ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Μοναστηριακά γιουβαρλάκια από τον πατέρα Παρθένιο

Η μεσογειακή διατροφή στην καλύτερη και γνησιότερη εκτέλεσή της

Χορηγούμενο

Μοναστηριακά γιουβαρλάκια από τον πατέρα Παρθένιο… Η μεσογειακή διατροφή στην καλύτερη και γνησιότερη εκτέλεσή της!

Μοναστηριακά γιουβαρλάκια από τον πατέρα Παρθένιο… Ο πατέρας Παρθένιος, ένας από τους πιο σεβαστούς μοναχούς της Ελλάδας, απέσπασε το υψηλού κύρους βραβείο «Best European Cook in Monastery Cuisine 2023» από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO). Η βράβευση αυτή, που έλαβε χώρα στην πόλη Castellion, στην περιοχή της Βαλένθια της Ισπανίας, στις 28 Οκτωβρίου 2023, αποτελεί μια σημαντική διάκριση για τον ίδιο, αλλά και για την Ελλάδα, καθώς είναι η πρώτη φορά στα 17 χρόνια του θεσμού που ένας ρασοφόρος από την Ευρώπη λαμβάνει αυτή την τιμή.

Η αναγνώριση του πατέρα Παρθενίου δεν αποτελεί έκπληξη για όσους έχουν γευτεί την παραδοσιακή μοναστηριακή κουζίνα που δημιουργεί με αφοσίωση καθώς επίσης και σεβασμό στις αρχές της ορθόδοξης διατροφής. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του είναι τα μοναστηριακά γιουβαρλάκια, τα οποία κέρδισαν μάλιστα τις εντυπώσεις για την απλότητα και τη γεύση τους.

Χορηγούμενο

Συνταγή για Μοναστηριακά Γιουβαρλάκια

Υλικά:

  • 1 κιλό κιμά
  • 400 γρ. ρύζι νυχάκι
  • Μισό μικρό λάχανο
  • 2 αυγά
  • Λίγο άνιθο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Και επίσης πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά
  • Λίγο αλεύρι
  • Λίγο λεμόνι
  • Και επίσης λίγο νερό

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το ψιλοκομμένο λάχανο, τα αυγά, τον άνιθο και επίσης το τριμμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
  2. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, στο οποίο έχουμε προσθέσει τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους μπαχάρι.
  3. Βράζουμε τα γιουβαρλάκια για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά.
  4. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά με το αλεύρι, το λεμόνι και λίγο νερό. Προσθέτουμε σιγά-σιγά ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Ρίχνουμε επίσης το αυγολέμονο στα γιουβαρλάκια, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε ζεστό.

Δείτε επίσης – Μυστική συνταγή για μοναστηριακή φανουρόπιτα: Τα 9 υλικά και η ευχή για την παρασκευή της

Δείτε στο παρακάτω βίντεο βήμα-βήμα τη συνταγή και την εκτέλεσή της από τον πατέρα Παρθένιο


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button