ΚΟΣΜΟΣ

Η στιγμή που μετεωρίτης πέφτει σε πόλη (βίντεο)

Ισχυρή έκρηξη και δονήσεις έσπειραν τον πανικό στους κατοίκους

Χορηγούμενο

Η στιγμή που μετεωρίτης πέφτει σε πόλη! Ισχυρή έκρηξη και δονήσεις έσπειραν τον πανικό στους κατοίκους…

Η στιγμή που μετεωρίτης πέφτει σε πόλη… Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες παρουσίασαν ένα σπάνιο θραύσμα μετεωρίτη που εντοπίστηκε στην επαρχία του Ανατολικού Ακρωτηρίου. Ο μετεωρίτης, με μέγεθος που αντιστοιχεί σε αυτό μιας μοτοσικλέτας, έπεσε στην περιοχή στις 25 Αυγούστου, προκαλώντας εντυπωσιακές αντιδράσεις στους κατοίκους.

Αυτόπτες μάρτυρες από τις επαρχίες του Ανατολικού και Δυτικού Ακρωτηρίου, καθώς και από την περιοχή Φρι Στέιτ, ανέφεραν ότι παρατήρησαν μια φωτεινή λωρίδα στον ουρανό. Η λωρίδα αυτή, η οποία συνδύαζε γαλανόλευκα και πορτοκαλί χρώματα, συνοδευόταν από μια ισχυρή έκρηξη και δονήσεις που προκάλεσαν αναστάτωση στην περιοχή.

Χορηγούμενο

Δείτε στο βίντεο εικόνες που κόβουν την ανάσα με τον μετεωρίτη που έπεσε στην πόλη Νκουέμπα

Χορηγούμενο

Το θραύσμα του μετεωρίτη, το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επιστήμονες, χαρακτηρίζεται από το μαύρο και γυαλιστερό εξωτερικό του, ενώ το εσωτερικό του έχει ανοιχτό γκρι χρώμα που θυμίζει τσιμέντο. Παρά το γεγονός ότι ζυγίζει λιγότερο από 90 γραμμάρια και έχει διάμετρο μόλις 5 εκατοστά, η σημασία του είναι τεράστια, δεδομένης της σπανιότητάς του.

Συγκλονιστικό: Η στιγμή που μετεωρίτης μπαίνει στην ατμόσφαιρα της Γης και γίνεται σκόνη! (Βίντεο)

Το θραύσμα έχει λάβει προσωρινά το όνομα «Μετεωρίτης Νκουέμπα», από την πόλη Νκουέμπα όπου εντοπίστηκε. Οι επιστήμονες συνεχίζουν να μελετούν το δείγμα, προσπαθώντας να αποκομίσουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη σύσταση και την προέλευσή του. Οι μελέτες αυτές μπορεί να αποκαλύψουν σημαντικά στοιχεία για την κατανόηση των μετεωριτών και τη σχέση τους με την εξέλιξη του ηλιακού μας συστήματος.

Το φαινόμενο αυτό έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στην επιστημονική κοινότητα, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής παραμένουν εντυπωσιασμένοι από το σπάνιο γεγονός που έζησαν. Το θραύσμα αποτελεί μια υπενθύμιση της δύναμης και του μυστηρίου που περιβάλλει το σύμπαν μας, ενώ η παρουσίασή του αναμένεται να ανοίξει νέες οδούς στην έρευνα και τη γνώση μας για το διάστημα.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button