ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Φρίκη: Χάκερ αποκαλύπτει τι κυκλοφορεί στο Dark Web

«Ποταμοί» μαύρου χρήματος, εγκλήματα και σκοτεινές πτυχές που σοκάρουν

Χορηγούμενο

Φρίκη: Χάκερ αποκαλύπτει τι κυκλοφορεί στο Dark Web! «Ποταμοί» μαύρου χρήματος, εγκλήματα και σκοτεινές πτυχές που σοκάρουν

Φρίκη: Χάκερ αποκαλύπτει τι κυκλοφορεί στο Dark Web… Το Dark Web αποτελεί μια ευρύτατη έννοια που δεν είναι ευρέως κατανοητή, αλλά όσοι είναι ενήμεροι ξέρουν ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σκοτεινή και επικίνδυνη πλευρά του διαδικτύου. Συνήθως συνδέεται με παράνομες δραστηριότητες, όπως το εμπόριο ναρκωτικών και άλλες παράνομες ενέργειες.

Η πρόσβαση στο Dark Web δεν είναι τόσο απλή όσο το να πληκτρολογήσεις μια διεύθυνση URL σε έναν κανονικό περιηγητή. Στην πραγματικότητα, απαιτεί ειδικά εργαλεία και γνώση για να μπορέσει κάποιος να το επισκεφτεί.

Χορηγούμενο

Ένα βίντεο από το VICE, που δημοσιεύτηκε πριν από μερικά χρόνια, αποκαλύπτει πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι το Dark Web. Στο βίντεο, ένας πρώην χάκερ που έχει περάσει πολύ χρόνο σε αυτή την περιοχή μιλά για τις εμπειρίες του. Περιγράφει πώς στο παρελθόν ήταν ένας κακόβουλος χάκερ που απολάμβανε τη καταστροφική του δράση, αλλά πλέον έχει αλλάξει κατεύθυνση και εργάζεται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Ο πρώην χάκερ αναφέρει ότι οι περισσότερες επιθέσεις hacking που έχει δει ήταν επιθέσεις ransomware. Στις επιθέσεις ransomware, οι χάκερ «κλειδώνουν» τα συστήματα υπολογιστών και απαιτούν χρηματική αμοιβή για να δώσουν ξανά πρόσβαση. Ενώ αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό αν αφορά τον προσωπικό σας υπολογιστή, η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά τρομακτική όταν πρόκειται για τα συστήματα υπολογιστών μεγάλων νοσοκομείων ή υπηρεσιών που παρέχουν ζωτικής σημασίας φροντίδα.

Εδώ κρύβουν το χρυσό τους οι μεγιστάνες – Το μυστικό θησαυροφυλάκιο

Χορηγούμενο

Η κατάσταση αυτή θέτει ένα τεράστιο ηθικό δίλημμα: Πληρώνεις τον εγκληματία για να επανακατακτήσεις τα δεδομένα σου ή ρισκάρεις τη ζωή των ασθενών προσπαθώντας να αντισταθείς;

Οι απαιτούμενες πληρωμές εξελίσσονται επίσης, είπε. «Όταν ξεκίνησε το ransomware ζητούσε εκατοντάδες δολάρια, ίσως και χιλιάδες δολάρια για μεμονωμένους στόχους. Οι μεγαλύτερες πληρωμές για τις οποίες μιλάμε τώρα ανέρχονται εύκολα σε δεκάδες εκατομμύρια. Σε αυτή την τελευταία, πιο πρόσφατη επίθεση, προσέφεραν 70 εκατομμύρια δολάρια για το κλειδί της εκστρατείας, το οποίο είναι το κλειδί που θα ξεκλείδωνε κάθε υπολογιστή που κρυπτογραφήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης. Οπότε μιλάμε για παιχνίδια με υψηλά διακυβεύματα εδώ», τόνισε ο πρώην χάκερ.

Η αισθησιακή σύζυγος Ρώσου συνταγματάρχη στη «φάκα» Ουκρανών χάκερ!

Οι απαιτήσεις χρημάτων από τέτοιες επιθέσεις συνεχώς αυξάνονται, δείχνοντας ότι οι επιθέσεις ransomware δεν είναι πλέον απλά μικρές εγκληματικές πράξεις αλλά οργανωμένα, μεγάλης κλίμακας εγκλήματα που αποτελούν σοβαρή απειλή.

Χορηγούμενο

Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι πρώην χάκερ αναλαμβάνουν νόμιμες θέσεις εργασίας, όπως ο συγκεκριμένος, γεγονός που ίσως προσφέρει μια ισχυρότερη άμυνα για τις επιχειρήσεις και τα άτομα που πλήττονται από τέτοιες επιθέσεις. Ελπίζουμε ότι αυτό θα μειώσει την ελκυστικότητα των επιθέσεων ransomware για τους εγκληματίες και θα συμβάλει στη μείωση της συχνότητάς τους.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button