Αυτό είναι το συγκλονιστικό καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι

Το καρότο έχει εξαιρετική υφή, έντονη θερμοκρασία και μια θαυμάσια αντίθεση ανάμεσα στο γλυκό

Published by
Συντακτική Ομάδα

Αυτό είναι το διάσημο καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι

Έτσι, αν έχετε βρεθεί ποτέ στο Παρίσι, ίσως να έχετε επισκεφτεί το Rose Bakery. Πρόκειται για ένα γοητευτικό καφέ που προσφέρει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και τσάι. Συνοδευόμενα από φρεσκοψημένα κέικ που εξαφανίζονται σε χρόνο ρεκόρ.

Αν και το Rose Bakery δεν χρειαζόταν κάποια ιδιαίτερη συνταγή για να γίνει γνωστό, ένα κέικ του πρόσφερε λίγο παραπάνω φήμη. Επιπλέον το καρότο έχει εξαιρετική υφή, έντονη θερμοκρασία και μια θαυμάσια αντίθεση ανάμεσα στο γλυκό και την αλμυρή κρέμα που συνοδεύει το γλάσο.

Ωστόσο η συνταγή για το καρότο κέικ του Rose Bakery είναι απλή και μπορείτε να την ακολουθήσετε χωρίς δυσκολία. Ακολουθήστε τις οδηγίες και ετοιμάστε το!

Υλικά για στρογγυλή φόρμα 23 εκ.

4 αυγά
225 γρ. ζάχαρη
300 ml ηλιέλαιο
9 μεσαία τριμμένα καρότα
300 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
150 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια

Για το γλάσο

125 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
50-75 γρ. ζάχαρη άχνη (ανάλογα με την προτίμησή σας για γλυκύτητα)

Εκτέλεση

  • Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και καλύψτε το φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
  • Στη συνέχεια χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, χωρίς να γίνουν πολύ λευκά.
  • Μετά προσθέστε το λάδι και συνεχίστε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα.
  • Έπειτα ανακατέψτε στο προσθέστε τα τριμμένα καρό, το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν, και τα καρύδια στο τέλος.
  • Κατόπιν ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέικ.
  • Ωστόσο αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα πριν το τοποθετήσετε στην πιατέλα και το γλάσαρετε.
  • Τέλος για το γλάσο, χτυπήστε το βούτυρο και το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο και προσθέστε τη ζάχαρη και την βανίλια. Άπλωσε το γλάσο με σπάτουλα.

Επίσης το κέικ καρότου διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες (αν δεν το καταναλώσετε νωρίτερα!).

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Ο Γιώργος Βουλγαράκης ανακοίνωσε ότι προσχωρεί στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιώργος Βουλγαράκης έριξε, κυριολεκτικά, μια «βόμβα» και ανακοίνωσε ότι... «κατόπιν ωρίμου σκέψεως προσχωρεί στο…

37 λεπτά ago

Ο καιρός το Πάσχα και η πρόγνωση για όλον τον Απρίλιο

Ο καιρός το Πάσχα και η πρόγνωση για όλον τον Απρίλιο... Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του…

1 ώρα ago

Δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Ο Τουρκικός Στρατός απειλεί το Ισραήλ

Ο Τουρκικός Στρατός κατέλαβε την αεροπορική βάση Τ4 στην Παλμύρα της Συρίας και απειλεί άμεσα…

2 ώρες ago

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά της ζωής του

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά της ζωής του από τις απιστίες μέχρι την…

2 ώρες ago

Ο επεισοδιακός χωρισμός Βανδή – Μπισμπίκη και τα ουρλιαχτά

Τι κρύβει ο επεισοδιακός χωρισμός Βανδή - Μπισμπίκη; Ο νευρικός κλονισμός και τα ουρλιαχτά της…

4 ώρες ago

Σούβλισμα: Μια μαγειρική παράδοση με ρίζες στην αρχαιότητα

Το σούβλισμα, μια πανάρχαια τεχνική ψησίματος, παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους για την…

4 ώρες ago