ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Ξαφνική ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή: Το Ιράν απειλεί το Ισραήλ για «απρόβλεπτες συνέπειες»

«Θα φέρει την ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει αν εισβάλει στον Λίβανο»

Χορηγούμενο

Ξαφνική ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή: Το Ιράν απειλεί το Ισραήλ για «απρόβλεπτες συνέπειες» – «Θα φέρει την ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει αν εισβάλει στον Λίβανο»

Ξαφνική ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή: Το Ιράν απειλεί το Ισραήλ για «απρόβλεπτες συνέπειες» – «Το Ισραήλ θα φέρει την ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει αν εισβάλει στον Λίβανο» προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί.

Η Τεχεράνη προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ ότι θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά σε περίπτωση που οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εισβάλουν στον Λίβανο για να επιτεθούν στις πολιτοφυλακές της Χεζμπολάχ, όπως φαίνεται να εξελίσσεται τις τελευταίες 24 ώρες.

Χορηγούμενο

«Οποιαδήποτε δράση του σιωνιστικού καθεστώτος θα οδηγήσει στην επιδείνωση της αστάθειας, της έλλειψης ασφάλειας και του πολέμου στην περιοχή», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το Ισραήλ θα φέρει την ευθύνη για τις «απρόβλεπτες συνέπειες και αντιδράσεις σε μια τέτοια ανόητη συμπεριφορά», προειδοποίησε επίσης ο Κανανί.

Οι ισραηλινές αρχές κατηγορούν τη Χεζμπολάχ, το υποστηριζόμενο από το Ιράν σιιτικό κίνημα του Λιβάνου, για επίθεση με ρουκέτα που έπληξε χθες ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν, προκαλώντας τον θάνατο 12 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και νέων, και δεσμεύονται να προβούν σε σκληρά αντίποινα.

Χορηγούμενο

Η ρουκέτα χτύπησε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου σε χωριό Δρούζων στα κατεχόμενα και προσαρτημένα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν το Σάββατο, αλλά το Ισραήλ θεωρεί ότι το πλήγμα έγινε στο δικό του έδαφος, αν και σύμφωνα με τον ΟΗΕ η περιοχή ανήκει στη Συρία.

Μπουρλότο στη Μέση Ανατολή: Ισραήλ και Ιράν απειλούν με γενικευμένο πόλεμο!

Η Χεζμπολάχ αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη για την επίθεση αυτή, αλλά προετοιμάζεται για ενδεχόμενη ισραηλινή εισβολή: Δυνάμεις της εκκένωσαν 100 προωθημένα φυλάκια στα σύνορα με το Ισραήλ και υποχώρησαν σε πιο ασφαλείς θέσεις, πιο κοντά στις γραμμές επιμελητείας της σιιτικής πολιτοφυλακής, ενώ περίπου 1.000 μαχητές, κυρίως εθελοντές από το Ιράν, έχουν εισέλθει από τη Συρία τις τελευταίες ώρες.

Ο Λευκός Οίκος δηλώνει την “ακλόνητη υποστήριξη” των ΗΠΑ στο Ισραήλ και φέρεται να έχει δώσει την έγκριση για επίθεση στον Λίβανο: “Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες για τον τερματισμό αυτών των φρικτών επιθέσεων στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ”, δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, αναγνωρίζοντας ως “ισραηλινό έδαφος” τα Κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν.

Χορηγούμενο

«Οι πληροφορίες μας είναι σαφείς. Η Χεζμπολάχ ευθύνεται για τον φόνο αθώων παιδιών, εφήβων», δήλωσε ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, προσθέτοντας ότι η Χεζμπολάχ ψεύδεται όταν αρνείται πως εμπλέκεται στο περιστατικό.

«Θα προετοιμαστούμε να απαντήσουμε στη Χεζμπολάχ, θα ολοκληρώσουμε την αξιολόγησή μας και θα αναλάβουμε δράση», δήλωσε ο εκπρόσωπος.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button