ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αλμύρα: Ο εκλεκτός μεζές με τη σπουδαία διατροφική αξία

Που θα τη βρείτε και πως θα τη μαγειρέψετε

Αλμύρα: Ο εκλεκτός μεζές της θάλασσας με τη σπουδαία διατροφική αξία – Που θα τη βρείτε και πως μπορείτε να τη μαγειρέψετε

Αλμύρα: Ο εκλεκτός μεζές με τη σπουδαία διατροφική αξία – Η αλμύρα, γνωστή και ως salicorne, είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται κοντά στη θάλασσα και είναι πλούσιο σε ιώδιο και μεταλλικά στοιχεία. Αποτελεί ένα ορεκτικό, διουρητικό και ισχυρό αντιπαρασιτικό για το εντερικό σύστημα.

Η αλμύρα φύεται σε περιοχές με άμμο και στάσιμο νερό και μοιάζει με θάμνο με φύλλα σε σχήμα βελόνας. Υπάρχει και μια παραλλαγή που μοιάζει με μικρό κάκτο και ονομάζεται “salicorne“, που σημαίνει “αλμυρά κέρατα” στα λατινικά. Το φυτό αναπτύσσεται σε παράκτιες περιοχές και στις εκβολές ποταμών που επηρεάζονται από το αλμυρό νερό. Διαφορετικό από το αλμυρίκι, δεν έχει καμία σχέση με αυτό.

Κάπαρη: Το θαυματουργό καρύκευμα με τις απίστευτες ιδιότητες και τα μοναδικά οφέλη για τον οργανισμό

Διατροφική Αξία

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα δεδομένα για τη θρεπτική αξία της αλμύρας, είναι γνωστό ότι περιέχει μικρές ποσότητες βιταμινών C και Ε και είναι πλούσια σε ιώδιο και μεταλλικά στοιχεία. Λειτουργεί ως ορεκτικό, διουρητικό και σημαντικό αντιπαρασιτικό για το εντερικό σύστημα, βοηθά στη διαδικασία αποτοξίνωσης, καθαρίζει τα νεφρά, ευεργετεί το αίμα και επίσης βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος.

Χρήσεις στην Κουζίνα

Η αλμύρα είναι ιδανική μάλιστα για καλοκαιρινές σαλάτες. Τα φρέσκα βλαστάρια της τρώγονται όπως τα χόρτα και συνήθως πωλείται καλλιεργημένη. Μπορεί να καταναλωθεί ωμή, αλλά ελαφρώς ζεματισμένη προσφέρει ακόμα καλύτερη γεύση. Χρησιμοποιείται επίσης για να προσδώσει αλμυρή γεύση στις σαλάτες.

Δείτε επίσης – Πεντανόστιμες και δροσερές σαλάτες για άμεση αποτοξίνωση

Βίντεο: Που θα βρείτε και πως θα μαζέψετε και θα μαγειρέψετε το πολύτιμο χορταρικό της θάλασσα

Δείτε επίσης – Ποιό είναι το «μαγικό» φυτό που χαρίζει μακροζωία στους Ικαριώτες; Η υπερτροφή με τις απίστευτες ιδιότητες και τις επικίνδυνες παρενέργειες

Προετοιμασία

  1. Πρώτος Τρόπος:
    • Κόψτε το κάτω μέρος του φυτού και αφαιρέστε τυχόν μη βρώσιμα μέρη.
    • Αφαιρέστε μαραμένα ή κιτρινισμένα στελέχη.
    • Βυθίστε την αλμύρα σε μια λεκάνη με καθαρό νερό και λίγο ξίδι. Μην προσθέσετε αλάτι, καθώς το φυτό είναι ήδη αλμυρό από μόνο του. Πλύνετε την προσεκτικά.
    • Στραγγίξτε την και καταναλώστε την σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  2. Δεύτερος Τρόπος:
    • Ξεπλύνετε την αλμύρα και βράστε τα τρυφερά μέρη (τα φούντα) για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε.
    • Σερβίρετε με λάδι και λεμόνι ή ξύδι. Επίσης η αλμύρα είναι εξαιρετική ως σαλάτα και συνδυάζεται τέλεια με ψάρια και θαλασσινά.
Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Επιστήμονες βρήκαν που κρύβονται οι εξωγήινοι

Επιστήμονες βρήκαν που κρύβονται οι εξωγήινοι! Η απάντηση που θα σας αφήσει άφωνους και το…

6 ώρες ago

Αστυνομικός ερχόταν σε συνουσία με πτώματα ακόμη και παιδιών

Αστυνομικός που ήταν και παντρεμένος ερχόταν σε συνουσία με πτώματα ακόμη και μικρών παιδιών Αστυνομικός…

7 ώρες ago

Με ποιόν είναι παντρεμένη η Ειρήνη Μουρτζούκου;

Με ποιόν είναι παντρεμένη η Ειρήνη Μουρτζούκου; Η απάτη και η μπίζνα με τους εικονικούς…

7 ώρες ago

Το άγνωστο Μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου που προκαλεί δέος

Το άγνωστο Μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου που είναι κρυμμένο και προκαλεί δέος σε όλον τον…

10 ώρες ago

Ποιά είναι η γυναίκα πίσω από το Άγαλμα της Ελευθερίας;

Ποιά είναι η γυναίκα πίσω από το Άγαλμα της Ελευθερίας; Η εντυπωσιακή καλλονή που φέρει…

11 ώρες ago

H Ειρήνη Μουρτζούκου επιτέθηκε σε δημοσιογράφο on camera

H Ειρήνη Μουρτζούκου επιτέθηκε σε δημοσιογράφο on camera έξω από το Α.Τ. Χαλανδρίου κατά την…

11 ώρες ago