ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Απίστευτο: Ποιές πασίγνωστες Ελληνίδες έγιναν μοναχές; (Φωτο)

Άφησαν λάμψη και δόξα και αφιερώθηκαν στο Θεό

Χορηγούμενο

Απίστευτο: Ποιές πασίγνωστες Ελληνίδες έγιναν μοναχές; Άφησαν λάμψη, χρήμα και δόξα και αφιερώθηκαν στο Θεό

Απίστευτο: Ποιές πασίγνωστες Ελληνίδες έγιναν μοναχές;… Αρκετές γνωστές Ελληνίδες αποφάσισαν να απομακρυνθούν από τη δημόσια ζωή και να ακολουθήσουν τον δρόμο του μοναχισμού.

Διάσημες Ελληνίδες που εγκατέλειψαν τα εγκόσμια

Ακολουθούν πέντε περιπτώσεις γυναικών που άφησαν πίσω τους τη λάμψη της δημοσιότητας για να αφιερωθούν στη θρησκεία:

Χορηγούμενο

Μαίρη Αλεξοπούλου

Η Μαίρη Αλεξοπούλου, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στις πίστες κατά τη δεκαετία του ’70, αποφάσισε να γίνει μοναχή μετά τον τραγικό θάνατο της 18χρονης κόρης της, Κωνσταντίνας, σε τροχαίο το 1984. Μετά τον χαμό της κόρης της, η Μαίρη Αλεξοπούλου βρήκε παρηγοριά στη θρησκεία και ασπάστηκε τον μοναχισμό με το όνομα αδερφή Θεονύμφη. Έφυγε από τη ζωή πριν λίγα χρόνια.

Μαίρη Αλεξοπούλου

«Τα άφησα όλα αυτά τότε γιατί έχασα το παιδί μου και προτίμησα τότε να είμαι στον Θεό κοντά και τίποτα άλλο πια δεν ήθελα να… πώς να τραγουδάς και να χορεύεις και αυτό, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» είχε πει σε συνέντευξή της.

Η αδερφή Θεονύμφη, όπως ήταν το ιερατικό της όνομα, έφυγε από την ζωή πριν λίγα χρόνια.

Χορηγούμενο

Αλεξανδριανή Σικελιανού

Η Αλεξανδριανή Σικελιανού, γνωστή από τον ρόλο της στη σειρά “Πρόβα Νυφικού” τη δεκαετία του… ’90, αποφάσισε να εγκαταλείψει την καριέρα της και να εργαστεί στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων. Αν και υπήρξαν φήμες ότι η απόφασή της προκλήθηκε από ερωτική απογοήτευση, η ίδια είχε αρνηθεί ότι αυτός ήταν ο λόγος.

Αλεξανδριανή Σικελιανού

«Ο χωρισμός μου δεν έπαιξε κανένα ρόλο σε αυτό» είχε πει τότε.

Ναταλία Λιονάκη

Το 2009, η Ναταλία Λιονάκη, μια ηθοποιός που ξεχώρισε για την ομορφιά της, προκάλεσε έκπληξη όταν αποφάσισε να ακολουθήσει τον μοναχισμό και πήρε το όνομα Φεβρωνία. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Κένυα ως μοναχή. Παρά τα δημοσιεύματα που συνδέουν την απόφασή της με τον αιφνίδιο θάνατο του πρώην συντρόφου της, η ίδια έχει δηλώσει ότι η απόφασή της δεν επηρεάστηκε από κανέναν.

Ναταλία Λιονάκη

Μιλώντας για την επιλογή της είπε μάλιστα ότι δεν παρασύρθηκε από κανέναν. «Κανείς δεν μπορεί να σε παρασύρει να γίνεις μοναχός. Αυτό είναι ο μεγαλύτερος μύθος που υπάρχει. Είναι η πιο συνειδητή, η πιο σοβαρή, η πιο μεγάλη στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου και δε συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους» είχε δηλώσει στο παρελθόν.

Χορηγούμενο

Δείτε επίσης – «Βόμβα» από τη μητέρα της Ναταλίας Λιονάκη: Το μοναστήρι των «οργίων» και ο «πνευματικός»

Δεν ήταν λίγα τα δημοσιεύματα που ήθελαν την καλλονή ηθοποιό να στιγματίστηκε από τον αιφνίδιο θάνατο του πρώην συντρόφου της, Κώστα Καραδήμου, λόγο που την έκανε να ασπαστεί τον μοναχισμό.

Άνια Φυσσούν

Η Άνια Φυσσούν, κόρη του Πέτρου Φυσσούν και της Τέτας Χατζηχρήστου, αποφάσισε πριν από 20 χρόνια να γίνει μοναχή, αφήνοντας πίσω της μια ανερχόμενη καριέρα στην υποκριτική.

Άνια Φυσσούν

Μετά τη χειροτονία της, πήρε μάλιστα το όνομα αδερφή… Πορφυρία και ακολούθησε τον μοναστικό βίο για λόγους που παραμένουν προσωπικοί και αδιευκρίνιστοι.

Χορηγούμενο

Γεωργία Αποστόλου

Η Ελληνίδα ηθοποιός Γεωργία Αποστόλου γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 1973 και έφυγε από τη ζωή στις… 12 Ιουνίου 2016, σε ηλικία 43 ετών.

Γεωργία Αποστόλου

Κυκλοφορούσαν μάλιστα φήμες ότι είχε αποσυρθεί από τον κόσμο για να ακολουθήσει τον μοναχισμό. Λίγο πριν τον θάνατό της, το μόνο που την απασχολούσε ήταν η σχέση της με την εκκλησία.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button