ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Γνωρίζεις τη διαφορά μεταξύ παγωτού και gelato;

Τα μυστικά των παγωτών!

Χορηγούμενο

Το “gelato” στα ιταλικά σημαίνει “παγωμένο” και ήταν ο πρώτος όρος που χρησιμοποίησαν οι Ιταλοί για να περιγράψουν το παγωτό. Ποια είναι η κύρια διαφορά ανάμεσα σε παγωτό και gelato; Στην περιεκτικότητα σε λιπαρά και στην υφή. Για την παρασκευή του παγωτού χρησιμοποιείται πλούσια κρέμα γάλακτος, μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και αυγά. Που το κάνουν πιο πηχτό και βαρύ σε θερμίδες.

Αντίθετα, το gelato απαιτεί περισσότερο γάλα και λιγότερη κρέμα γάλακτος, λιγότερη ζάχαρη και λίγα ή καθόλου αυγά. Κατά την ανάμειξη των συστατικών, εισέρχεται λιγότερος αέρας, σε σύγκριση με το παραδοσιακό παγωτό, γεγονός που του προσδίδει πιο έντονη γεύση και κρεμώδη υφή. Επιπλέον, το gelato έχει μικρότερη διάρκεια ζωής, γι’ αυτό και παρασκευάζεται σε μικρές ποσότητες για να καταναλώνεται σύντομα. Σερβίρεται σε ελαφρώς υψηλότερη θερμοκρασία από το κλασικό παγωτό, για να διατηρεί την βελούδινη υφή του.

Χορηγούμενο

Ανεξαρτήτως προτίμησης, το καλοκαίρι η αγαπημένη μας απόλαυση είναι το παγωτό ή το gelato. Στην Αθήνα, οι επιλογές είναι πολλές και ποικίλες, με νέα προϊόντα να δημιουργούνται συνεχώς από τα πιο ποιοτικά υλικά, δροσιστικά και λαχταριστά, που μαγεύουν μικρούς και μεγάλους. Για όσους έχουν διάθεση να πειραματιστούν στο σπίτι, υπάρχουν πάντα συνταγές για την παρασκευή σπιτικού παγωτού ή gelato.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button