ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αγκινάρες τραγανές με ντιπ ταραμά και μάραθο

Δημιουργώντας ένα ορεκτικό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας

Published by
Συντακτική Ομάδα

Αυτή η συνταγή συνδυάζει την τραγανή υφή των τηγανητών αγκιναρών με μια κρεμώδη και αρωματική μαγιονέζα ταραμά. Δημιουργώντας ένα ορεκτικό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά

Για τις αγκινάρες:

2 λεμόνια, χυμός
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
12 αγκινάρες φρέσκιες, καθαρισμένες
30 ml μηλόξιδο
300 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Αλάτι
Για τη μαγιονέζα ταραμά:

  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 60 γρ. λευκός ταραμάς
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 3 κ.σ. μάραθος φρέσκος, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

 

Προετοιμασία αγκιναρών:
Αρχικά, σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε νερό με τον χυμό λεμονιών και μια κουταλιά της σούπας αλεύρι.
Κατόπιν καθαρίστε τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα και την «καρδιά» με τα χνουδωτά μέρη.
Βάλτε τις καθαρισμένες αγκινάρες στο μπολ με το λεμονόνερο για να μην μαυρίσουν.
Μαγιονέζα ταραμά:

Αρχικά σε ένα μπολ, συνδυάστε τους κρόκους, τη μουστάρδα και το μηλόξιδο.
Στη συνέχεια χτυπήστε με έναν αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός, προσθέτοντας σταδιακά τα έλαια (ελαιόλαδο και ηλιέλαιο) σε αργή, σταθερή ροή, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη μαγιονέζα.
Έπειτα προσθέστε τον λευκό ταραμά και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Ανακατέψτε τον ψιλοκομμένο μάραθο.
Επιπλέον βάλτε τη μαγιονέζα στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.

Τηγάνισμα αγκιναρών:

Στην αρχή στραγγίστε τις αγκινάρες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες.
Έπειτα περιχύστε τις με το μηλόξιδο και αλατίστε τις.
Επιπλέον αλευρώστε τις φέτες αγκινάρας και τινάξτε το περιττό αλεύρι.
Επίσης σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τηγανίστε τις αγκινάρες μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές.
Ωστόσο αφαιρέστε τις αγκινάρες με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Σερβίρισμα:
Σερβίρετε τις τηγανητές αγκινάρες ζεστές, συνοδευόμενες από τη δροσερή μαγιονέζα ταραμά.

Μυστικά για επιτυχία:

Το λεμονόνερο είναι απαραίτητο για να μην μαυρίσουν οι αγκινάρες.
Ωστόσο η αργή προσθήκη των ελαίων στη μαγιονέζα είναι το κλειδί για να δέσει σωστά.
Επίσης μην παραγεμίσετε το τηγάνι με αγκινάρες, για να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του το λάδι και να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
Ακόμη σερβίρετε τις αγκινάρες αμέσως μετά το τηγάνισμα, για να είναι τραγανές.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Πόσες θερμίδες αντιστοιχούν στην απώλεια ενός κιλού λίπους;

Η προσπάθεια για μείωση του σωματικού βάρους συχνά επικεντρώνεται αποκλειστικά στη μείωση της τροφής. Ωστόσο,…

2 ώρες ago

Κλειστά τα κρεοπωλεία την Κυριακή 14/12: «Λουκέτο» αλληλεγγύης στον πρωτογενή τομέα – Ανατροπή στο εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων

 Μια ανατροπή της τελευταίας στιγμής στο εορταστικό ωράριο φέρνει η απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών…

3 ώρες ago

Σοκ στην Πάτρα: Καταγγελία για νηπιαγωγό που κακοποιούσε παιδιά με Ειδικές Ανάγκες – «Τα κλωτσούσε και τα έβριζε»

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινότητα της Πάτρας η σοβαρή καταγγελία σε βάρος νηπιαγωγού, η…

3 ώρες ago

Τέλος στην αναζήτηση ATM: Cashback από το ταμείο των σούπερ μάρκετ – Η Mastercard φέρνει ριζικές αλλαγές στις συναλλαγές από το 2026

Από το 2026, οι καθημερινές συναλλαγές στην Ελλάδα αναμένεται να αλλάξουν ριζικά. Η Mastercard προετοιμάζει…

4 ώρες ago

Ο Ράφα αντιμέτωπος με την αλήθεια: Το μεγαλύτερο «αγκάθι» που κρατάει πίσω τον Παναθηναϊκό

 Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία στα πόδια του να κάνει ένα τεράστιο βήμα για την…

4 ώρες ago

Δημητριακά: 100 φορές περισσότερα PFAS από το νερό της βρύσης – Η σιωπηλή μόλυνση που απειλεί τη Δημόσια Υγεία

Η ανησυχία γύρω από τις PFAS (Περ- και πολυφθοροαλκυλιωμένες ουσίες), τις επονομαζόμενες «παντοτινές χημικές ουσίες»…

4 ώρες ago