Εσείς, θα τρώγατε τηγανιτά βότσαλα; Το Κινέζικο πιάτο που έχει γίνει viral – Η ιστορία του, ο συμβολισμός και το πως θα το φτιάξετε
Θα τρώγατε τηγανιτά βότσαλα; Το Κινέζικο πιάτο που έχει γίνει viral… Στη ζωή μας, δοκιμάζουμε αναρίθμητα πιάτα, με γεύσεις που ποικίλλουν από τις πιο νόστιμες έως τις πιο περίεργες. Υπάρχουν όμως κάποιες γευστικές εμπειρίες που μας μένουν αξέχαστες όχι λόγω της γεύσης τους, αλλά λόγω του ασυνήθιστου χαρακτήρα τους. Μερικά από αυτά τα πιάτα είναι εκπληκτικά καλά, ενώ άλλα θεωρούνται απόλυτες καταστροφές. Παρ’ όλα αυτά, ο πειραματισμός στο φαγητό είναι πάντα καλοδεχούμενος, εφόσον το αποτέλεσμα είναι βρώσιμο.
Ένα από τα πιο παράξενα πιάτα που έχουν προκαλέσει αίσθηση πρόσφατα προέρχεται από την Κίνα, και συγκεκριμένα από την επαρχία Χουνάν. Στην περιοχή αυτή, σε μια νυχτερινή αγορά, οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν κάτι που δεν θα φαντάζονταν ποτέ: τηγανητά βότσαλα. Ναι, σωστά διαβάσατε. Βότσαλα ποταμού τηγανίζονται και πωλούνται σε τιμή 16 γιουάν (περίπου 184 ινδικές ρουπίες) ανά μερίδα, συνοδευόμενα από τσίλι, σκόρδο και διάφορα άλλα καρυκεύματα.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως φτιάχνεται το συγκεκριμένο πιάτο
@foodiechina888 Easy & quick vegan stir-fried pebble stones recipe in China 🪨 It’s a trending street food dish called SUCK & THROW AWAY. $3 usd for one serving. Do you have the guts to try? #veganrecipes #chinesefood #tiktokfood #weirdfoodcombos #cooking
Τι είναι το “Suck and throw away” (Ρούφα και πέτα);
Το πιάτο αυτό είναι γνωστό ως “Suck and throw away” (Ρούφα και πέτα), και η παρασκευή του είναι εξαιρετικά απλή. Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 12.000 προβολές, δείχνει έναν πωλητή σε έναν πάγκο φαγητού να πουλά αυτές τις πέτρες. Το ενδιαφέρον είναι ότι τα βότσαλα δεν προορίζονται για κατανάλωση, αλλά οι πελάτες τα ρουφάνε για να απολαύσουν τα καρυκεύματα και μετά τα πετούν. Μάλιστα, ο πωλητής συμβουλεύει τους πελάτες του να κρατήσουν τα βότσαλα και να τα χρησιμοποιήσουν σε άλλες συνταγές.
Το συγκεκριμένο πιάτο, γνωστό και ως Suo Diu, δεν είναι μια πρόσφατη εφεύρεση. Η ιστορία του χρονολογείται από την εποχή των βαρκάρηδων στον ποταμό Γιανγκτσέ, οι οποίοι λόγω έλλειψης τροφής εφηύραν αυτό το πιάτο για να συμπληρώσουν το κρασί τους. Αυτή η παράδοση επιβιώνει μέχρι και σήμερα σε περιοχές της Κίνας, όπως η επαρχία Χουμπέι και η Γιουνάν, και αποτελεί μια ζωντανή ανάμνηση των δύσκολων εποχών.
Εσείς ξέρετε πόσο νόστιμη είναι η Puccia;
Αν και το πιάτο μπορεί να φαίνεται περίεργο, αναδεικνύει τη δημιουργικότητα των ανθρώπων σε συνθήκες ανάγκης. Όπως σχολίασε κάποιος διαδικτυακός χρήστης: «Εφόσον τα καρυκεύματα είναι καλά, ακόμη και τα τηγανητά πέλματα παπουτσιών μπορούν να είναι μια λιχουδιά». Αυτή η ασυνήθιστη γαστρονομική παράδοση αποδεικνύει ότι η γεύση μπορεί να κρύβεται και στα πιο απρόσμενα μέρη, προσκαλώντας μας να εξερευνήσουμε τα όρια της μαγειρικής τέχνης.
Χορηγούμενο