Αυτό είναι το συγκλονιστικό καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι

Το καρότο έχει εξαιρετική υφή, έντονη θερμοκρασία και μια θαυμάσια αντίθεση ανάμεσα στο γλυκό

Published by
Συντακτική Ομάδα

Αυτό είναι το διάσημο καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι

Έτσι, αν έχετε βρεθεί ποτέ στο Παρίσι, ίσως να έχετε επισκεφτεί το Rose Bakery. Πρόκειται για ένα γοητευτικό καφέ που προσφέρει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και τσάι. Συνοδευόμενα από φρεσκοψημένα κέικ που εξαφανίζονται σε χρόνο ρεκόρ.

Αν και το Rose Bakery δεν χρειαζόταν κάποια ιδιαίτερη συνταγή για να γίνει γνωστό, ένα κέικ του πρόσφερε λίγο παραπάνω φήμη. Επιπλέον το καρότο έχει εξαιρετική υφή, έντονη θερμοκρασία και μια θαυμάσια αντίθεση ανάμεσα στο γλυκό και την αλμυρή κρέμα που συνοδεύει το γλάσο.

Ωστόσο η συνταγή για το καρότο κέικ του Rose Bakery είναι απλή και μπορείτε να την ακολουθήσετε χωρίς δυσκολία. Ακολουθήστε τις οδηγίες και ετοιμάστε το!

Υλικά για στρογγυλή φόρμα 23 εκ.

4 αυγά
225 γρ. ζάχαρη
300 ml ηλιέλαιο
9 μεσαία τριμμένα καρότα
300 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
150 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια

Για το γλάσο

125 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
50-75 γρ. ζάχαρη άχνη (ανάλογα με την προτίμησή σας για γλυκύτητα)

Εκτέλεση

  • Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και καλύψτε το φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
  • Στη συνέχεια χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, χωρίς να γίνουν πολύ λευκά.
  • Μετά προσθέστε το λάδι και συνεχίστε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα.
  • Έπειτα ανακατέψτε στο προσθέστε τα τριμμένα καρό, το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν, και τα καρύδια στο τέλος.
  • Κατόπιν ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέικ.
  • Ωστόσο αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα πριν το τοποθετήσετε στην πιατέλα και το γλάσαρετε.
  • Τέλος για το γλάσο, χτυπήστε το βούτυρο και το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο και προσθέστε τη ζάχαρη και την βανίλια. Άπλωσε το γλάσο με σπάτουλα.

Επίσης το κέικ καρότου διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες (αν δεν το καταναλώσετε νωρίτερα!).

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Κλαυδία – Αστερομάτα: Οι ανατριχιαστικοί συμβολισμοί της σκηνικής παρουσίας

Κλαυδία - Αστερομάτα: Οι ανατριχιαστικοί συμβολισμοί της σκηνικής παρουσίας και η συγκλονιστική ερμηνεία στη σκηνή…

17 λεπτά ago

Θρήνος για τον Μιχάλη Ιατρόπουλο

Θρήνος για τον Μιχάλη Ιατρόπουλο... Η βαριά απώλεια και το σπαρακτικό «αντίο» του ηθοποιού που…

1 ώρα ago

Η ώρα της Κλαυδίας – Live ο μεγάλος τελικός της Eurovision

Έφτασε η μεγάλη ώρα της Κλαυδίας - Live ο μεγάλος τελικός της Eurovision στη Βασιλεία…

2 ώρες ago

Ολυμπιακός: Θριαμβευτικό νταμπλ μετά από νίκη με 0 – 2 επί του ΟΦΗ

Ολυμπιακός: Θριαμβευτικό νταμπλ μετά από νίκη επί του ΟΦΗ με 0 - 2 και κατάκτηση…

2 ώρες ago

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος εσπευσμένα στο χειρουργείο

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος εσπευσμένα στο χειρουργείο... Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης για την κατάσταση…

3 ώρες ago

Η νέα ξανθιά Δανάη Μπάρκα: Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση μετά το “Πάμε Δανάη”

Λίγες ημέρες μετά το απρόσμενο φινάλε της εκπομπής «Πάμε Δανάη» στο MEGA, η Δανάη Μπάρκα…

4 ώρες ago