ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλο: Θα ενθουσιάσει όλους στο τραπέζι σας!

Μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο και ελαφρύ γεύμα που συνδυάζει τη γεύση με τη θρεπτικότητα

Χορηγούμενο

Τα γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλο είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο και ελαφρύ γεύμα που συνδυάζει τη γεύση με τη θρεπτικότητα. Η παρακάτω συνταγή θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα για να ετοιμάσετε αυτό το παραδοσιακό πιάτο με μια υγιεινή εναλλακτική λύση.

Υλικά:

1 κιλό κιμά κοτόπουλου
300 γρ. ρύζι νυχάκι
2 ξερά κρεμμύδια
2 καρότα
3 κολοκυθάκια
2 πατάτες
Λίγο άνιθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμός από 1 λεμόνι
2 αυγά
2 – 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ.

Χορηγούμενο

Εκτέλεση:
Ετοιμασία του Κιμά:

Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε τον κιμά κοτόπουλου με ρύζι νυχάκι. Κατόπιν κόψτε τα κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες ή ψιλοκόψτε τα. Προσθέστε τα κρεμμύδια στον κιμά και ανακατέψτε καλά.
Προετοιμασία των Λαχανικών:

Στη συνέχεια καθαρίστε και κόψτε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε μικρούς κύβους. Τρίψτε τα καρότα και τα κολοκυθάκια αν προτιμάτε πιο λεπτόκοκκο αποτέλεσμα.

Επιπλέον πλάστε μικρές μπάλες από το μείγμα του κιμά και τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο. Μπορείτε να κάνετε τα γιουβαρλάκια όσο μεγάλα ή μικρά επιθυμείτε.

Χορηγούμενο

Μαγείρεμα:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρετε τα υπόλοιπα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέστε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και σωτάρετε για 5-7 λεπτά.
Μετά προσθέστε αρκετό νερό ώστε να καλύπτει τα λαχανικά και αφήστε το να βράσει.

Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, τοποθετήστε τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα προσεκτικά, φροντίζοντας να είναι καλυμμένα από το υγρό.
Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και λίγο άνιθο για γεύση.
Επίσης μαγειρέψτε τα γιουβαρλάκια σε μέτρια φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά και το ρύζι να είναι τρυφερό.

Ετοιμασία της Σάλτσας:

Στη συνέχεια χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στη συνέχεια, προσθέστε τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε ξανά.
Μετά πάρτε λίγο από τον ζεστό ζωμό της κατσαρόλας και προσθέστε το στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας συνεχώς.
Κατόπιν ρίξτε το μείγμα σιγά-σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας απαλά για να δημιουργηθεί μια πλούσια και λεία σάλτσα.

Σερβίρισμα:

Στο τέλος αφήστε το φαγητό να βράσει για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να πήξει η σάλτσα και να συνδυαστούν οι γεύσεις.
Έπειτα σερβίρετε τα γιουβαρλάκια ζεστά με τα λαχανικά και τη σάλτσα από πάνω.
Ωστόσο αυτή η συνταγή για γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλο συνδυάζει τη γεύση με τη θρεπτικότητα, προσφέροντας ένα γεύμα που είναι ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια ή ειδικές περιστάσεις.

Χορηγούμενο

Με την ελαφριά γεύση του κοτόπουλου και την πλούσια σάλτσα, είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει όλους στο τραπέζι σας!

Δείτε το βίντεο:


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button