ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Grand Hotel»: Που βρίσκεται και ποιό είναι το επιβλητικό κτίριο;

Τα δωμάτια και οι δραματικές ερωτικές ιστορίες που θα καθηλώσουν

Χορηγούμενο

«Grand Hotel»: Που βρίσκεται και ποιό είναι το επιβλητικό κτίριο; Τα δωμάτια και οι δραματικές ερωτικές ιστορίες που θα καθηλώσουν

«Grand Hotel»: Που βρίσκεται και ποιό είναι το επιβλητικό κτίριο; Στις 23 Σεπτεμβρίου, το πολυαναμενόμενο «Grand Hotel» του ΑΝΤ1 άνοιξε τις πόρτες του, ένα ξενοδοχείο γεμάτο μυστικά και ερωτικά σκάνδαλα που υπόσχεται να καθηλώσει το κοινό. Το Grand Hotel, το οποίο στήθηκε στο Studio Kapa, εντυπωσιάζει με τα πολυτελή και εντυπωσιακά σκηνικά του, που δίνουν μία αυθεντική αίσθηση μεγαλοπρέπειας και μυστήριου.

Το επιβλητικό κτήριο, όμως, που βλέπουμε στα πλάνα είναι το Διοικητήριο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά

Χορηγούμενο
Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Λίγα λόγια για την ιστορική Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων είναι αναμφισβήτητο κομμάτι της ιστορίας και της παράδοσης του Πολεμικού Ναυτικού, μια κληρονομιά που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και θα διατηρηθεί και στο μέλλον, υποστηρίζεται από πολλούς σημαντικούς και γενναίους Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού.

Ιδρύθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1845 με απόφαση του Ναυάρχου Κανάρη και από τότε λειτούργησε ως ο βασικός πυρήνας της συστηματικής εκπαίδευσης, τόσο θεωρητική και πρακτική, για τους υποψήφιους αξιωματικούς του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Πρώτη Περίοδος Ίδρυσης και Λειτουργίας της Σχολής (1845-1854)

Η ιστορία της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων ξεκινά τις πρώτες δεκαετίες μετά την Εθνική Παλιγγενεσία. Στις 24 Νοεμβρίου 1845 ιδρύεται επί της κορβέτας «ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ», με απόφαση του Ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη, που τότε ήταν Υπουργός Ναυτικών.

Χορηγούμενο

Από την αρχή, ωστόσο, προέκυψαν διαφορές μεταξύ του Κυβερνήτη, Πλοιάρχου Ραφαήλ, και του Υπάρχου, Υποπλοιάρχου Παλάσκα, λόγω διαφορετικών προσεγγίσεων των δύο αξιωματικών. Όταν το Υπουργείο ενημερώθηκε για τις τριβές αυτές, προσπάθησε να επιλύσει το ζήτημα στέλνοντας Κατευθυντήριες Διαταγές στον Κυβερνήτη και ιδρύοντας ένα «Ναυτικό Παιδευτήριο» υπό την διεύθυνση του Υποπλοιάρχου Παλάσκα. Ωστόσο, αυτός ζήτησε μετάθεση, με αποτέλεσμα τη διάλυση της Σχολής το 1854.

Η Σχολή στην «ΑΘΗΝΑ», στο «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ» και στον «ΑΡΗ» (1862-1884)

Μετά την πολιτική αναταραχή που προκλήθηκε από την απομάκρυνση του Βασιλέως Όθωνος, η Προσωρινή Κυβέρνηση που αποφάσισε, τον Νοέμβριο του 1862, να δημιουργήσει ένα Ναυτικό Σπουδαστήριο επί του ατμοδρόμωνα «ΕΛΛΑΣ». Διευθυντής διορίστηκε ο Πλωτάρχης Κουμελάς, όμως η λειτουργία του Σπουδαστηρίου δεν ολοκληρώθηκε λόγω διοικητικών προβλημάτων. Έπειτα, στους επόμενους μήνες, επανήλθε το Σπουδαστήριο στην «ΑΘΗΝΑ», και η περίοδος αυτή συνοδευόταν από σοβαρές οργανωτικές ελλείψεις, που σχετίζονταν με την ευρύτερη διοικητική αταξία της εποχής.

Η Σχολή μεταφέρθηκε στο «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ», που μετονομάστηκε ο «ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ», αλλά δεν υπήρξε ουσιαστική βελτίωση. Στο τέλος του Σεπτεμβρίου 1871, η Σχολή σταμάτησε τη λειτουργία της, χωρίς να υπάρξει επίσημη πράξη κατάργησής της. Δέκα χρόνια αργότερα, το 1882, ιδρύθηκε εκ νέου Ναυτικού Σχολείου με τον «ΑΡΗ», αλλά διαλύθηκε τον Δεκέμβριο του 1884 λόγω της έναρξης λειτουργίας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων επί του «ΕΛΛΑΣ».

