ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απίστευτο – HereAfter AI: Εφαρμογή «επαναφέρει» νεκρούς στη «ζωή»! (Βίντεο)

Πως λειτουργεί;

Published by
Συντακτική Ομάδα

Το HereAfter AI, μια εφαρμογή που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να επαναφέρει εικονικά στη ζωή άτομα που έχουν πεθάνει!

Οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό άβαταρ, προ-φορτωμένο με αναμνήσεις… Το οποίο ανταποκρίνεται σε προτροπές και συμμετέχει σε συνομιλίες.

Η ιδέα, η οποία ιδρύθηκε από τον James Vlahos το 2019, στοχεύει στην επικοινωνία ζωντανών με νεκρούς.

Δείτε σχετικό βίντεο

Πώς θα λειτουργεί

Η διαδρομή του χρήστη περιλαμβάνει την προ-καταγραφή αναμνήσεων, το ανέβασμα φωτογραφιών και την καθοδήγηση της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου chatbot που αντιπροσωπεύει τον αποθανόντα.

Παρά την απλότητα της εφαρμογής, επιχειρεί να υπερβεί τις παραδοσιακές ψηφιακές κληρονομιές, επιτρέποντας διαδραστικές συνομιλίες με βάση τις καταγεγραμμένες πληροφορίες.

Η εφαρμογή αναγνωρίζει το αναπόφευκτο του θανάτου, δίνοντας έμφαση στη διατήρηση των σημαντικών αναμνήσεων.

Ενώ η καινοτόμος ιδέα εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις ηθικές επιπτώσεις και την πιθανή δυσφορία που συνδέεται με την αλληλεπίδραση με μια ψηφιακή αναπαράσταση του αποθανόντος, αναδεικνύει το εξελισσόμενο τοπίο των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης στο πεδίο των προσωπικών κληροδοτημάτων.

Η εμπειρία του χρήστη, όπως περιγράφεται από τον κριτικό… Υποδηλώνει μια αίσθηση αναγκαστικής δημιουργίας και μια πιθανή αποσύνδεση στην αντίληψη του εικονικού άβαταρ.

Οι ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων και τη συγκατάθεση αντιμετωπίζονται επίσης, με την HereAfter AI να διαβεβαιώνει ότι… Οι πληροφορίες των χρηστών δεν θα πωληθούν και διαβεβαιώνει σχετικά με τα έγγραφα ακόμη και αν η εταιρεία κλείσει.

Ωστόσο, η επανεξέταση προτρέπει σε σκέψεις σχετικά με τη φυσική τάση για ανταλλαγή προσωπικών στοιχείων, την πιθανή υποκλοπή δεδομένων και τον εθελοντικό χαρακτήρα της δημιουργίας ενός ψηφιακού αντιγράφου.

Τελικά, η ανασκόπηση καταλήγει στην απόφαση να δοθεί προτεραιότητα στις ζωντανές συζητήσεις έναντι της εικονικής ανάστασης που προσφέρει η HereAfter AI, υπογραμμίζοντας τις συναισθηματικές και ηθικές περιπλοκές που περιβάλλουν την έννοια της ψηφιακής επέκτασης της παρουσίας κάποιου πέραν του θανάτου.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατηγορείται πως γρονθοκόπησε παπαράτσι στην Ιταλία

Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ αντιμετωπίζει σοβαρές ποινικές κατηγορίες στην Ιταλία. Καθώς κατηγορείται ότι γρονθοκόπησε…

2 ώρες ago

Αν νιώθεις ανεπιθύμητος ως ενήλικας, πιθανόν έζησες αυτά τα 10 πράγματα ως παιδί

Η παιδική ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ενήλικης προσωπικότητας. Η βασική ανθρώπινη ανάγκη…

2 ώρες ago

Ληγμένο αντιηλιακό: Γιατί είναι επικίνδυνο και τι πρέπει να ξέρεις

Φορώντας αντιηλιακό είναι απαραίτητο, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης του. Ένα…

3 ώρες ago

Το «τρενάκι της ευθανασίας» του Λιθουανού σχεδιαστή: Θάνατος σε 60 δευτερόλεπτα

Το 2010, ο Urbonas παρουσίασε ένα αμφιλεγόμενο και πρωτότυπο σχέδιο. Ένα τρενάκι ψυχαγωγίας που υποτίθεται…

3 ώρες ago

Ο πόνος μετά την προπόνηση: Οι 4 αλλαγές που συμβαίνουν στους μύες σου

Όποιος γυμνάζεται έχει νιώσει μυϊκό πόνο μετά από έντονη προπόναση. Αυτός ο πόνος, αν και…

4 ώρες ago

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 5χρονη πέθανε από στρεπτοκοκκική λοίμωξη και σηψαιμία

Ένα 5χρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του χθες σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης από ταχείας…

4 ώρες ago