ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λάκης Γαβαλάς: Στη δίνη των πλειστηριασμών ξανά ο σχεδιαστής

Τα νέα «σφυριά» και τα ακίνητα που απειλούνται

Χορηγούμενο

Λάκης Γαβαλάς: Στη δίνη των πλειστηριασμών ξανά ο σχεδιαστής! Τα νέα «σφυριά» και τα ακίνητα που απειλούνται…

Λάκης Γαβαλάς: Στη δίνη των πλειστηριασμών ξανά ο σχεδιαστής… Ο Λάκης Γαβαλάς είναι ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα της showbiz που φορτώθηκε με χρέη, αλλά πλήρωσε πολύ ακριβά, ακόμη και με την προσωπική του ελευθερία για αυτή την υπόθεση.

Υπήρξε ο δημιουργός ενός ολόκληρου κόσμου γύρω από τη μόδα και την υψηλή ραπτική στην Ελλάδα, με επίκεντρο το γνωστό «στρατηγείο» του στην Κάντζα.

Χορηγούμενο

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος…

«Ήμουν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που λόγω της κρίσης και κάποιων ανθρώπων της εταιρείας μου, τους οποίους λανθασμένα εμπιστεύτηκα, έπεσα έξω. Εγώ χρωστάω, δεν έκλεψα, και θέλω να πληρώσω» έχει δηλώσει ο ίδιος. Και πράγματι πλήρωσε. Συνελήφθη για χρέη επτά φορές, του ασκήθηκε δίωξη για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, και τελικά μπήκε στις φυλακές Κορυδαλλού όπου παρέμεινε για 15 μήνες.

Κατά τη διάρκεια αυτής της προσωπικής περιπέτειας, έχει σχεδόν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, όπως η βίλα στη Μύκονο και το μεγάλο ακίνητο στην Κάντζα, που κατέληξαν σε άλλα χέρια μέσω πλειστηριασμού.

Παράλληλα, η εταιρεία του «Λάκης Γαβαλάς Α.Ε.» παραμένει ενεργή, αν και χωρίς τη δική του συμμετοχή στη διοίκησή της. Τα τελευταία χρόνια, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, έχει διοριστεί προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο που διαχειρίζεται την εταιρεία μέχρι να εξεταστούν αιτήματα ασφαλιστικών μέτρων.

Χορηγούμενο

Με βάση τα τελευταία οικονομικά στοιχεία από το 2012, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας είχε υποχωρήσει στις 753.112 ευρώ, έναντι 19,07 εκατ. ευρώ. ευρώ το 2011, ενώ οι ζημίες είχαν τα 45 ευρώ ευρώ και τα 74 ευρώ ευρώ.

Τα νέα «σφυριά»

Οι δυσκολίες όμως δεν σταματούν, καθώς έχουν προγραμματιστεί νέοι πλειστηριασμοί εδώ της εταιρείας για τον Μάρτιο του 2025, συμπεριλαμβανομένων δύο οικοπέδων στην Κηφισιά, με επισπεύδουσα την Intrum.

Δείτε επίσης – Ο Λάκης Γαβαλάς αποκαλύπτει την αλήθεια για τα VIP κελιά στις φυλακές Κορυδαλλού και σοκάρει!

Πρόκειται για…

  • Ένα οικόπεδο στην περιοχή Καλυφτάκι της Κηφισιάς, με έκταση 2.702,63 τ.μ. βάσει του τίτλου ιδιοκτησίας, ενώ σύμφωνα με το θέμα είναι 2.703 τ.μ. Το συγκεκριμένο οικόπεδο συνορεύει με άλλες ιδιοκτησίες και δρόμους της περιοχής.
  • Ένα δεύτερο οικόπεδο

Κατά την αυτοψία που έγινε κατά τη διαδικασία της αναγκαστικής κατάσχεσης, διαπιστώθηκε ότι τα δύο οικόπεδα ήταν κενά… Χωρίς κτίσματα ή περιφράξεις, και εντός αυτών υπάρχουν μόνο δέντρα.

Χορηγούμενο

Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα, τα οικόπεδα αυτά προέρχονται από την Απόφαση Κύρωσης της Διορθωτικής Πράξης για την περιοχή… «Υπόλοιπο Βαριές», που καταχωρήθηκε στο Κτηματολογικό Γραφείο Κηφισιάς στις 26 Ιουλίου 2023.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα οικόπεδα ανήκουν στην «Λάκης Γαβαλάς Α. Ε.» με πλήρη κυριότητα από το 2002, όταν η εταιρεία τα απέκτησε μέσω αγοράς. Αποτελούν τμήμα ενός μεγαλύτερου αγροτεμαχίου 5.346,47 τ.μ. στην Κηφισιά, το οποίο αρχικά βρισκόταν εκτός σχεδίου πόλης, αλλά από το… 2005 εντάχθηκε στο σχέδιο πόλεως, αν και δεν έχει εγκριθεί η πράξη εφαρμογής.

Η κατάσχεση πραγματοποιήθηκε για το ποσό των 350. 000 ευρώ, συν τους τόκους και τα έξοδα εκτέλεσης, ως μέρος μιας μεγαλύτερης οφειλής. Η εκτελούσα πλευρά διατηρεί το δικαίωμα να επιδιώξει το υπόλοιπο ποσό μέσω νέας κατάσχεσης ή άλλου πλειστηριασμού.

Οι αρχικές τιμές προσφοράς ορίστηκαν σε 1.293.892 ευρώ για το μεγαλύτερο οικόπεδο και 144.775 ευρώ για το μικρότερο.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button