Η «Σχολή των Ναυτικών Δοκίμων» έως το 1905 (1884-1905)

Η επανίδρυση της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, όπως την γνωρίζουμε σήμερα, έγινε κατά τη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του Χαριλάου Τρικούπη… Ο οποίος υπήρξε μάλιστα σημαντικός για την αναγέννηση του Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων γενικότερα. Στην περίοδο αυτή, ανατέθηκε στον Πλωτάρχη Κανελλόπουλο η εκπόνηση των Οργανισμών και Κανονισμών Λειτουργίας της Σχολής.

Χορηγούμενο

Τα επίσημα εγκαίνια της Σχολής πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο του 1884, και οι προχειρότητες που υπήρχαν στο παρελθόν είχαν εξαλειφθεί, με την οργάνωση και τη λειτουργία να πετύχουν αξιόλογα επίπεδα. Το 1885, η Σχολή μεταφέρθηκε στην ξηρά, και το 1888 αποφοίτησαν οι πρώτοι Σημαιοφόροι, οι οποίοι διακρίθηκαν για την εκπαίδευσή τους. Το Μάιο του 1892, η Σχολή επέστρεψε στους ατμοδρόμους «ΕΛΛΑΣ», όπου παρέμεινε για 13 χρόνια.

Η Σχολή στη Μόνιμη Έδρα της (1905-1911)

Η μετεγκατάσταση της Σχολής από τα πλοία στην ξηρά πραγματοποιήθηκε το… 1891, με τη βοήθεια του Πανταζή Βασάνη, ενός μεγάλου ευεργέτη. Χάρη σε αυτή την υποστήριξη, κατασκευάστηκαν τρία κτίρια: Το κεντρικό για τους Δοκίμους, το οίκημα Διοικητού/Υποδιοικητού και το θεραπευτήριο.

Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ). Φωτογραφία από το βιβλίο του Στέλιου Β. Σκοπελίτη “Νεοκλασικά σπίτια της Αθήνας και του Πειραιά”

Αυτά τα κτίρια, με τις απαραίτητες προσαρμογές, διατηρούν μάλιστα την αρχική τους μορφή έως σήμερα. Για να τιμηθεί ο εθνικός ευεργέτης, η Σχολή ονομάστηκε και «Βασάνειον Ίδρυμα».

Τα δωμάτια και οι δραματικές ερωτικές ιστορίες που θα καθηλώσουν

Δείτε παρακάτω το χώρο και τον τόπο όπου θα διαδραματιστούν μυστήρια εγκλήματα και δραματικές ερωτικές ιστορίες. Οι κρεβατοκάμαρες του ξενοδοχείου είναι πραγματικά τεράστιες, με κλασική διακόσμηση που θυμίζει άλλες εποχές, αποπνέοντας μάλιστα έναν αέρα αριστοκρατίας και κομψότητας. Κάθε λεπτομέρεια στα δωμάτια ενισχύει την αίσθηση πολυτέλειας και μυστηρίου, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του πολυδιάστατου σεναρίου.

Χορηγούμενο
Οι εντυπωσιακοί χώροι του Grand Hotel
Οι εντυπωσιακοί χώροι του Grand Hotel – Το ξενοδοχείο και τα μυστικά του

Εκτός από το εσωτερικό του ξενοδοχείου, οι εξωτερικοί χώροι είναι εξίσου επιβλητικοί. Για τη δημιουργία των «προσφυγικών» σκηνικών, οι παραγωγοί δανείστηκαν σκηνικά από τη δημοφιλή σειρά… «Άγριες Μέλισσες», η οποία επίσης γυρίστηκε στο ίδιο στούντιο. Εκεί που άλλοτε υπήρχαν οι στάβλοι και τα άλογα του Δούκα, τώρα φιλοξενούνται οι πιο κρίσιμες σκηνές του… Grand Hotel, προσφέροντας μια οικεία αλλά και ανανεωμένη αίσθηση στους θεατές.

Οι εντυπωσιακοί χώροι του Grand Hotel – Το ξενοδοχείο και τα μυστικά του
Οι εντυπωσιακοί χώροι του Grand Hotel – Το ξενοδοχείο και τα μυστικά του
Οι εντυπωσιακοί χώροι του Grand Hotel – Το ξενοδοχείο και τα μυστικά του

Δείτε επίσης – Έτερος Εγώ: Αυτό είναι το εντυπωσιακό σπίτι όπου έγιναν τα γυρίσματα του «Νέμεσις»! (Βίντεο)

Το Grand Hotel υπόσχεται να συνδυάσει ίντριγκες, απιστίες και μυστικά σε ένα εντυπωσιακό περιβάλλον, γεμάτο ανατροπές. Το σκηνικό είναι μόνο το πρώτο βήμα για μια ιστορία γεμάτη εκπλήξεις και δυνατές συγκινήσεις… Που αναμένεται μάλιστα να καθηλώσει το κοινό και να γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα τηλεοπτικά γεγονότα της χρονιάς.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button