ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρόμος σε αεροπλάνο: Πέθανε ξαφνικά ο κυβερνήτης εν πτήσει

Το σοκ στον αέρα και η αναγκαστική προσγείωση στη μέση της διαδρομής

Χορηγούμενο

Τρόμος σε αεροπλάνο: Πέθανε ξαφνικά ο κυβερνήτης εν πτήσει! Το σοκ στον αέρα και η αναγκαστική προσγείωση στη μέση της διαδρομής

Τρόμος σε αεροπλάνο: Πέθανε ξαφνικά ο κυβερνήτης εν πτήσει… Σοκ και ανησυχία προκλήθηκε σε πτήση της Turkish Airlines, όταν συνέβη ένα περιστατικό που κάθε επιβάτης απεύχεται να βιώσει κατά τη διάρκεια ενός αεροπορικού ταξιδιού. Ο πιλότος του αεροσκάφους έχασε τη ζωή του ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν σε πτήση, γεγονός που οδήγησε σε επείγουσες διαδικασίες.

Το συμβάν σημειώθηκε σε μια πτήση που εκτελούνταν από το αεροσκάφος… Airbus A350, με δρομολόγιο από το Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Κωνσταντινούπολη. Ο κυβερνήτης, Ιλτσεχίν Πεχλιβάν, ξαφνικά ένιωσε έντονη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της πτήσης. Παρά τις προσπάθειες του πληρώματος να του παράσχουν πρώτες βοήθειες και να τον κρατήσουν στη ζωή, ο πιλότος τελικά δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε εν πτήσει.

Χορηγούμενο

Αμέσως, το πλήρωμα του αεροσκάφους, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας, έλαβε την απόφαση να προχωρήσει σε έκτακτη προσγείωση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Turkish Airlines, Γιαχία Ουστούν, οι πιλότοι στο κόκπιτ, που απαρτίζονταν από τον συγκυβερνήτη και τον επιπλέον πιλότο, συντόνισαν την κατάσταση και πραγματοποίησαν την έκτακτη προσγείωση στη Νέα Υόρκη, όπου παρείχαν άμεση βοήθεια στον κυβερνήτη, αν και χωρίς επιτυχία.

Ποιός ήταν ο άτυχος πιλότος;

Ο Ιλτσεχίν Πεχλιβάν εργαζόταν στην εταιρεία από το 2007 και ήταν πολύπειρος πιλότος, ηλικίας 59 ετών. Όπως έγινε γνωστό, είχε πρόσφατα περάσει από ιατρικές εξετάσεις στις 8 Μαρτίου… 2024 σε κέντρο αεροπορικής ιατρικής, όπου τα αποτελέσματα δεν είχαν αποκαλύψει κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με τις εξετάσεις αυτές, δεν υπήρχε κανένας λόγος που θα τον εμπόδιζε να εκτελεί τα καθήκοντά του ως κυβερνήτης.

Το θλιβερό αυτό περιστατικό έχει δημιουργήσει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και τους υγειονομικούς ελέγχους στους πιλότους. Η Turkish Airlines βρίσκεται σε διαδικασία διερεύνησης των αιτιών που μπορεί να οδήγησαν στο απρόβλεπτο αυτό συμβάν. Παράλληλα, οι ειδικοί του κλάδου υπογραμμίζουν τη σημασία της διαρκούς παρακολούθησης της υγείας των πιλότων… Προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια των πτήσεων.

Δείτε επίσης – Εφιάλτης στον αέρα: Αεροσυνοδός μπλόκαρε κατά λάθος τα χειριστήρια του αεροπλάνου!

Χορηγούμενο

Η είδηση του θανάτου του Πεχλιβάν έχει προκαλέσει συγκίνηση στους συναδέλφους του και στους επιβάτες, οι οποίοι έζησαν τη δυσάρεστη αυτή εμπειρία. Το πλήρωμα και οι επιβάτες επαινέθηκαν για την ψυχραιμία τους κατά τη διάρκεια της έκτακτης κατάστασης, ενώ οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν όλα τα στοιχεία που συνδέονται με την υγεία του κυβερνήτη, ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button