11-12 Φύλλα ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
20 λεπτές φέτες παστουρμά
200 γρ. κασέρι Σοχού
200 γρ. γραβιέρα Νάξου
5 ντομάτες σε φέτες
1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό (για να αλείψουμε την επιφάνεια της πίτας)
Μαυροσούσαμο
Καθαρίζουμε τον παστουρμά από το τσιμένι, το οποίο πετάμε ή χρησιμοποιούμε παστουρμά χωρίς τσιμένι. Λαδώνουμε ένα ταψάκι 34cm και απλώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε το κασέρι, τον παστουρμά, τη γραβιέρα, τη ρίγανη και στη συνέχεια απλώνουμε τις ντομάτες. Απλώνουμε τα άλλα μισά φύλλα, λαδωμένα ένα-ένα, και πιέζουμε την περίμετρο με τα δάχτυλά μας ώστε να φυλακιστεί το μείγμα. Το τελευταίο φύλλο το λαδώνουμε, το χαράζουμε, και τέλος το βρέχουμε. Αλείφουμε την επιφάνεια με το χτυπημένο αβγό, την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με πιρούνι και πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο. Ψήνουμε στην κάτω τελευταία θέση σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 40΄.
Βιταμίνη D: Πως παράγεται από τον ήλιο και πώς βοηθά τον οργανισμό μας; Τα αντηλιακά…
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του CERN, Κωνσταντίνο Φουντά: «Στο CERN συμβαίνουν πολλά…
ΗΠΑ: Νέο σχέδιο «βόμβα» για εκεχειρία στην Ουκρανία με παραχώρηση της ανατολικής Ουκρανίας στη Ρωσία…
Ο κρυφός διακόπτης στο αυτοκίνητο που σώζει ζωές Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα μπορούσατε να…
Το «κέρατο» πάει «σύννεφο» ανάμεσα στα ζευγάρια σήμερα... Ποιά είναι, όμως, η κύρια αιτία απιστίας;…
Ανατριχιάζει η Σοφία Αποστολάκη με τα όσα είπε για τον αδικοχαμένο γιό της, Βασίλη Καλογήρου:…