ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γαστρονομικό ταξίδι στο Αιγαίο: Ανακαλύπτοντας τις γεύσεις και τα μυστικά της Λέσβου, Χίου και Λήμνου

Η Νανά Δαρειώτη μας παρουσιάζει τις μοναδικές προσωπικότητες, τόπους, προϊόντα και γεύσεις

Χορηγούμενο

Αυτή την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, το περιοδικό Cantina που διανέμεται με το Πρώτο Θέμα συνοδεύεται από ένα podcast. Όπου η Νανά Δαρειώτη μας παρουσιάζει τις μοναδικές προσωπικότητες, τόπους, προϊόντα και γεύσεις που ανακαλύφθηκαν κατά την προετοιμασία του τεύχους.

Σε αυτό το τεύχος, ξεκινάμε με νυχτερινό ψάρεμα παπαλίνας. Στον κόλπο της Καλλονής στη Λέσβο και το επόμενο πρωί βλέπουμε για πρώτη φορά τα μαύρα πρόβατα του νησιού. Στη Χίο, εξερευνούμε τα Μαστιχοχώρια και μαθαίνουμε τα μυστικά της μαστίχας από τους παλιούς παραγωγούς. Ενώ στο καστροχώρι του νησιού, παρακολουθούμε γυναίκες στα λευκά να τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια.

Χορηγούμενο

Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται στη Λήμνο, όπου γευόμαστε ντομάτες και μελίχλωρο τυρί σε μια παραδοσιακή φάρμα και ψαρεύουμε τις διάσημες γαρίδες του κόλπου του Μούδρου. Στο ίδιο τεύχος, γίνεται και ένα εκτενές αφιέρωμα στα “food miles”, τα χιλιόμετρα που διανύει η τροφή μέχρι να φτάσει στο πιάτο μας, με ρεπορτάζ για τη διαδρομή των λαχανικών από την Εύβοια στην Αθήνα και τη ζωή μιας οικογένειας κτηνοτρόφων στα Μεσόγεια, που προμηθεύει το παλαιότερο γαλακτοπωλείο της πόλης.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button