Χορηγούμενο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτη επίθεση του ΚΚΕ στην Εθνοφυλακή: Είναι χώροι δράσης ρατσιστών, ξενοφοβικών, φασιστών!

Χορηγούμενο

Οξύτατη επίθεση στην Εθνοφυλακή, και μάλιστα με αναγωγές στον εμφύλιο, έκανε το ΚΚΕ κατά την συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, ο οποίος είναι απόστρατος αξιωματικός, θυμήθηκε τα ΤΕΑ, τις Μονάδες Ασφαλείας Υπαίθρου (τους «Μάηδες») και τα Μικτά Αποσπάσματα Διώξεων(τους ΜΑΔ) λέγοντας ότι ήταν «κυρίως δωσίλογοι, συνεργάτες των Γερμανών και μέλη ακροδεξιών οργανώσεων».

Τα έβαλε δε με τα σωματεία τους λέγοντας πως: «Τα εφεδροπολεμικά σωματεία είναι προνομιακοί χώροι ανάπτυξης, συσπείρωσης, εκπαίδευσης και δράσης ρατσιστικών, ξενοφοβικών, φασιστών. Με την πολιτική σας, ως κυβέρνηση, δημιουργείτε ένα πολύ επικίνδυνο φασιστικό παρακράτος. Τους χαϊδεύετε όλοι σας». Τα σωματεία των εφεδροπολεμικών οργανώσεων «αναπτύσσονται σαν τα μανιτάρια στην κοπριά», είπε…

Ο εισηγητής του ΚΚΕ ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο υπάρχει «ξέπλυμα κάποιων ακροδεξιών αποβρασμάτων. Που κατατρομοκρατούσαν την ύπαιθρο τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια», καθώς αναφέρει πως: Οι υπηρετήσαντες στα Τάγματα Εθνοφυλακής ΤΕΑ θεωρείται ότι υπηρέτησαν στις μονάδες Εθνοφυλακής.

«Χωρίς να θέλω να ξύσω πληγές… Το να γενικεύουμε και να λέμε ότι όσοι υπηρετούν την Πατρίδα μέσα από αυτές τις οργανώσεις της Εθνοφυλακής είναι όπως τους είπατε αποβράσματα κτλ είναι πολύ βαριές εκφράσεις», αντέδρασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Γκιουλέκας.
Παπαναστάσης: Δεν είπαμε συνολικά, αλλά θα έλεγα και κάτι. Με ποια φίλτρα θα τους διαχωρίσουμε;

Τη στιγμή που είναι γνωστό ότι ακόμα και η Χρυσή Αυγή εκεί ήταν το γήπεδό της.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button