ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός: «Θανατηφόρα» ασθένεια εξαπλώνεται «ανεξέλεγκτα»

Τα πρώτα συμπτώματα που εμφανίζονται

Χορηγούμενο

Συναγερμός: «Θανατηφόρα» ασθένεια εξαπλώνεται «ανεξέλεγκτα»! Τα πρώτα συμπτώματα που εμφανίζονται – Η παραλλαγή που τρομάζει τους επιστήμονες

Συναγερμός: «Θανατηφόρα» ασθένεια εξαπλώνεται «ανεξέλεγκτα»… Μια νέα και ιδιαίτερα επικίνδυνη παραλλαγή της ασθένειας mpox εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, όπως προειδοποιούν ειδικοί. Η mpox, γνωστή και ως ευλογιά των πιθήκων, προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία το 2022 όταν εμφανίστηκε σε περισσότερες από 100 χώρες, προκαλώντας συμπτώματα όπως πυρετό και γριπώδη συμπτώματα, καθώς και επώδυνα εξανθήματα με πυώδεις φουσκάλες.

Συναγερμός από τον Σωτήρη Τσιόδρα: Έρχεται νέα, μεγάλη, πανδημία;

Χορηγούμενο

Η επιδημία συνεχίζει να πλήττει περιοχές της Δυτικής Αφρικής, με σχεδόν 100.000 μολύνσεις και περίπου 183 θανάτους. Τώρα, μια πιο θανατηφόρα παραλλαγή, γνωστή ως “clade 1b,” διασχίζει τα σύνορα με ποσοστό θνησιμότητας… 10% μεταξύ των παιδιών στους καταυλισμούς της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Τρομακτικές προβλέψεις για νέα πανδημία: «Προετοιμαστείτε!»

Ο ιός φαίνεται να εξαπλώνεται ταχύτατα μεταξύ των ανθρώπων… Ενώ υπάρχουν μεταλλάξεις που καθιστούν δύσκολη την ανίχνευση με τα υπάρχοντα τεστ. Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι η νέα παραλλαγή έχει ήδη εξαπλωθεί σε πολλές χώρες, προκαλώντας δεκάδες θανάτους τις τελευταίες εβδομάδες, ιδίως στο Μπουρούντι, τη Νότια Αφρική και το Κονγκό. Η μετάδοση γίνεται κυρίως μέσω χιλιάδων προσφύγων που μετακινούνται λόγω συγκρούσεων στην περιοχή.

Χορηγούμενο

Έριξε «βόμβα» ο Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Έρχεται η επόμενη πανδημία!


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button