Αυτή η συνταγή δημιουργεί ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο, που παραπέμπει στο παραδοσιακό ρυζόγαλο.
Μερίδες: 4
Υλικά:
15 γρ. κορν φλάουρ ή 1 κουταλιά σούπας σπόροι τσία
1 βανίλια
100 ml γάλα 1,5%
100 γρ. νιφάδες βρώμης
60 γρ. μέλι
350 ml γάλα 1,5%
2 φλούδες πορτοκαλιού
1 στικ κανέλας
Για το πασπάλισμα:
Κανέλα
Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα (δεν περιλαμβάνονται στη διατροφική ανάλυση).
Διαδικασία
Βήμα 1:
Σε ένα μπολ, αναμείξτε το κορν φλάουρ, τη βανίλια και τα 100 ml γάλακτος, ανακατεύοντας καλά για να μην δημιουργηθούν σβόλοι. Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε συνεχώς για να μην κολλήσει.
Βήμα 2:
Ρίξτε το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα και συνεχίστε να ανακατεύετε για λίγο. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την κανέλα και τις φλούδες πορτοκαλιού.
Βήμα3:
Μοιράστε το μείγμα σε 4 μπολ και πασπάλισε με κανέλα. Μπορείτε να το σερβίρετε αμέσως ή να το βάζετε στο ψυγείο για να το κρύωμα.
Χορηγούμενο