ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Μακελειό στη Γλυφάδα: Η αμύθητη περιουσία της οικογένειας Καρνέση

Η ναυτιλιακή εταιρεία, τα καράβια και τα γραφεία στο εξωτερικό

Το σημερινό μακελειό στη Γλυφάδα έθεσε στο επίκεντρο της επικαιρότητας την οικογένεια Καρνέση, της οποίας η περιουσία, σύμφωνα με αναφορές, ανέρχεται σε εκπληκτικό ποσό των 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Ο Σπύρος Καρνέσης κατέχει τον κύριο μερίδιο στην επιχείρηση πετρελαίου ΕΛΙΝΟΙΛ, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας είχαν επικεντρωθεί στον τομέα της ναυτιλίας.

Σύμφωνα με το περιοδικό Newmoney, η εταιρεία πετρελαιοειδών ΕΛΙΝΟΙΛ, η οποία διαχειρίζεται επίσης το δίκτυο πρατηρίων καυσίμων Ελίν, κατέγραψε ενοποιημένο κύκλο εργασιών ύψους 3.781 εκατομμυρίων ευρώ για το έτος 2022, έναντι των 1.512,31 εκατομμυρίων ευρώ το 2021 (με αύξηση 150%).

Η ναυτιλιακή εταιρεία, η έδρα και τα γραφεία στο εξωτερικό

Η εταιρεία European Product Carriers κατέχει μια εντυπωσιακή flotilla από 19 πλοία, διαθέτοντας επίσης ένα προσωπικό 45 ατόμων στα γραφεία και 350 ναυτικούς.

Αυτή η πλωτή δύναμη της αγοράς ναυτιλίας ιδρύθηκε με αίσθημα προοπτικής το έτος… 1979, και από τότε συνεχίζει να κυριαρχεί στον κλάδο… Και διαχειρίζεται διαχειρίζεται έναν στόλο 1.200.000 DWT (καθαρό βάρος σε καράβια) με μεταξύ άλλων:

-δύο δεξαμενόπλοια DP2

-τέσσερα δεξαμενόπλοια LR2

-οκτώ δεξαμενόπλοια MR

-τρία μικρά δεξαμενόπλοια για την εγχώρια αγορά

Η έδρα της ναυτιλιακής ήταν στη Γλυφάδα, αλλά διατηρούσε γραφεία σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο.

Η δικαστική διαμάχη

Η δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ του Σπύρου Καρνέση και των αδελφών του ξέσπασε όταν κατηγορήθηκε ότι απέσπασε… «Με δόλο και παραπλάνηση» ποσό ύψους 325,5 εκατομμυρίων δολαρίων από κοινούς τους λογαριασμούς, προς το τέλος του 2022.

Οι αδελφές Δέσποινα (ηλικίας 78 ετών) και Μαρία Καρνέση (ηλικίας 76 ετών), καθώς και ο σύζυγος της Δέσποινας… Αντώνης Βλασσάκης (ηλικίας 79 ετών), είχαν στραφεί εναντίον του αδελφού τους, Σπύρου Καρνέση.

Related Articles

Back to top button