Γνώριζες όμως ότι η γκρανόλα μπορεί να γίνει και αλμυρή; Επίσης μπορείς να τις προσθέσεις σε σαλάτες, σούπες, ακόμα και σε ριζότο, δίνοντας μια ιδιαίτερη γευστική πινελιά. Δοκίμασε να ετοιμάσεις τη δική σου αλμυρή γκρανόλα με την παρακάτω απλή συνταγή. Ωστόσο αποθήκευσε τη σε αεροστεγές βαζάκι για μελλοντική χρήση.
Υλικά:
Αρχικά προθερμάνει το φούρνο στους 180°C.
Έπειτα σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε όλα τα υλικά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα η βρώμη, οι σπόροι και οι ξηροί καρποί.
Στη συνέχεια άπλωσε το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Μετά ψήσε για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Βγάλε το από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει εντελώς.
Κατόπιν αποθήκευσε τη γκρανόλα σε βάζο με αεροστεγές καπάκι για να διατηρήσεις φρέσκια.
Σίγουρα αυτή η εκδοχή της γκρανόλας θα γίνει το νέο αγαπημένο σου συνοδευτικό σε πλήθος αλμυρών γευμάτων!
Μετά από μια σκληρή μάχη με το Βελιγράδι, η Αθήνα αναδείχθηκε νικήτρια και θα φιλοξενήσει…
Η Πολωνία ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει την ενεργοποίηση του Άρθρου 4 του ΝΑΤΟ. Σηματοδοτώντας μια…
Αλλαγές στην ηγεσία του Στρατού Ξηράς αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), κατά την…
Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στο…
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) υπενθυμίζει στους…
Σαν σήμερα, στις 10 Σεπτεμβρίου του 1509, η Κωνσταντινούπολη βίωσε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές…