Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Αγκινάρες τραγανές με ντιπ ταραμά και μάραθο

Δημιουργώντας ένα ορεκτικό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας

Advertisement

Αυτή η συνταγή συνδυάζει την τραγανή υφή των τηγανητών αγκιναρών με μια κρεμώδη και αρωματική μαγιονέζα ταραμά. Δημιουργώντας ένα ορεκτικό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά

Για τις αγκινάρες:

2 λεμόνια, χυμός
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
12 αγκινάρες φρέσκιες, καθαρισμένες
30 ml μηλόξιδο
300 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Αλάτι
Για τη μαγιονέζα ταραμά:

  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 60 γρ. λευκός ταραμάς
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 3 κ.σ. μάραθος φρέσκος, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

 

Advertisement

Προετοιμασία αγκιναρών:
Αρχικά, σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε νερό με τον χυμό λεμονιών και μια κουταλιά της σούπας αλεύρι.
Κατόπιν καθαρίστε τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα και την «καρδιά» με τα χνουδωτά μέρη.
Βάλτε τις καθαρισμένες αγκινάρες στο μπολ με το λεμονόνερο για να μην μαυρίσουν.
Μαγιονέζα ταραμά:

Αρχικά σε ένα μπολ, συνδυάστε τους κρόκους, τη μουστάρδα και το μηλόξιδο.
Στη συνέχεια χτυπήστε με έναν αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός, προσθέτοντας σταδιακά τα έλαια (ελαιόλαδο και ηλιέλαιο) σε αργή, σταθερή ροή, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη μαγιονέζα.
Έπειτα προσθέστε τον λευκό ταραμά και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Ανακατέψτε τον ψιλοκομμένο μάραθο.
Επιπλέον βάλτε τη μαγιονέζα στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.

Τηγάνισμα αγκιναρών:

Στην αρχή στραγγίστε τις αγκινάρες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες.
Έπειτα περιχύστε τις με το μηλόξιδο και αλατίστε τις.
Επιπλέον αλευρώστε τις φέτες αγκινάρας και τινάξτε το περιττό αλεύρι.
Επίσης σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τηγανίστε τις αγκινάρες μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές.
Ωστόσο αφαιρέστε τις αγκινάρες με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Σερβίρισμα:
Σερβίρετε τις τηγανητές αγκινάρες ζεστές, συνοδευόμενες από τη δροσερή μαγιονέζα ταραμά.

Μυστικά για επιτυχία:

Το λεμονόνερο είναι απαραίτητο για να μην μαυρίσουν οι αγκινάρες.
Ωστόσο η αργή προσθήκη των ελαίων στη μαγιονέζα είναι το κλειδί για να δέσει σωστά.
Επίσης μην παραγεμίσετε το τηγάνι με αγκινάρες, για να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του το λάδι και να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
Ακόμη σερβίρετε τις αγκινάρες αμέσως μετά το τηγάνισμα, για να είναι τραγανές.


Χορηγούμενο

Advertisement

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Advertisement
Back to top button