ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ισραήλ: 15 χρόνια προετοιμασίας για τις εκρήξεις κατά της Χεζμπολάχ

Οι μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός περιλάμβανε την ίδρυση εταιρειών-βιτρινών

Χορηγούμενο

Το Ισραήλ φέρεται να προετοίμαζε μια υβριδική επίθεση. Η οποία περιλάμβανε εκρήξεις σε βομβητές και συσκευές επικοινωνίας μελών της Χεζμπολάχ, που εκτελέστηκε σε δύο φάσεις στον Λίβανο για τουλάχιστον 15 χρόνια, σύμφωνα με πηγές από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Χορηγούμενο

Η τακτική αυτή, όπως επισημαίνει το ABC News, είναι κάτι που αποφεύγει εδώ και χρόνια η CIA. Καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος να χάσουν τη ζωή τους αθώοι πολίτες.

Οι μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός περιλάμβανε την ίδρυση εταιρειών-βιτρινών, στις οποίες εργάζονταν πολλοί Ισραηλινοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών. Αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούσαν ακόμη και περιουσιακά στοιχεία για να φτιάξουν μια νόμιμη επιχείρηση που θα παρήγαγε τις συγκεκριμένες συσκευές.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πηγή, πολλοί από τους αξιωματούχους δεν γνώριζαν ποιος ήταν ο πραγματικός εργοδότης τους.

Χορηγούμενο

Μετά τις δύο τρομακτικές επιθέσεις στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες θανάτους, η ζωή στη Βηρυττό και σε άλλες μεγάλες πόλεις δεν έχει επιστρέψει στην κανονικότητα. Οι πολίτες ζουν με τον φόβο, αποφεύγοντας ακόμη και να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα. Στους δρόμους επικρατεί σχεδόν απόλυτη ησυχία, με την ανησυχία να είναι εμφανής.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button