Χορηγούμενο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αισχρή επίθεση στην Ελλάδα, από τον φυλακισμένο από τον Ερντογάν, Ντεμιρτάς!

Αυτοί είναι οι Τούρκοι!

Χορηγούμενο

Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, πρώην συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολη από το 2016, καταδικασθείς για σχέσεις με «ένοπλους τρομοκράτες του PKK», στράφηκε κατά της Ελλάδας κατηγορώντας την για τη στάση της απέναντι στους μετανάστες.

Η συνέντευξη Ντεμιρτάς, που διοργανώθηκε από το γερμανικό ενημερωτικό δίκτυο Westdeutscher Rundfunk (WDR) COSMO, κατά την οποία απάντησε σε ερωτήσεις καλλιτεχνών, συγγραφέων και δημοσιογράφων, πέραν των αναφορών στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα στην Τουρκία και τη στάση του HDP στις επικείμενες εκλογές, επικεντρώθηκε στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα.

Ο Ντεμιρτάς καταγγέλλει τις σχετικές πολιτικές των ευρωπαϊκών χωρών, ενώ παροτρύνει τους ευρωπαϊκούς λαούς «να καταγγείλουν και να εκθέσουν την υποκρισία των κυβερνήσεών τους» και «να καταγγείλουν με κάθε ευκαιρία τις επαφές τους με έναν αυταρχικό όπως ο Ερντογάν ο οποίος χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως διαπραγματευτικό χαρτί».

Στο ευρύτερο αυτό το πλαίσιο ο Ντεμιρτάς δηλώνει επίσης τα εξής:

«Η Ευρώπη πέτυχε την ανάπτυξή της εν μέρει με την καταστροφή και την εκμετάλλευση των φτωχών χωρών του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο, η Ευρώπη ήταν πάντα δημοκρατική και φιλελεύθερη για τον εαυτό της. Για παράδειγμα, όταν ήμουν νέος δικηγόρος, έλαβα εκπαίδευση για τα δικαιώματα των προσφύγων από πολλές ευρωπαϊκές μη κυβερνητικές οργανώσεις. Όταν όμως οι πρόσφυγες έφτασαν στα ευρωπαϊκά σύνορα, οι Ευρωπαίοι άρχισαν να τους θάβουν στα σκοτεινά νερά της Μεσογείου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η αισχρή επίθεση στην Ελλάδα μέσα από τη φυλακή

Αίσθηση προκαλεί πάντως η σφοδρότητα με την οποία επιτίθεται στη χώρα μας. «Κάθε μέρα, 10 χιλιόμετρα μακριά από τη φυλακή όπου κρατούμαι αυτή τη στιγμή, η Ελληνική Κυβέρνηση δέρνει, βασανίζει, γυμνώνει και κατάσχει χρήματα από πρόσφυγες και μετά τους σπρώχνει πίσω στην Τουρκία. Δυστυχώς, η φυλακή στην οποία βρίσκομαι είναι γεμάτη θύματα που απωθήθηκαν στην Τουρκία με αυτόν τον τρόπο και στη συνέχεια συνελήφθησαν εδώ.», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και καταλήγει λέγοντας ότι η στάση της Ευρώπης στην ουσία αποδυναμώνει κάθε διάβημα για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον Ερντογάν. «Η ίδια Ευρώπη, μέσω του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποφάσισε ότι τα δικαιώματά μου παραβιάστηκαν σοβαρά και ζήτησε την αποφυλάκισή μου. Φυσικά, η Τουρκική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εάν ήσασταν στη θέση του Ερντογάν, θα λαμβάνατε υπόψη αυτόν τον ευρωπαϊκό νόμο; Γι’ αυτό και ο Ερντογάν δεν τον παίρνει σοβαρά.».

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button