ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Το ξεχασμένο ζυμαρικό με τα απίστευτα οφέλη και τις πολύτιμες βιταμίνες

«Θωρακίζει» το ανοσοποιητικό και προστατεύει από ασθένειες και καρκίνο

Χορηγούμενο

Το ξεχασμένο ζυμαρικό με τα απίστευτα οφέλη και τις πολύτιμες βιταμίνες – «Θωρακίζει» το ανοσοποιητικό και προστατεύει από σοβαρές ασθένειες και καρκίνο

Το ξεχασμένο ζυμαρικό με τα απίστευτα οφέλη και τις πολύτιμες βιταμίνες… Το κουσκούς είναι ένα ζυμαρικό που προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, υποστηρίζει τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς και μειώνει τον κίνδυνο ασθενειών. Είναι τρόφιμο με υψηλή διατροφική αξία και κατάλληλο για καθημερινή κατανάλωση. Αρχικά παραδοσιακό γεύμα της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, το κουσκούς έχει γίνει δημοφιλές παγκοσμίως. Μπορείς να το βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ, και είναι εύκολο στην προετοιμασία. Χρησιμοποιείται συχνά σε σαλάτες ή ως συνοδευτικό.

Το κουσκούς είναι πλούσιο σε σελήνιο, περιέχει φυτική πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, καθιστώντας το μια πιο υγιεινή επιλογή σε σύγκριση με το λευκό ρύζι. Επιπλέον, αποτελεί μια γρήγορη και θρεπτική λύση για το καθημερινό γεύμα.

Χορηγούμενο

Δείτε επίσης – Η πράσινη σαλάτα που «θωρακίζει» από καρκίνο και ενισχύει το ανοσοποιητικό

Τι Είναι το Κουσκούς

Το κουσκούς είναι ένα είδος ζυμαρικού που παράγεται από σιμιγδάλι, το οποίο βρέχεται, κυλιέται σε αλεύρι και αφήνεται να στεγνώσει στον ήλιο. Αργότερα κοσκινίζεται και αποθηκεύεται. Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι κουσκούς: το Μαροκινό, το Ισραηλινό ή κουσκούς μαργαριταριού, και το Λιβανέζικο.

Δείτε επίσης – Shikanji: Το δροσερό και «θαυματουργό» ποτό με τα απίστευτα οφέλη

Χορηγούμενο

Τα 4 Κύρια Οφέλη του Κουσκούς

  1. Πλούσιο σε Σελήνιο: Το κουσκούς είναι μια εξαιρετική πηγή σεληνίου, ενός βασικού αντιοξειδωτικού που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς.
  2. Πηγή Φυτικής Πρωτεΐνης: Με περίπου 7 γραμμάρια φυτικής πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια μαγειρεμένου κουσκούς, αυτό το ζυμαρικό βοηθά στη μείωση του κινδύνου σοβαρών ασθενειών όπως το εγκεφαλικό, οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος.
  3. Πηγή Φυτικών Ινών: Το κουσκούς περιέχει φυτικές ίνες, ιδιαίτερα το ολικής αλέσεως, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή πέψη και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Επίσης, οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν τη διάσπαση του σακχάρου στο αίμα, προσφέροντας συνεχή ενέργεια.
  4. Γρήγορο και Υγιεινό Φαγητό: Το κουσκούς ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα. Το προμαγειρεμένο κουσκούς από τα σούπερ μάρκετ αρκεί να μουλιάσει σε βραστό νερό για λίγα λεπτά πριν είναι έτοιμο για κατανάλωση. Μπορεί επίσης να το προστεθεί σε σαλάτες ή να συνοδεύσει κρέας, ψάρι ή λαχανικά.

Η διαδικασία

Ζεσταίνετε νερό με λίγο αλάτι σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσει. Μόλις βράσει, σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε το κουσκούς μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά και καλύπτετε το σκεύος. Αφήστε το κουσκούς να απορροφήσει το νερό για περίπου 5 λεπτά. Μετά από αυτό, μπορείτε να το προσθέσετε σε σαλάτες ή να το σερβίρετε ως συνοδευτικό με κρέας, ψάρι ή λαχανικά.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button