11-12 Φύλλα ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
20 λεπτές φέτες παστουρμά
200 γρ. κασέρι Σοχού
200 γρ. γραβιέρα Νάξου
5 ντομάτες σε φέτες
1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό (για να αλείψουμε την επιφάνεια της πίτας)
Μαυροσούσαμο
Καθαρίζουμε τον παστουρμά από το τσιμένι, το οποίο πετάμε ή χρησιμοποιούμε παστουρμά χωρίς τσιμένι. Λαδώνουμε ένα ταψάκι 34cm και απλώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε το κασέρι, τον παστουρμά, τη γραβιέρα, τη ρίγανη και στη συνέχεια απλώνουμε τις ντομάτες. Απλώνουμε τα άλλα μισά φύλλα, λαδωμένα ένα-ένα, και πιέζουμε την περίμετρο με τα δάχτυλά μας ώστε να φυλακιστεί το μείγμα. Το τελευταίο φύλλο το λαδώνουμε, το χαράζουμε, και τέλος το βρέχουμε. Αλείφουμε την επιφάνεια με το χτυπημένο αβγό, την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με πιρούνι και πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο. Ψήνουμε στην κάτω τελευταία θέση σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 40΄.
Τι συμβαίνει με αστροναύτες; Μελέτη της NASA έδειξε πως μεταλλάχτηκε ο εγκέφαλός τους στο διάστημα…
Μαθητής Δημοτικού έδειρε τέσσερις δασκάλους... Ακόμη ένα άγριο περιστατικό που δείχνει πως η βία ανηλίκων…
Άρχισαν να εξοπλίζουν τα πυρηνικά καταφύγια στην Ελλάδα... Που βρίσκονται στην Αθήνα και σε τι κατάσταση βρίσκονται…
Ειρήνη Μουρτζούκου: Ενδείξεις πως τα νεκρά μωρά στην Αμαλιάδα είναι 8 με το θρίλερ να…
Το απαγορευμένο βίντεο με την Ειρήνη Παπαδοπούλου μέσα σε πιλοτήριο αεροπλάνου που οδήγησε στην απόλυση…
Χρυσή χρονιά το 2025 για 4 ζώδια που θα πλουτίσουν και ίσως είναι η κατάλληλη…