Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα απίστευτο γλυκό με το τσουρέκι που περίσσεψε από το Πάσχα, με μια εύκολη συνταγή, που θα σας αφήσει άφωνους, και θα μας θυμηθείτε
Το Πάσχα μπορεί να πέρασε, αλλά αν στο σπίτι σας έχει μείνει λαχταριστό τσουρέκι και αναρωτιέστε πώς να το αξιοποιήσετε, μην το αφήσετε να χαθεί και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει τη λύση! Σας παρουσιάζουμε μια απλή, γρήγορη και εξαιρετικά νόστιμη ιδέα για να δώσετε μια νέα πνοή στο πασχαλινό αυτό έδεσμα.
Το αποτέλεσμα θα είναι ένα γλυκό τόσο απολαυστικό που ίσως ευχηθείτε να είχε περισσέψει περισσότερο τσουρέκι!
500 γραμμάρια τσουρέκι
125 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
3 φλιτζάνια γάλα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζάνι σταφίδες
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Κανέλα για πασπάλισμα
Κόψτε το τσουρέκι σε χοντρές φέτες και στη συνέχεια σε μικρότερα κομμάτια, σαν μπουκιές.
Τοποθετήστε τις μπουκιές τσουρεκιού σε ένα οβάλ πυρίμαχο σκεύος.
Περιχύστε το τσουρέκι με το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε απαλά αλλά καλά, ώστε κάθε κομμάτι να καλυφθεί ομοιόμορφα.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, βάλτε τις σταφίδες και το κονιάκ. Αφήστε τις σταφίδες να μουλιάσουν για περίπου μία ώρα, ώστε να απορροφήσουν το άρωμα του ποτού.
Στραγγίστε καλά τις σταφίδες από το κονιάκ και σκορπίστε τις ομοιόμορφα πάνω από το τσουρέκι στο πυρίμαχο σκεύος.
Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας, διασκορπίζοντάς τες ανάμεσα στα κομμάτια του τσουρεκιού.
Σε ένα άλλο μπολ, σπάστε τα αυγά και χτυπήστε τα ελαφρά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέστε στα χτυπημένα αυγά τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αν θέλετε, προσθέστε και λίγη βανίλια για άρωμα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Περιχύστε το μείγμα των αυγών πάνω από το τσουρέκι στο πυρίμαχο σκεύος, φροντίζοντας να καλύψει όλα τα κομμάτια.
Σκεπάστε το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το γλυκό να σταθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες, ώστε το τσουρέκι να απορροφήσει καλά τα υγρά.
Μετά το ψύξη, αφαιρέστε τη μεμβράνη και αφήστε το σκεύος στον πάγκο της κουζίνας για περίπου 30 λεπτά, ώστε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσιμο.
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στις αντιστάσεις στους 180°C.
Έπειτα ψήστε το γλυκό με τσουρέκι στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα στην επιφάνεια. Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμο, μπορείτε να τρυπήσετε το κέντρο με ένα μαχαίρι – αν βγει καθαρό, το γλυκό είναι έτοιμο.
Δείτε επίσης – Η καλύτερη συνταγή για τσουρέκι: Δοκιμάστε αυτή των Μοναχών του Αγίου Όρους
Επίσης μόλις το βγάλετε από τον φούρνο, πασπαλίστε την επιφάνεια με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Τέλος, σερβίρετε το γλυκό με τσουρέκι ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου και απολαύστε μια υπέροχη μεταποίηση του πασχαλινού σας τσουρεκιού!
Φόβοι για σεισμό τέρας στην Τουρκία: «Εκκενώστε την Κωνσταντινούπολη», προειδοποιεί γνωστός καθηγητής Γεωλογίας Ένα ισχυρότατο…
Ποιοί κρύβονται πίσω από τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων; Η ανατριχιαστική πραγματικότητα και οι ποταμοί εκατομμυρίων…
Φλέγεται η Ιερουσαλήμ, λίγο μετά το Πάσχα, και ο Νετανιάχου ζητά βοήθεια από την Ελλάδα,…
Σοκ στο ΠΑΟΚ - Μπιλμπάο: Ακρωτηριάστηκε οπαδός από βεγγαλικό στο γήπεδο πριν την έναρξη του…
Με λόγια ευγνωμοσύνης αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος στον εκλιπόντα Πάπα Φραγκίσκο, τονίζοντας τον ιδιαίτερο…
ψΠέμπτη του Πάσχα, 24 Απριλίου 2025, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη διαφόρων Αγίων, σύμφωνα…