ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυθεντικό ιταλικό τιραμισού: Μια λατρεμένη συνταγή!

Αυθεντικό ιταλικό τιραμισού με σαβαγιάρ και μασκαρπόνε: Μια λατρεμένη συνταγή!

Αυθεντικό ιταλικό τιραμισού: Μια λατρεμένη συνταγή! Δείτε βήμα – βήμα πως θα το φτιάξετε και καλή σας επιτυχία…

Υλικά για το τιραμισού

2 συσκευασίες σαβαγιάρ
5 κρόκους από μεγάλα αυγά
300 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. πολύ παγωμένη κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
350 ml δυνατό καφέ
50 γρ. λικέρ καφέ ή σοκολάτας
150 γρ. ζάχαρη
Κακάο
100 γρ. τρίμμα σοκολάτας

Για την παστερίωση των κρόκων

Πρώτα πρέπει να παστεριώσουμε τους ωμούς κρόκους. Μετά βάζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε μπεν μαρί για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά με σύρμα, ώστε να μην ψηθεί το μίγμα και σφίξει ο κρόκος. Ωστόσο εάν διαθέτουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει στους 60°C. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Δείτε επίσης – Καπρέζε (Caprese): Απολαυστικό ιταλικό κέικ αμυγδάλου με σοκολάτα

Για το τιραμισού

Αρχικά χτυπάμε το μίγμα των κρόκων στο μίξερ μέχρι να κρυώσει, να αφρατέψει, να πυκνώσει και να διογκωθεί. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, δημιουργώντας μια λεία βελούδινη κρέμα. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή, μέχρι να εμφανιστούν σταθερές κορυφές. Προσθέτουμε απαλά την κρέμα γάλακτος στην κρέμα αυγού και διπλώνουμε με σπάτουλα για να ομογενοποιηθούν. Τρίβουμε τη σοκολάτα και αναμιγνύουμε τον καφέ με το λικέρ σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια βουτάμε τα μπισκότα σαβαγιάρ ένα-ένα στον καφέ, προσέχοντας να μην μουλιάσουν. Έπειτα αραδιάζουμε μία στρώση από μπισκότα σε βαθύ ταψί 29x20x6 εκ. Απλώνουμε μισή από την κρέμα και πασπαλίζουμε με τρίμμα σοκολάτας. Επίσης επαναλαμβάνουμε με άλλη μια στρώση βουτηγμένα μπισκότα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε το τιραμισού να παγώσει για 3-4 ώρες, ώστε να σφίξει ελαφρά. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο την επιφάνεια.

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

 

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Παντρεύτηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο σύντροφός του προχώρησαν στο επόμενο βήμα της σχέσης τους μετά…

1 ώρα ago

Γιώργος Αυτιάς: Στην λαϊκή αγορά του Βελγίου – Εξωφρενικές οι τιμές

Ο Γιώργος Αυτιάς συμμετείχε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΙ. Όπου παρουσίασε μια σύγκριση των τιμών…

2 ώρες ago

Κορωπί: Νεκρός 17χρονος σε θανατηφόρο τροχαίο

Μια τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου στο Κορωπί, όταν ένας 17χρονος υπέστη…

2 ώρες ago

Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Χαρά Κιοσσέ

Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Χαρά Κιοσσέ, δημοσιογράφος και συγγραφέας, που υπήρξε στενή συνεργάτης…

3 ώρες ago

Αυτό είναι το συγκλονιστικό καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι

Αυτό είναι το διάσημο καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι Έτσι, αν έχετε βρεθεί…

3 ώρες ago

Τέλος η καλοκαιρία – Έρχεται τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο

Αλλάζει το κλίμα, με τον βοριά να προκαλεί δυσκολίες στη ζωή μας. Τα ξημερώματα της…

4 ώρες ago