ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Απίστευτη παστουρμαδόπιτα!

Ιδανική για τσιπουρομεζέ και τζάκι. Τρώγεται ευχάριστα και επόμενες μέρες, είτε σε θερμοκρασία δωματίου, είτε με ζέσταμα σε ήπιο φούρνο (70C για 15 λεπτά) για να ξανακάνει το φύλλο τραγανό.

Υλικά

11-12 Φύλλα ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
20 λεπτές φέτες παστουρμά
200 γρ. κασέρι Σοχού
200 γρ. γραβιέρα Νάξου
5 ντομάτες σε φέτες
1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό (για να αλείψουμε την επιφάνεια της πίτας)
Μαυροσούσαμο

 

Προετοιμασία – Βήματα

Καθαρίζουμε τον παστουρμά από το τσιμένι, το οποίο πετάμε ή χρησιμοποιούμε παστουρμά χωρίς τσιμένι. Λαδώνουμε ένα ταψάκι 34cm και απλώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε το κασέρι, τον παστουρμά, τη γραβιέρα, τη ρίγανη και στη συνέχεια απλώνουμε τις ντομάτες. Απλώνουμε τα άλλα μισά φύλλα, λαδωμένα ένα-ένα, και πιέζουμε την περίμετρο με τα δάχτυλά μας ώστε να φυλακιστεί το μείγμα. Το τελευταίο φύλλο το λαδώνουμε, το χαράζουμε, και τέλος το βρέχουμε. Αλείφουμε την επιφάνεια με το χτυπημένο αβγό, την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με πιρούνι και πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο. Ψήνουμε στην κάτω τελευταία θέση σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 40΄.

Back to top button