ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Μοναστηριακή συνταγή για ρεβυθόσουπα με σπανάκι και κρεμμυδάκια!

Ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με την εξαιρετική θρεπτική αξία

Χορηγούμενο

Αν αναζητάτε μια υγιεινή, χορταστική και εύκολη συνταγή με πλούσια γεύση και άρωμα, η μοναστηριακή συνταγή για ρεβυθόσουπα με σπανάκι και κρεμμυδάκια είναι η ιδανική επιλογή. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με την εξαιρετική θρεπτική αξία. Αποτυπώνοντας τη σοφία της μοναστηριακής μαγειρικής παράδοσης.

Υλικά:

500 γρ. ρεβύθια
1 κιλό σπανάκι
και 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
Λίγο άνηθο
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο αλεύρι

Χορηγούμενο

Εκτέλεση:

Αρχικά ξεκινάμε με την προετοιμασία των ρεβυθιών. Μετά τα βάζουμε σε μια λεκάνη με άφθονο νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για τουλάχιστον 8 ώρες ή, ιδανικά, όλη τη νύχτα. Αυτό βοηθάει τα ρεβύθια να μαλακώσουν και να μειωθεί ο χρόνος βρασμού τους.

Κατόπιν αφού τα ρεβύθια έχουν μουλιάσει, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1-1,5 ώρες. Επίσης μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τον αφρό που σχηματίζεται κατά το βράσιμο.

Ενώ βράζουν τα ρεβύθια, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Χορηγούμενο

Επίσης σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά.

Επιπλέον προσθέτουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά. Εάν η σούπα φαίνεται πολύ πηχτή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό για να επιτύχουμε την επιθυμητή υφή.

Έπειτα αλατοπιπερώνουμε τη σούπα σύμφωνα με τη γεύση μας. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να δέσει η σούπα, ανακατεύοντας καλά. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ώστε να συνδυαστούν οι γεύσεις.

Στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε χυμό λεμονιού για έξτρα φρεσκάδα και γεύση. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με λίγο φρέσκο άνηθο από πάνω.

Χορηγούμενο

Ωστόσο αυτή η μοναστηριακή συνταγή για ρεβυθόσουπα με σπανάκι και κρεμμυδάκια είναι ιδανική για μια θρεπτική και γευστική επιλογή, που συνδυάζει παραδοσιακές γεύσεις με υγιεινές πρώτες ύλες. Δοκιμάστε την και απολαύστε μια ζεστή και άρρηκτα συνδεδεμένη με την παράδοση γευστική εμπειρία!

Δείτε το βίντεο:


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button