Τα μπράουνις με καρύδια αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή και απολαυστικά σοκολατένια γλυκά. Συνδυάζοντας την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την τραγανή υφή των ξηρών καρπών. Είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα γρήγορο και νόστιμο επιδόρπιο που μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά τον καφέ ή το τσάι τους.
Ακολουθήστε τη συνταγή βήμα προς βήμα και δημιουργήστε το τέλειο σοκολατένιο γλυκό.
Υλικά για την παρασκευή:
- Σοκολάτα κουβερτούρα: 200 γρ.
- Βούτυρο: 150 γρ.
- Ζάχαρη: 250 γρ.
- Αυγά: 3 μεγάλα
- Αλεύρι: 100 γρ.
- Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι του γλυκού
- Αλάτι: 1 πρέζα
- Καρύδια: 100 γρ. (χοντροκομμένα)
Οδηγίες εκτέλεσης:
Αρχικά λιώστε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Κατόπιν προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα, φροντίζοντας να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα της σοκολάτας.
Έπειτα χτυπήστε τα αυγά μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και ενσωματώστε τα στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά για να μη χάσει τον όγκο του.
Επιπλέον ρίξτε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Προσθέστε τέλος τα χοντροκομμένα καρύδια και ανακατέψτε απαλά ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.
Μετά μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα.
Στη συνέχεια ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά. Το γλυκό είναι έτοιμο όταν σχηματίζεται μια λεπτή κρούστα στην επιφάνεια, ενώ το εσωτερικό παραμένει μαλακό.
Τέλος αφήστε τα μπράουνις να κρυώσουν πριν τα κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια. Καλή σας απόλαυση!
Χορηγούμενο