ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχητικές δηλώσεις Πούτιν για Ελλάδα και Δύση: «Ο Θεός μαζί σας – Έρχονται τα χειρότερα για εσάς…»

Σε ανησυχητικές, για την Δύση και την Ελλάδα, δηλώσεις προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ευχήθηκε χαρακτηριστικά στις δυτικές χώρες «Ο Θεός μαζί σας» για αυτά που θα έρθουν και θα υποστούν!

«Η ρωσική οικονομία πηγαίνει όλο και καλύτερα» εκτιμά ο Ρώσος πρόεδρος και προσθέτει πως… «Τα χειρότερα για την Δύση στην οικονομία και στα ουκρανικά μέτωπα έρχονται».

Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν πως ο Β.Πούτιν δεν ανησυχεί καθόλου για την σχεδιαζόμενη ουκρανική αντεπίθεση. Είτε την θεωρεί επί της ουσίας αδύναμη, είτε θεωρεί πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προετοιμαστεί επαρκώς για να την σταματήσουν.

Δεν ανησυχεί ούτε για την ρωσική οικονομία καθώς θεωρεί πως την έχει «θωρακίσει» επαρκώς και έχει βρει τις αγορές που χρειαζόταν για να αντικαταστήσει την ΕΕ. Αντίθετα πιστεύει πως η ΕΕ είναι αυτή που έχει «αυτοπυροβοληθεί» καθώς δεν διαθέτει ούτε δική της ενέργεια, ούτε πρώτες ύλες, ούτε διατροφική επάρκεια.

Όπως είπε ο Θανάσης Αυγερινός από την Μόσχα, ο Β. Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι αποφασισμένη στην διατήρηση της πολιτική της απέναντι στην Δύση… Ακολουθεί τον δικό της δρόμο και έχει πολλές επιτυχίες.

«Η τάση για πολυπολικότητα στον κόσμο θα αυξάνεται και είναι μία αναπόφευκτη διαδικασία και όποιος δεν ακολουθήσει τον πολυπολικό κόσμο θα χάσει».

Σύμφωνα με Ρώσους αναλυτές, ο Β. Πούτιν προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις επειδή θεωρεί πως τα δυσκολότερα για την Ρωσία έχουν περάσει.

Πάντως είναι η πρώτη φορά που ο Β. Πούτιν προχωράει σε τέτοιου είδους δήλωση και αυτό από μόνο του δείχνει πως οι Ρώσοι πλέον έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση… Πως τα πράγματα πηγαίνουν όπως τα θέλουν αυτοί και όχι οι Δυτικοί.

Αν αυτό είναι αλήθεια θα γίνει εμφανές τους επόμενους μήνες.

Σημειώνεται ότι πριν ένα μήνα ο Πούτιν είχε προβεί σε δηλώσεις για την τραπεζική κρίση στις δυτικές χώρες. Και για το τι έχει προκαλέσει η «άμυαλη» διαρκής εκτύπωση χρήματος χωρίς αντίκρισμα σε ΗΠΑ και ΕΕ

Related Articles

Back to top button