ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο: Μια παραδοσιακή συνταγή!

Η μοναστηριακή κουζίνα, με τη βαθιά σύνδεσή της με τη παράδοση και τη φύση, προσφέρει πολλές νόστιμες και υγιεινές συνταγές

Χορηγούμενο

Η μοναστηριακή κουζίνα, με τη βαθιά σύνδεσή της με τη παράδοση και τη φύση, προσφέρει πολλές νόστιμες και υγιεινές συνταγές. Μία από αυτές τις κλασικές συνταγές είναι τα γεμιστά κολοκύθια με κιμά. Μια συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά με γεύση και θρεπτική αξία. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αναζητούν ένα παραδοσιακό γεύμα με πλούσια γεύση και άρωμα.

Υλικά:

10 μεγάλα κολοκυθάκια
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
250 γραμμάρια ρύζι γλασέ
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
4 καρότα, τριμμένα
2 αυγά
άνιθο, μαϊντανό
Λίγο νερό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Αυγά και λεμόνι για το αυγολέμονο, καθώς και λίγο ξύσμα λεμονιού

Χορηγούμενο

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε κόβοντας τα κολοκύθια κατά μήκος, αφαιρώντας με προσοχή το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι, ώστε να δημιουργήσετε χώρο για τη γέμιση. Κρατήστε το εσωτερικό για τη γέμιση, αλλά αφαιρέστε τα σπόρια.

Αρχικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα τριμμένα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, προσθέστε τα τριμμένα καρότα και συνεχίστε το σοτάρισμα για 5-7 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίξτε το ρύζι, ανακατέψτε καλά και προσθέστε λίγο νερό, ώστε να καλυφθεί το μείγμα. Αφήστε το να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι το ρύζι να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, τον άνιθο και τον μαϊντανό. Μετά αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθούν.

Χορηγούμενο

Γεμίστε τα κολοκύθια με το μείγμα του κιμά, φροντίζοντας να πιέσετε ελαφρώς για να γεμίσουν καλά. Τοποθετήστε τα γεμισμένα κολοκύθια σε μια κατσαρόλα ή ταψί. Προσθέστε λίγο νερό στον πάτο της κατσαρόλας για να μην καούν κατά το μαγείρεμα και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.

Επίσης σκεπάστε και μαγειρέψτε τα γεμιστά κολοκύθια σε μέτρια φωτιά για περίπου 40-50 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερά.

Ενώ τα κολοκύθια μαγειρεύονται, προετοιμάστε το αυγολέμονο χτυπώντας 2 αυγά με το χυμό από 2 λεμόνια και λίγο ξύσμα λεμονιού. Κατόπιν προσθέστε λίγο από το ζουμί από την κατσαρόλα στο μείγμα αυγολέμονου για να το ζεστάνετε ελαφρώς και στη συνέχεια, ανακατέψτε το με το υπόλοιπο ζουμί.

Έπειτα ρίξτε το αυγολέμονο πάνω από τα γεμιστά κολοκύθια και αφήστε τα να βράσουν για λίγα ακόμη λεπτά.

Χορηγούμενο

Τέλος αυτή η μοναστηριακή συνταγή είναι ιδανική για οικογενειακά γεύματα ή ειδικές περιστάσεις, προσφέροντας ένα παραδοσιακό πιάτο με πλούσια γεύση και θρεπτικά στοιχεία.

Δείτε το βίντεο:


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button