Χορηγούμενο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Φανταστικά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αν αγαπάτε τη γεύση των μελομακάρονων, αλλά αναζητάτε μια πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή

Αν αγαπάτε τη γεύση των μελομακάρονων, αλλά αναζητάτε μια πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή, τότε αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι η τέλεια επιλογή για εσάς! Με τραγανή υφή και πλούσια γεύση, θα γίνουν τα αγαπημένα σας.

 

Χορηγούμενο

Υλικά
Για την Ζύμη
400 γρ Μαργαρίνη
30 γρ Ηλιέλαιο
2 Βανίλιες
130 γρ Ζάχαρη άχνη
20 γρ Κορν Φλαουρ
670 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την Γέμιση Μελομακάρονο

1 κουτ γλυκού Κανέλα Σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο Σκόνη
50 γρ Μέλι
Ξύσμα απο 1/2 Πορτοκάλι
1 Σφηνάκι Λικέρ Κανέλας • Χριστουγεννιάτικο Λικέρ Καν

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα μπισκότα, ξεκινάμε προσθέτοντας στη λεκάνη το αλεύρι, τη μαργαρίνη, το ηλιέλαιο, τη βανίλια, τη ζάχαρη άχνη και το κορν φλάουρ. Αρχικά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Επίσης η ζύμη θα είναι αφράτη και εύκολη στην επεξεργασία. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, κρατάμε ένα μπολ για αργότερα και το άλλο που ανοίγει σε φύλλο.

Χορηγούμενο

Για να φτιάξουμε το φύλλο, βάζουμε δύο κομμάτια μεμβράνης πάνω στο τραπέζι και τοποθετούμε τη λευκή ζύμη. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με τα χέρια μας, ανοίγουμε το φύλλο σε σχήμα παραλληλόγραμμου, προσέχουμε να έχουμε ομοιόμορφο πάχος παντού. Επίσης με τα χέρια μας διαμορφώνουμε τις άκρες και τα πλαϊνά.

Στη συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα καρύδια, τα μπαχαρικά, το μέλι, το ξύσμα από μισό πορτοκάλι και το λικέρ κανέλα (αν δεν έχετε φτιάξει, μπορείτε να βάλετε κονιάκ). Επιπλέον ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα.

Κατόπιν προσθέτουμε πλήρως το μείγμα στην άλλη ζύμη και ζυμώνουμε καλά ώστε τα υλικά να ενσωματώνονται και να μην κολλούν στα τοιχώματα του μπολ. Μετά απλώνουμε τη ζύμη πάνω στο φύλλο σε ένα μακρόστενο μπαστουνάκι και την πιέζουμε ώστε να ενωθεί καλά με την προηγούμενη ζύμη. Ωστόσο με τη βοήθεια της μεμβράνης, τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό.

Έπειτα κόβουμε το ρολό σε κομμάτια του μεγέθους που επιθυμούμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για περίπου 25-30 λεπτά. Μέχρι να πάρουμε ένα ελαφρύ χρυσοκίτρινο χρώμα.

Χορηγούμενο

Τέλος αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη για το τελικό άγγιγμα. Τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μας είναι έτοιμα για να τα πάρουμε, γεμάτα αρώματα και εξαιρετική γεύση

 

Η συνταγή προέρχεται από τον Pastry Chef Στράτο Πέτρου

Δείτε το βίντεο:

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button