Αυτό είναι το συγκλονιστικό καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι

Το καρότο έχει εξαιρετική υφή, έντονη θερμοκρασία και μια θαυμάσια αντίθεση ανάμεσα στο γλυκό

Published by
Συντακτική Ομάδα

Αυτό είναι το διάσημο καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι

Έτσι, αν έχετε βρεθεί ποτέ στο Παρίσι, ίσως να έχετε επισκεφτεί το Rose Bakery. Πρόκειται για ένα γοητευτικό καφέ που προσφέρει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και τσάι. Συνοδευόμενα από φρεσκοψημένα κέικ που εξαφανίζονται σε χρόνο ρεκόρ.

Αν και το Rose Bakery δεν χρειαζόταν κάποια ιδιαίτερη συνταγή για να γίνει γνωστό, ένα κέικ του πρόσφερε λίγο παραπάνω φήμη. Επιπλέον το καρότο έχει εξαιρετική υφή, έντονη θερμοκρασία και μια θαυμάσια αντίθεση ανάμεσα στο γλυκό και την αλμυρή κρέμα που συνοδεύει το γλάσο.

Ωστόσο η συνταγή για το καρότο κέικ του Rose Bakery είναι απλή και μπορείτε να την ακολουθήσετε χωρίς δυσκολία. Ακολουθήστε τις οδηγίες και ετοιμάστε το!

Υλικά για στρογγυλή φόρμα 23 εκ.

4 αυγά
225 γρ. ζάχαρη
300 ml ηλιέλαιο
9 μεσαία τριμμένα καρότα
300 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
150 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια

Για το γλάσο

125 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
50-75 γρ. ζάχαρη άχνη (ανάλογα με την προτίμησή σας για γλυκύτητα)

Εκτέλεση

  • Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και καλύψτε το φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
  • Στη συνέχεια χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, χωρίς να γίνουν πολύ λευκά.
  • Μετά προσθέστε το λάδι και συνεχίστε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα.
  • Έπειτα ανακατέψτε στο προσθέστε τα τριμμένα καρό, το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν, και τα καρύδια στο τέλος.
  • Κατόπιν ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέικ.
  • Ωστόσο αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα πριν το τοποθετήσετε στην πιατέλα και το γλάσαρετε.
  • Τέλος για το γλάσο, χτυπήστε το βούτυρο και το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο και προσθέστε τη ζάχαρη και την βανίλια. Άπλωσε το γλάσο με σπάτουλα.

Επίσης το κέικ καρότου διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες (αν δεν το καταναλώσετε νωρίτερα!).

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Απίστευτη τραγωδία: Νεκρός 15χρονος από εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του

Νεκρός 15χρονος από από εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του μετά από βάναυση πράξη…

20 λεπτά ago

Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι: Καταγγέλλουν το Λιμενικό ότι άνοιξε πυρ κατά αλιευτικού

Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι: Καταγγέλλουν το Λιμενικό ότι άνοιξε πυρ κατά αλιευτικού και…

29 λεπτά ago

Θρίλερ στην Εφορία Βόλου: Άνδρας επιζών των Τεμπών απειλούσε να αυτοκτονήσει

Ένταση και αναστάτωση στην Εφορία Βόλου όταν 31χρονος, επιζών του δυστυχήματος των Τεμπών, σε κατάσταση…

47 λεπτά ago

Πράσινη καταιγίδα: Ο Παναθηναϊκός AKTOR διέλυσε το Ντουμπάι 103-82

Ένας απολαυστικός Παναθηναϊκός AKTOR έκανε μια εμφάνιση-ξέσπασμα, επικρατώντας της Ντουμπάι με το επιβλητικό 103-82 στο…

4 ώρες ago

Αγιορείτικο πρόσφορο με την παλαιότερη μοναστηριακή συνταγή

Το Αγιορείτικο πρόσφορο με προζύμι με την πνευματική δύναμη πίσω από την παράδοση και η…

4 ώρες ago

Η Μόσχα απειλεί την Ελλάδα για τη συμπαραγωγή drones με την Ουκρανία

Σκληρή αντίδραση και απειλές από τη Μόσχα για τη συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας στην παραγωγή…

5 ώρες ago