ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κακοκαιρία “Cassandra”: Πότε και πού θα χτυπήσουν οι βροχές στην Αττική

Οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Χορηγούμενο

Τις επόμενες ώρες, η δυτική και βόρεια Ελλάδα αναμένεται να επηρεαστεί από κακοκαιρία, με την καταιγίδα “Cassandra” να φέρνει βροχές. Καθώς και ισχυρές καταιγίδες κατά τόπους, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή. Ωστόσο, το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ ισχύει έως το Σάββατο.

Η Αττική φαίνεται να μένει ανεπηρέαστη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με την θερμοκρασία σήμερα, Παρασκευή, να φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου και χωρίς να αναμένονται βροχές. Αύριο, Σάββατο, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν παρόμοιες, με μία πιθανότητα ασθενών βροχών το μεσημέρι, κυρίως στις δυτικές περιοχές, όπως ο Ασπρόπυργος και τα Μέγαρα.

Χορηγούμενο

Το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, στα νησιά του Ιονίου, στα ηπειρωτικά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, τα φαινόμενα θα είναι έντονα μέχρι το απόγευμα. Ενώ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, οι καταιγίδες θα συνεχιστούν μέχρι το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Αλλά σταδιακά θα εμφανιστούν πρόσκαιρες νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στις Κυκλάδες.

Παράλληλα, οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ. Ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με μέγιστες τιμές 26-28 βαθμούς Κελσίου. Ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Καθώς και στο βόρειο Αιγαίο. Βροχές θα εμφανιστούν και στην Κρήτη από το μεσημέρι, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένεται βελτίωση στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, φτάνοντας τοπικά τα 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, εκτός από τις νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button