Η κάπαρη δίνει μια μοναδική γεύση και αλμυρότητα που συνδυάζεται τέλεια με τα ντοματίνια και την ξινομυζήθρα!
Υλικά:
300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
150 γρ. ξινομυζήθρα, θρυμματισμένη
1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/4 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη
10-12 ελιές Καλαμών, κομμένες στη μέση (προαιρετικά)
1/4 φλ. φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 κ.σ. ξίδι (ή χυμό λεμονιού)
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα ντοματίνια, το αγγούρι, την κόκκινη πιπεριά, το κόκκινο κρεμμύδι, την κάπαρη και τις ελιές (αν χρησιμοποιείτε).
Προσθέστε την ξινομυζήθρα και ανακατέψτε απαλά, ώστε να μην σπάσει το τυρί.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το ελαιόλαδο με το ξίδι (ή το χυμό λεμονιού), αλάτι και πιπέρι.
Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.
Πασπαλίστε με τον φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό πριν σερβίρετε.
Η σαλάτα είναι έτοιμη και μπορείτε να την απολαύσετε αμέσως ή να την αφήσετε στο ψυγείο για λίγο, ώστε οι γεύσεις να αναμειχθούν καλύτερα. Καλή σας όρεξη!
Χορηγούμενο