ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο: Συνελήφθη, για κλοπή, ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Φανουρίου, Αγαθάγγελος

Το ρολόι μεγάλης αξίας που έκανε 'φτερά'

Σε αργία βρίσκεται ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Φαναρίου, Αγαθάγγελος Σίσκος έπειτα από τις κατηγορίες για κλοπή και τον σάλο που προκλήθηκε στην Τουρκία.

Ανακοινωθέν εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο έπειτα από τα δημοσιεύματα σχετικά με τη σύλληψη του Μέγα Αρχιμανδρίτη, Αγαθάγγελου Σίσκου, για κλοπή ρολογιού μεγάλης αξίας, στην Τουρκία.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο Αρχιμανδρίτης από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την υπόθεση, τέθηκε σε αργία.

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

«Αναφορικά με δημοσιοποιηθείσα υπόθεση, στην οποία φέρεται να ενεπλάκη κληρικός του Οικουμενικού Θρόνου, από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου γίνεται γνωστό ότι με απόφαση της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στον κληρικό αυτόν επιβλήθηκε, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση, το πνευματικό επιτίμιο της αργίας, εν αναμονή της πλήρους διελευκάνσεως αυτής. Έως τότε το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν θα προβεί σε καμμία άλλη δήλωση»

Πώς συνελήφθη ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Φαναρίου

Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν την Δευτέρα 17 Απριλίου, τον Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγαθάγγελο Σίσκο, για κλοπή ρολογιού τσέπης μεγάλης αξίας, το οποίο είχε κατασκευασθεί για συλλεκτική συλλογή το 1800 για λογαριασμό των Ανακτόρων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Εθνικού Κήρυκα, οδηγήθηκε στη φυλακή… Ενώ, αποφυλακίσθηκε με παρέμβαση της Αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Πηγές του Φαναρίου είπαν στον Εθνικό Κήρυκα ότι ο Πατριάρχης είναι, μάλιστα, φοβερά προβληματισμένος και λυπημένος για το συμβάν. Διότι διασύρεται το Πατριαρχείο… Αφού το θέμα έχει λάβει εκτενείς διαστάσεις στον τουρκικό Τύπο και στο διαδίκτυο με προβολή σχετικού βίντεο.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος σε δηλώσεις της στα Μέσα Ενημέρωσης μεταξύ άλλων, είπε, πως… «Είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής. Και έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός».

Επισημαίνεται ότι ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος είναι συν τοις άλλοις και Αρχαιοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Κατάγεται από την Καστοριά και πήγε στο Πατριαρχείο ως λαϊκός και εκεί χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος.

Δείτε σχετικό βίντεο

Ο διάλογος του Μέγα Αρχιμανδρίτη με τον «Εθνικό Κήρυκα»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Μέγα Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Σίσκο διημείφθη ο ακόλουθος διάλογος:

Εθνικός Κήρυκας: Έχετε κάποιο σχόλιο για το θέμα της κλοπής του ρολογιού στο οποίο εμπλέκεσθε;

Πατέρας Αγαθάγγελος: Ευχαριστώ πρώτα απ’ όλα για το ενδιαφέρον που δείχνετε, δημοσιογραφικό προφανώς. Έχει ανατεθεί το θέμα σε νομικό. Όσο γίνεται έρευνα δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι και επίσης δεν έχω και την άδεια του διευθυντού του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου διότι είναι θεσμικό το ζήτημα, διότι στο εν λόγω βίντεο αναφέρεται στην ιδιότητα κάποιου κληρικού του Πατριαρχείου η εν λόγω κυρία, οπότε είναι θεσμικό το ζήτημα και δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι».

Εθνικός Κήρυκας: Ωστόσο το πρόσωπο στο βίντεο είστε εσείς.

Πατέρας Αγαθάγγελος: Σας είπα αυτό, δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο.

Εθνικός Κήρυκας: Γιατί ο Πατριάρχης σας έβαλε σε αργία επ’ αόριστο;

Πατέρας Αγαθάγγελος: Αυτό είναι ένα πνευματικό ζήτημα που το γνωρίζει ο ίδιος ο Πατριάρχης., τώρα τι να σας πω;

Related Articles

Back to top button