ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Έριξε «βόμβα» ο Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Έρχεται η επόμενη πανδημία!

Οι ασθένειες Χ, Υ και Ζ που προκαλούν τρόμο!

«Βόμβα» από τον Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Έρχεται η επόμενη πανδημία!

Πριν από λίγο, ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έκανε μια σοβαρή προειδοποίηση σχετικά με το ενδεχόμενο μιας νέας πανδημίας.

Ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους δήλωσε τα εξής στην πλατφόρμα «X»

«Η ιστορία μας διδάσκει ότι η επόμενη πανδημία είναι θέμα του πότε, όχι του αν. Και όπως έχουν τα πράγματα, ο κόσμος παραμένει απροετοίμαστος για την επόμενη πανδημία.

Οι κυβερνήσεις έθεσαν στον εαυτό τους προθεσμία για την ολοκλήρωση της συμφωνίας Pandemic Accord μέχρι την Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Αυτό απέχει τώρα μόλις 15 εβδομάδες.»

Στην παρέμβαση – «βόμβα» μεταξύ άλλων ανέφερε και τα κάτωθι…

«Η COVID-19 ήταν μια ασθένεια Χ – ένα νέο παθογόνο που προκαλεί μια νέα ασθένεια.

Αλλά θα υπάρξει και άλλη ασθένεια Χ, ή ασθένεια Υ ή ασθένεια Ζ. Και όπως έχουν τα πράγματα, ο κόσμος παραμένει απροετοίμαστος για την επόμενη Ασθένεια Χ και την επόμενη πανδημία. Αν χτυπούσε αύριο, θα αντιμετωπίζαμε πολλά από τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίσαμε με το COVID-19»

Ωστόσο, υπάρχουν επί του παρόντος δύο σημαντικά εμπόδια για την τήρηση αυτής της προθεσμίας.

Το πρώτο είναι μια ομάδα θεμάτων για τα οποία οι χώρες δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συναίνεση. Σημειώνουν πρόοδο, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν τομείς διαφορών που χρειάζονται περαιτέρω διαπραγματεύσεις μεταξύ των χωρών. Κανένα από αυτά δεν είναι ανυπέρβλητο. Εάν οι χώρες ακούσουν η μία τις ανησυχίες της άλλης, είμαι βέβαιος ότι μπορούν να βρουν κοινό έδαφος και κοινή προσέγγιση.

Το δεύτερο σημαντικό εμπόδιο είναι η λιτανεία των ψεμάτων και των θεωριών συνωμοσίας σχετικά με τη συμφωνία:

  • Ότι πρόκειται για κατάληψη εξουσίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας,
  • Ότι θα εκχωρήσει κυριαρχία στον ΠΟΥ,
  • Ότι θα δώσει στον ΠΟΥ την εξουσία να επιβάλλει αποκλεισμούς ή εντολές εμβολίων στις χώρες,
  • Ότι πρόκειται για “επίθεση στην ελευθερία”,
  • Ότι ο ΠΟΥ δεν θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ταξιδεύουν,
  • Και ότι ο ΠΟΥ θέλει να ελέγχει τις ζωές των ανθρώπων.

Αυτά είναι μερικά από τα ψέματα που διαδίδονται. Αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνα, αυτά τα ψέματα θα ήταν αστεία».

Το Διακυβερνητικό Όργανο Διαπραγμάτευσης σχετικά με τις πανδημίες

Το Διακυβερνητικό Όργανο Διαπραγμάτευσης (INB) ιδρύθηκε κατά τον Δεκέμβριο του 2021 κατά τη διάρκεια μιας ειδικής συνόδου της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας. Η αποστολή του περιλαμβάνει τη διοργάνωση μιας σειράς συνεδριάσεων με σκοπό τη διαπραγμάτευση μιας διεθνούς συμφωνίας ή άλλου μέσου που θα ενισχύσει την πρόληψη, την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση μιας πανδημίας, σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΟΥ.

Οι εργασίες του INB βασίζονται στις αρχές της συμμετοχικότητας, της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας, της ηγεσίας των κρατών μελών και της συναίνεσης, όπως δήλωσε το ΠΟΥ. Αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για οποιοδήποτε κείμενο στην επόμενη Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας τον Μάιο του 2024, όπου θα συμμετέχουν οι κυβερνήσεις. Το προσωπικό του ΠΟΥ δραστηριοποιείται ως γραμματεία σε αυτές τις συζητήσεις, υποστηρίζοντας τις χώρες στο έργο τους, αλλά δεν συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων.

Related Articles

Back to top button