EΛΛΑΔΑ

Έριξε «βόμβα» ο Σκλαβενίτης με το νέο εργασιακό καθεστώς

Η απόφαση που θα ταράξει την αγορά και ανατρέπει τα δεδομένα

Χορηγούμενο

Έριξε «βόμβα» ο Σκλαβενίτης με το νέο εργασιακό καθεστώς… Η απόφαση που θα ταράξει την αγορά και ανατρέπει τα δεδομένα!

Έριξε «βόμβα» ο Σκλαβενίτης με το νέο εργασιακό καθεστώς… Χαμόγελα και ικανοποίηση έφερε στους εργαζομένους της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης η ανακοίνωση για την κατάργηση της εξαήμερης εργασίας και την καθιέρωση εβδομαδιαίου ρεπό. Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης του Πανελλαδικού Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Σκλαβενίτη, προσφέροντας ανακούφιση στους εργαζομένους, οι οποίοι πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και περισσότερη ξεκούραση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία αναγνωρίζει την αξία της ξεκούρασης των εργαζομένων και γι’ αυτό προχώρησε στην αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος. Η καθιέρωση ενός σταθερού εβδομαδιαίου ρεπό εντάσσεται στις προσπάθειες του ομίλου να βελτιώσει την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, κάτι που αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη Σκλαβενίτης.

Χορηγούμενο

Απίστευτο: Τι δουλειά έκανε στην αρχή η οικογένεια Σκλαβενίτη;

Η ανακοίνωση του Πανελλαδικού Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Ε. Υ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ

«Σήμερα είναι μια πραγματικά ξεχωριστή και σημαντική ημέρα καθώς ανακοινώνουμε ότι από την 1η Νοεμβρίου θα καταργηθεί η εξαήμερη απασχόληση. Οι εργαζόμενοι με εξαήμερη σύμβαση, είτε εργάζονται έξι ώρες ημερησίως είτε έξι ώρες και σαράντα λεπτά, θα έχουν πλέον εβδομαδιαίο ρεπό. Οι μερικώς απασχολούμενοι θα εργάζονται τέσσερα επτάωρα και ένα οκτάωρο, ενώ οι πλήρους απασχόλησης πέντε οκτάωρα. Πρόκειται για μια εξέλιξη που, αν και αφορά μόνο τους εργαζόμενους της εταιρείας μας, πιστεύουμε ότι θα έχει θετικές επιπτώσεις για την ευρύτερη κοινότητα των μισθωτών, και στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας στην ελληνική κοινωνία. Αυτή η κίνηση αποτελεί ένα θετικό παράδειγμα, όπως και η επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που υπογράψαμε τον προηγούμενο Δεκέμβριο, η οποία ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που αναγνώρισε τις χαμένες τριετίες της περιόδου 2012 – 2023».

Η κίνηση αυτή αναδεικνύει τη σημασία του σεβασμού προς τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενισχύοντας παράλληλα το θετικό κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στη διοίκηση και το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, καθώς το νέο μέτρο θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και θα τους επιτρέψει να αποδώσουν καλύτερα στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button