Γνώριζες όμως ότι η γκρανόλα μπορεί να γίνει και αλμυρή; Επίσης μπορείς να τις προσθέσεις σε σαλάτες, σούπες, ακόμα και σε ριζότο, δίνοντας μια ιδιαίτερη γευστική πινελιά. Δοκίμασε να ετοιμάσεις τη δική σου αλμυρή γκρανόλα με την παρακάτω απλή συνταγή. Ωστόσο αποθήκευσε τη σε αεροστεγές βαζάκι για μελλοντική χρήση.
Υλικά:
Αρχικά προθερμάνει το φούρνο στους 180°C.
Έπειτα σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε όλα τα υλικά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα η βρώμη, οι σπόροι και οι ξηροί καρποί.
Στη συνέχεια άπλωσε το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Μετά ψήσε για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Βγάλε το από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει εντελώς.
Κατόπιν αποθήκευσε τη γκρανόλα σε βάζο με αεροστεγές καπάκι για να διατηρήσεις φρέσκια.
Σίγουρα αυτή η εκδοχή της γκρανόλας θα γίνει το νέο αγαπημένο σου συνοδευτικό σε πλήθος αλμυρών γευμάτων!
Ανακάλυψη σοκ: Οι επιστήμονες «βλέπουν» επίθεση από «εχθρικό» εξωγήινο διαστημικό σκάφος μέσα στους επόμενους μήνες…
Σύριος μετανάστης, φανατικός οπαδός της Χαμάς, ακρωτηρίασε Ισραηλινό τουρίστα σε παραλία και μπροστά σε κόσμο…
Πως δημιουργήθηκε και τι είναι η Πυραμίδα του Ταϋγέτου; Το μεγαλύτερο μυστήριο της Ελλάδας και…
Παναθηναϊκός: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε νέα μεταγραφή βόμβα που θα προκαλέσει θόρυβο Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται…
Συγκλονιστική απόδειξη: Τι συμβαίνει με την ψυχή μετά τον θάνατο; Η επιστήμη έδειξε ότι περνά…
Η Ίντερ Μαϊάμι του Μέσι έτοιμη να «κλέψει» τον Πελίστρι από τον Παναθηναϊκό... Το αστρονομικό…