EΛΛΑΔΑ

Σάλος στις Σέρρες: Συνελήφθη 14χρονος για φωτιά σε δημοτικό σχολείο

Στα χέρια της ΕΛΑΣ και οι γονείς του - Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Χορηγούμενο

Σάλος στις Σέρρες: Συνελήφθη 14χρονος για φωτιά σε δημοτικό σχολείο! Στα χέρια της ΕΛΑΣ και οι γονείς του – Σοκάρουν οι μαρτυρίες!

Σάλος στις Σέρρες: Συνελήφθη 14χρονος για φωτιά σε δημοτικό σχολείο… Ένας 14χρονος συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της περασμένης Κυριακής σε Δημοτικό Σχολείο στο Νέο Σούλι του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, στις Σέρρες. Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ και ανησυχία στην τοπική κοινωνία, καθώς η φωτιά προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο σχολικό κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thestival.gr, ο ανήλικος συνελήφθη το απόγευμα της επόμενης ημέρας από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εμμανουήλ Παπά, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του για εμπρησμό. Η φωτιά που ξέσπασε στο σχολείο ήταν καταστροφική, καταστρέφοντας ολοσχερώς τη στέγη του κτιρίου, με τις εκτιμώμενες ζημιές να ανέρχονται σε περίπου 150.000 ευρώ.

Χορηγούμενο

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, τέσσερις φίλοι του 14χρονου ανέφεραν στις αρχές ότι ήταν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού και ότι τον είδαν να βάζει φωτιά στο μονωτικό υλικό του τοίχου στο πίσω μέρος του σχολείου, χρησιμοποιώντας σπίρτα. Η μαρτυρία τους αποτέλεσε σημαντικό στοιχείο για την αστυνομική έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη του ανηλίκου.

Δείτε επίσης – Βίντεο σοκ: Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε ασθενοφόρο στο Ηράκλειο!

Εκτός από τον 14χρονο, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη και των γονέων του με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου. Η υπόθεση αυτή έφερε στο φως τις σοβαρές ευθύνες που φέρουν οι γονείς για την παρακολούθηση και την καθοδήγηση των παιδιών τους, ειδικά σε τόσο ευαίσθητες ηλικίες.

Χορηγούμενο

Το περιστατικό αυτό έχει αναστατώσει την τοπική κοινότητα, με τους κατοίκους να εκφράζουν την ανησυχία τους για την ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων, αλλά και για το γεγονός ότι ένα τόσο νεαρό άτομο κατηγορείται για μια τόσο σοβαρή πράξη. Η καταστροφή του σχολείου έχει επίσης προκαλέσει προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές που θα απαιτήσουν χρόνο και χρήματα για να αποκατασταθούν.

Η υπόθεση αναδεικνύει την ανάγκη για αυξημένη προσοχή και μέριμνα προς τα παιδιά, αλλά και την ενίσχυση των προληπτικών μέτρων για την αποτροπή τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button