Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια βρήκε έναν νέο τρόπο για να προστατεύσει την ανθρωπότητα από «οποιονδήποτε ιό», αφού δημιούργησε ένα «θαυματουργό εμβόλιο» που θα μπορούσε να καταπολεμήσει σχεδόν τα πάντα.
Όπως αναφέρει η dailystar.co.uk, η ομάδα με επικεφαλής τον ιολόγο Rong Hai ανακάλυψε ότι ένα νέο εμβόλιο με βάση το RNA θα μπορούσε να λειτουργήσει ακόμη και σε μωρά και σε εκείνα που χαρακτηρίζονται ως ανοσοκατεσταλμένα.
Δείτε επίσης το τι προκαλεί η ακίδα των εμβολίων mRNA
Ελπίζεται ότι το νέο εμβόλιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πρώτα κατά της εποχικής γρίπης, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι επιστήμονες να «μαντεύουν» ποιο θα είναι το νέο κυρίαρχο στέλεχος κάθε χρόνο. Επίσης, θα είναι αποτελεσματικό και κατά του κορωνοϊού.
Ανακάλυψαν το super εμβόλιο: Υπόσχεται ανοσία σε κάθε ασθένεια
«Είναι ευρέως εφαρμόσιμο σε οποιονδήποτε αριθμό ιών, είναι ευρέως αποτελεσματικό έναντι οποιασδήποτε παραλλαγής ιού και ασφαλές για ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων. Αυτό θα μπορούσε να είναι το καθολικό εμβόλιο που αναζητούσαμε».
Το εμβόλιο λειτουργεί αγνοώντας τα συνηθισμένα Τ-κύτταρα που αναζητούν τα κανονικά εμβόλια, ακόμη και τα Β-κύτταρα που παράγονται από το ανοσοποιητικό σύστημα – αντίθετα, αναζητά μόρια RNA μέσα στο σώμα για να δώσει στο άτομο ανοσία.
«Ένας ξενιστής – ένα άτομο, ένα ποντίκι, οποιοσδήποτε μολυνθεί – θα παράγει μικρά παρεμβαλλόμενα RNA ως ανοσοαπόκριση σε ιογενή μόλυνση. Αυτά τα RNAi στη συνέχεια καταστρέφουν τον ιό. Αν φτιάξουμε έναν μεταλλαγμένο ιό που δεν μπορεί να παράγει την πρωτεΐνη για να καταστείλει το… RNAi μας, μπορούμε να αποδυναμώσουμε τον ιό. Μπορεί να αναπαραχθεί σε κάποιο επίπεδο, αλλά στη συνέχεια χάνει τη μάχη με την απόκριση RNAi του ξενιστή»
Συνέχισαν εξηγώντας ότι ακόμη και τα νεογέννητα ποντίκια παράγουν μικρά μόρια… RNAi, γι’ αυτό και το εμβόλιο τα προστάτευε και το UC Riverside έχει πλέον αιτηθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις… ΗΠΑ για αυτήν την τεχνολογία εμβολίου RNAi ως αποτέλεσμα της νέας έρευνας.
Και όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα των μεταλλαγμένων ιών, ο Χάι εξήγησε… «Οι ιοί μπορεί να μεταλλαχθούν σε περιοχές που δεν στοχεύουν τα παραδοσιακά εμβόλια. Ωστόσο, στοχεύουμε ολόκληρο το γονιδίωμά τους με χιλιάδες μικρά RNA. Δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτό».
Απεβίωσε η Βέφα Αλεξιάδου: Η «εθνική μαγείρισσα» που άφησε το δικό της αποτύπωμα στον χώρο…
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η Αθήνα αρχίζει να προετοιμάζεται για τις εορτές. Την Πέμπτη 28…
Η Φωτεινή Πετρογιάννη, συνεργάτης του Γιώργου Λιάγκα στην εκπομπή «Πρωινό», έφερε στον κόσμο το πρωί…
Τα ξημερώματα της Κυριακής, 24 Νοεμβρίου, πέντε νεαροί, ηλικίας από 16 έως 20 ετών, βρέθηκαν…
Το βράδυ της Κυριακής, 25 Νοεμβρίου, απεβίωσε ο εκδότης Αντώνης Λυμπέρης σε ηλικία 71 ετών.…
Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν. Καθώς απομένουν μόλις 27 ημέρες μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων.…