ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πανέμορφα φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα από τοξίνες και ρύπους

Προσφέρουν ευεξία, γαλήνη και ευημερία ενώ ομορφαίνουν σπίτι και γραφείο

Χορηγούμενο

Πανέμορφα φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα από τοξίνες και ρύπους!

Πανέμορφα φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα από τοξίνες και ρύπους… Αν ψάχνετε για τρόπους να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας, η NASA προτείνει πέντε φυτά εσωτερικού χώρου που έχουν την ικανότητα να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και να βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα με φυσικό τρόπο. Αυτά τα φυτά, πέρα από την καλλωπιστική τους αξία, μπορούν να αφαιρέσουν επιβλαβείς ρύπους από το περιβάλλον σας, κάνοντάς τα ιδανικά για κάθε εσωτερικό χώρο. Ακολουθούν τα πέντε κορυφαία φυτά σύμφωνα με την έρευνα της NASA.

Χλωρόφυτο (Chlorophytum comosum)

Χλωρόφυτο

Γνωστό και ως φυτό αράχνη, το χλωρόφυτο είναι το κορυφαίο φυτό για την αφαίρεση ρύπων και τοξικών ουσιών από την ατμόσφαιρα. Με τα στενόμακρα, πράσινα ή δίχρωμα φύλλα του, το φυτό αυτό είναι ιδανικό για κρεμαστές γλάστρες και έχει γρήγορη ανάπτυξη. Εύκολο στη φροντίδα του, χρειάζεται έμμεσο φως και μέτριο πότισμα, ενώ είναι κατάλληλο και για εξωτερικούς χώρους.

Χορηγούμενο

Σανσεβιέρια (Sansevieria trifasciata)

Σανσεβιέρια

Η σανσεβιέρια, γνωστή και ως φυτό φίδι, είναι ιδανική για την απορρόφηση τοξικών αερίων, όπως η φορμαλδεΰδη και το βενζόλιο. Τα εντυπωσιακά, όρθια φύλλα της μπορούν να φτάσουν το ύψος του ενός μέτρου. Χαμηλές απαιτήσεις φροντίδας και αντοχή σε χαμηλό φωτισμό την καθιστούν τέλεια επιλογή για σκοτεινούς χώρους.

Δείτε επίσης – Η προετοιμασία του κήπου για τον χειμώνα: Φροντίδα των φυτών και προετοιμασία του κήπου για το κρύο

Σπαθίφυλλο (Spathiphyllum wallisii)

Σπαθίφυλλο

Το σπαθίφυλλο, γνωστό και ως κρίνος της ειρήνης, είναι εξαιρετικός καθαριστής αέρα και παράλληλα σύμβολο γαλήνης και ευημερίας. Με τα λογχοειδή φύλλα του και τις εντυπωσιακές λευκές ανθοφορίες, είναι ένα πολυετές φυτό που απαιτεί έμμεσο φως και σταθερή υγρασία στο έδαφος του.

Χορηγούμενο

Δείτε επίσης – Τα φυτά που φέρνουν στο σπίτι τύχη, υγεία και χρήμα και «σπάνε» τη γρουσουζιά!

Αλόη βέρα (Aloe Vera)

Αλόη Βέρα

Η αλόη βέρα είναι διάσημη για τις θεραπευτικές της ιδιότητες και την ικανότητά της να απορροφά τοξικά αέρια, όπως το βενζόλιο. Μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, και απαιτεί ελάχιστη φροντίδα. Είναι ένα από τα πιο χρήσιμα φυτά, συνδυάζοντας τη φαρμακευτική και καλλωπιστική του αξία.

Δείτε επίσης – Αυτά τα φυτά φέρνουν γρουσουζιά – Βγάλτε τα αμέσως από το σπίτι!

Φιλόδενδρο (Philodendron scandens)

Φιλόδενδρο

Το φιλόδενδρο, με τα μεγάλα καρδιόσχημα φύλλα του, είναι γνωστό για την ικανότητά του να καθαρίζει τον αέρα και να αφαιρεί επιβλαβείς ουσίες όπως η φορμαλδεΰδη. Είναι εύκολο στη φροντίδα του και αναπτύσσεται σε έμμεσο φως, ενώ απαιτεί μέτριο πότισμα. Επιπλέον, πολλαπλασιάζεται εύκολα και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για κάθε σπίτι.

Χορηγούμενο

Δείτε επίσης – Ξεραμένα φυτά; Ο τρόπος για να τα σώσετε ακόμη κι αν δείχνουν πεθαμένα

Η ενσωμάτωση αυτών των φυτών στο χώρο σας είναι ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα που αναπνέετε, ενώ ταυτόχρονα θα προσθέσετε μια πινελιά ομορφιάς στη διακόσμησή σας.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button