ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Θρίλερ με αστροναύτη και μυστηριώδη σβώλο στο διάστημα: «Φύγε αμέσως»

Ούτε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας τα όσα εκτυλίχθηκαν

Χορηγούμενο

Θρίλερ με αστροναύτη και μυστηριώδη σβώλο στο διάστημα: «Φύγε αμέσως»! Ούτε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας τα όσα εκτυλίχθηκαν…

Θρίλερ με αστροναύτη και μυστηριώδη σβώλο στο διάστημα: «Φύγε αμέσως»… Ούτε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας δεν θα φανταζόταν κανείς τα γεγονότα που συνέβησαν στο διάστημα με πρωταγωνιστή έναν αστροναύτη της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.

Τον Οκτώβριο του 2023, κοσμοναύτες κατά τη διάρκεια ενός διαστημικού περιπάτου ανακάλυψαν κάτι εκπληκτικό ενώ επιχειρούσαν να επισκευάσουν ένα θερμαντικό σώμα με διαρροή.

Χορηγούμενο

Η διαρροή, που προερχόταν από το εφεδρικό ψυγείο στο εξωτερικό της μονάδας Nauka, η οποία είχε εκτοξευθεί το 2021, επιβεβαιώθηκε από τη Roscosmos.

Παρόλο που το κύριο ψυγείο συνέχισε να λειτουργεί κανονικά, η Roscosmos προγραμμάτισε έναν διαστημικό περίπατο για να επιλύσει το ζήτημα.

Το θρίλερ στο διάστημα

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης, ο κοσμοναύτης Oleg Kononenko παρατήρησε αρκετές τρύπες στο πάνελ του ψυγείου.

Χορηγούμενο
Από το διαστημικό περίπατο για την αντιμετώπιση του προβλήματος

«Οι τρύπες έχουν πολύ ομοιόμορφες άκρες», ανέφερε ο Kononenko στο Κέντρο Ελέγχου Αποστολής της Μόσχας.

Οι κοσμοναύτες χρησιμοποίησαν μια υφασμάτινη πετσέτα για να απορροφήσουν οποιοδήποτε διαρρέον υγρό.

Δείτε επίσης – Απίστευτη προπαγάνδα μέσω NASA από Τούρκο Αστροναύτη: Υμνεί τον Κεμάλ από το διάστημα! (Βίντεο)

Σύντομα, ο Kononenko παρατήρησε ένα παράξενο σφαιρίδιο, που πιστεύεται ότι σχηματίστηκε από υπολειμματικό ψυκτικό υγρό αμμωνίας.

Χορηγούμενο

Αν και η διαρροή δεν ήταν άμεσα επικίνδυνη, δημιούργησε πρόσθετες επιπλοκές. Ο Kononenko και ο συνάδελφός του Nikolai Chub πλησίασαν για να επιθεωρήσουν το πρόβλημα.

Μετά την ανακάλυψη, ο Kononenko έλαβε οδηγίες να απομακρυνθεί από την περιοχή αμέσως, καθώς η σταγόνα είχε φτάσει κοντά στο δέσιμό του.

Δείτε επίσης – Τι κατέρριψαν οι Αμερικανοί πάνω από την Αλάσκα; «Ήταν κάτι που δεν ανήκει σε αυτόν τον πλανήτη!»

Για να αποφευχθεί η διάδοση της επικίνδυνης ουσίας εντός του σταθμού, το Κέντρο Ελέγχου Αποστολής ζήτησε την επιστροφή του στο Διαστημικό Σταθμό και τον διέταξε να αφήσει το δέσιμο έξω.

Χορηγούμενο

Δείτε επίσης – Αστροναύτης αποκαλύπτει την «απαγορευμένη» εμπειρία του από το διάστημα

Το ψυγείο, το οποίο έχει πλέον απομονωθεί από τις γραμμές τροφοδοσίας, αναμένεται να επισκευαστεί σε μελλοντική διαστημική αποστολή.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button