Η αγιορείτικη κουζίνα, με την πλούσια παράδοση και την πνευματική της διάσταση, προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, βασισμένη σε απλά, φυσικά υλικά. Οι μοναχοί, ακολουθώντας τις παραδόσεις, δημιουργούν πιάτα που αντικατοπτρίζουν την αγάπη και την αφοσίωσή τους.
Παρακάτω, παρουσιάζονται δύο αντιπροσωπευτικές συνταγές από το Άγιο Όρος, που συνδυάζουν την παράδοση με την υγιεινή διατροφή:
Ένα πιάτο που συνδυάζει την κρεμώδη υφή του ριζότο με τα αρώματα των μανιταριών, δημιουργώντας μια γευστική πανδαισία.
1 φλιτζάνι ρύζι για ριζότο (π.χ. Arborio)
500 γρ. μανιτάρια (λευκά ή πορτομπέλο), σε φέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
3 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών (ή νερό)
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού βούτυρο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο και βούτυρο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με κρασί.
Προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε παρμεζάνα (αν θέλουμε) και καρυκεύουμε.
Σερβίρουμε ζεστό.
Αυτές οι συνταγές, γεμάτες γεύση και θρεπτικά συστατικά, προσφέρουν μια αυθεντική γευστική εμπειρία από το Άγιο Όρος.
Ένας απολαυστικός Παναθηναϊκός AKTOR έκανε μια εμφάνιση-ξέσπασμα, επικρατώντας της Ντουμπάι με το επιβλητικό 103-82 στο…
Το Αγιορείτικο πρόσφορο με προζύμι με την πνευματική δύναμη πίσω από την παράδοση και η…
Σκληρή αντίδραση και απειλές από τη Μόσχα για τη συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας στην παραγωγή…
Σοκαριστικές νέες αποκαλύψεις από θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν για τη συμπεριφορά και το πέος του.…
Η πολιτική πόλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, έπειτα από το βίντεο έξι…
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ποιός έτρεχε με 210χλμ στην Αττική Οδό με το πολυτελές αυτοκίνητό του; Τι…