ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Τουρκία: Ανατριχιαστική επιβεβαίωση προφητείας του Αγίου Παϊσίου! Οι φόβοι για το Αιγαίο και οι χιλιάδες νεκροί!

Συγκλονισμένος ο Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη του δήλωση με τον σεισμό 7,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε την Τουρκία ανέφερε πως ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει στους 912.

Στο συντονιστικό κέντρο AFAD βρέθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έτσι ώστε να ενημερωθεί για τις ενέργειες που γίνονται μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στη γειτονική χώρα. «Μέχρι στιγμής 912 πολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους και 5.385 πολίτες μας έχουν τραυματιστεί», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος. Την ίδια ώρα, σε διεθνή δίκτυα υπάρχουν αναφορές ότι ο αριθμός των νεκρών έχει ήδη ξεπεράσει τους 1.300.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τουρκικής κυβέρνησης, περισσότερα από 2.500 κτήρια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για τη μεγαλύτερη καταστροφή μετά τον σεισμό του 1939 στο Ερζιντζάν.

«Επί του παρόντος, 9 χιλιάδες προσωπικό πραγματοποιεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς με όσους φτάνουν στην περιοχή», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος. Τα ίδια στοιχεία αναφέρουν πως έχουν πραγματοποιηθεί 2.470 απεγκλωβισμοί ανθρώπων από κτήρια που έχουν καταρρεύσει.

Η ανατριχιαστική προφητεία του Αγίου Παϊσίου

Ανατριχιαστική προφητεία του Άγιου Παΐσιου που προέβλεπε τον τεράστιο σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στην Τουρκία με χιλιάδες νεκρούς! Επιβεβαιώθηκε ακριβώς ο αριθμός της έντασης ωστόσο διαφέρει στην περιοχή αφού είχε προβλέψει την Κωνσταντινούπολη ως επίκεντρο!

Δείτε την προφητεία παρακάτω

«Η περιοχή κοντά στην Κωνσταντινούπολη και ειδικότερα το βόρειο τμήμα του ρήγματος της Ανατολίας είναι γνωστό από αιώνες ότι δίνει τεράστιους σεισμούς…

Η πρόβλεψη – προφητεία ωστόσο του συνεδρίου που έγινε προχθές σοκάρει. Μιλά για πιθανότητα να γίνει ένας σεισμός ακόμη και 7,7 Ρίχτερ ο οποίος μπορεί να έχει ως και 30.000 θύματα.

Ένας σεισμός της τάξης των 7,7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη θα ήταν καταστροφικός, λένε οι επιστήμονες. Όπως μάλιστα επισήμαναν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ένας τέτοιος σεισμός στη θάλασσα του Μαρμαρά θα προκαλούσε και τσουνάμι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του σεισμολογικού τμήματος της Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης της Τουρκίας, Μουράτ Νουρλού, οι σεισμολόγοι προετοιμάζονται για έναν τέτοιο σεισμό.

Έχουμε ήδη σχεδιάσει 150.000 προσωρινά καταφύγια, λέει ο Νουρλού. Τα θύματα από έναν τέτοιο σεισμό, μόνο στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης θα μπορούσε να έχει 30.000 νεκρούς, 60.000 σοβαρά τραυματίες και 4.500.000 ανθρώπους άστεγους καθώς υπολογίζεται ότι θα καταστρέψει 45.000 κτήρια.

Το πρόσφατο παρελθόν, μόλις 19 χρόνια πριν, με τον σεισμό των 7,5 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή έδειξε ότι το σενάριο αν και εφιαλτικό δεν είναι απίθανο. Ο σεισμός αυτός είχε 17.500 θύματα, 300.000 κτήρια υπέστησαν ζημιές και 600.000 άτομα χρειάστηκε να αλλάξουν κατοικία.

Κίνδυνος και για το Αιγαίο

Ένα σπάσιμο ρήγματος στη θάλασσα του Μαρμαρά, λένε οι Τούρκοι επιστήμονες θα προκαλούσε σίγουρα τσουνάμι το οποίο θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις και να νησιά του Αιγαίου. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε θα επηρεαστούν περιοχές και στη βόρεια Ελλάδα αλλά και νότιες παράκτιες περιοχές.

Back to top button