Γνώριζες όμως ότι η γκρανόλα μπορεί να γίνει και αλμυρή; Επίσης μπορείς να τις προσθέσεις σε σαλάτες, σούπες, ακόμα και σε ριζότο, δίνοντας μια ιδιαίτερη γευστική πινελιά. Δοκίμασε να ετοιμάσεις τη δική σου αλμυρή γκρανόλα με την παρακάτω απλή συνταγή. Ωστόσο αποθήκευσε τη σε αεροστεγές βαζάκι για μελλοντική χρήση.
Υλικά:
Αρχικά προθερμάνει το φούρνο στους 180°C.
Έπειτα σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε όλα τα υλικά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα η βρώμη, οι σπόροι και οι ξηροί καρποί.
Στη συνέχεια άπλωσε το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Μετά ψήσε για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Βγάλε το από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει εντελώς.
Κατόπιν αποθήκευσε τη γκρανόλα σε βάζο με αεροστεγές καπάκι για να διατηρήσεις φρέσκια.
Σίγουρα αυτή η εκδοχή της γκρανόλας θα γίνει το νέο αγαπημένο σου συνοδευτικό σε πλήθος αλμυρών γευμάτων!
Με σκοπό την εξασφάλιση 20.000 νέων θέσεων σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς καθώς και νηπιαγωγεία,…
Η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου, παραμένει σοβαρή, καθώς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Αν και…
«Παρακαλώ, φάε άλλη μια μπουκιά!» «Δεν θα φας γλυκό αν δεν τελειώσεις το φαγητό σου!»…
Η επιλογή των πιο υγιεινών τυριών εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Η Rosemary Trout, διευθύντρια του…
Ο Χρήστος Μάστορας αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της ελληνικής showbiz αυτήν την…
Η ακμή είναι ένα από τα πιο κοινά δερματικά προβλήματα, που επηρεάζει ανθρώπους κάθε ηλικίας.…