11-12 Φύλλα ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
20 λεπτές φέτες παστουρμά
200 γρ. κασέρι Σοχού
200 γρ. γραβιέρα Νάξου
5 ντομάτες σε φέτες
1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό (για να αλείψουμε την επιφάνεια της πίτας)
Μαυροσούσαμο
Καθαρίζουμε τον παστουρμά από το τσιμένι, το οποίο πετάμε ή χρησιμοποιούμε παστουρμά χωρίς τσιμένι. Λαδώνουμε ένα ταψάκι 34cm και απλώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε το κασέρι, τον παστουρμά, τη γραβιέρα, τη ρίγανη και στη συνέχεια απλώνουμε τις ντομάτες. Απλώνουμε τα άλλα μισά φύλλα, λαδωμένα ένα-ένα, και πιέζουμε την περίμετρο με τα δάχτυλά μας ώστε να φυλακιστεί το μείγμα. Το τελευταίο φύλλο το λαδώνουμε, το χαράζουμε, και τέλος το βρέχουμε. Αλείφουμε την επιφάνεια με το χτυπημένο αβγό, την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με πιρούνι και πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο. Ψήνουμε στην κάτω τελευταία θέση σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 40΄.
Αυτοί είναι οι όροι Πούτιν στον Τραμπ για να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία... Τα…
Ο Φώτης Ιωαννίδης φεύγει τελικά για Φιορεντίνα; Οι τελευταίες εξελίξεις και ο χορός εκατομμυρίων Ο…
Σοκ: Πνίγηκε στη θάλασσα ενώ έκανε διακοπές στους Φούρνους η γνωστή ηθοποιός και σεναριογράφος Σοφία…
Αυτοκτόνησε αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού... Τι κρύβεται πίσω από την τραγωδία που έλαβε χώρα στην…
Η ιστορία του μασκοφόρου εκδικητή Ζορό δεν είναι εξ ολοκλήρου φανταστική. Ο συγγραφέας Johnston McCulley…
Μια 67χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της…