ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

«Κολάσιμη» τυρόπιτα: Πανεύκολη και light συνταγή με δύο τυριά

Πεντανόστιμο και υγιεινό σνακ που μπορείτε να πάρετε μαζί σας παντού και όλες τις ώρες

Χορηγούμενο

Κολάσιμη τυρόπιτα: Πανεύκολη και light συνταγή με δύο τυριά! Πεντανόστιμο και υγιεινό σνακ που μπορείτε να πάρετε μαζί σας παντού και όλες τις ώρες…

Κολάσιμη τυρόπιτα: Πανεύκολη και light συνταγή με δύο τυριά… Αν θέλετε να δοκιμάσετε μια τυρόπιτα διαφορετική από τις κλασικές, η τυρόπιτα περέκ είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.

Η ιδιαίτερη γεύση της θα ενθουσιάσει τόσο εσάς όσο και τους υπόλοιπους που θα την γευτούν. Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε την συνταγή, την παρακάτω μπορείτε να τη βρείτε.

Χορηγούμενο

Δείτε επίσης – Το πιτσάκι της τεμπέλας: Πεντανόστιμο, υγιεινό και έτοιμο σε 1 λεπτό!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την τυρόπιτα περέκ

  • 8 φύλλα περέκ
  • 200 γραμμάρια μαλακιά φέτα σε κομματάκια
  • 100 γραμμάρια μυζήθρα
  • 200 γραμμάρια βούτυρο light ή ελαιόλαδο

Βήμα – βήμα η εκτέλεση της συνταγής

  • Bρέχουμε την επιφάνεια των φύλλων και από τις δυο πλευρές και συνεχίζουμε, ζεσταίνοντας λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι.
  • Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το πρώτο φύλο και λίγο βούτυρο από πάνω (σ.σ. να πάει παντού) ή ελαιόλαδο.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο, το τρίτο, μέχρι και το προτελευταίο φύλλο.
  • Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από κάτω.
  • Τότε, γυρίζουμε τα φύλλα (σ.σ. όπως ακριβώς και στην ομελέτα) από την άλλη πλευρά -μπορείτε και με τη βοήθεια ενός πιάτου.
  • Μόλις γυρίσουμε τα φύλλα, τα ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το τυράκι, βούτυρο και ξανασκεπάζουμε.
  • Βάζουμε το τελευταίο φύλο και βουτυρώνουμεω.
  • Μόλις πάρει χρώμα από κάτω, ξαναγυρίζουμε όλη την πίτα.
  • Μόλις την βγάλουμε, την αφήνουμε για λίγο στο τραπέζι (όσο προλαβαίνουμε) και σερβίρουμε.

Και καλή σας όρεξη…


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button