ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απίστευτο: Γιατί πρέπει να βάζουμε αλάτι στο καρπούζι;

Τα μοναδικά οφέλη που προσφέρει

Published by
Συντακτική Ομάδα

Απίστευτο: Γιατί πρέπει να βάζουμε αλάτι στο καρπούζι; Τα μοναδικά οφέλη που προσφέρει αυτή η μικρή αλλά ενδιαφέρουσα προσθήκη!…

Απίστευτο: Γιατί πρέπει να βάζουμε αλάτι στο καρπούζι; Το καρπούζι είναι ιδανικό για να δροσιστείς σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Υπάρχει όμως ένα απλό κόλπο που μπορεί να ενισχύσει τη γεύση και τα οφέλη του: η προσθήκη αλατιού.

Διατροφικά Οφέλη του Καρπουζιού

Το καρπούζι αποτελείται κατά 91,45% από νερό και είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, καθώς και σε βιταμίνες Β6, Α και C. Υπάρχουν πέντε λόγοι για να φας μια φέτα καρπούζι σήμερα:

Βελτίωση της Απόδοσης

Το καρπούζι, όπως και τα παντζάρια, περιέχει νιτρικό οξύ που βελτιώνει τη ροή του αίματος και την πρόσληψη οξυγόνου, βοηθώντας στη βελτίωση της απόδοσης στο τρέξιμο.

Ενίσχυση της Αποκατάστασης

Με 21 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά μερίδα, το καρπούζι βοηθά στην αναπλήρωση του γλυκογόνου μετά την άσκηση. Συνδυασμένο με πρωτεΐνη, όπως τυρί φέτα, αποτελεί ένα ιδανικό σνακ αποκατάστασης.

Ανακούφιση από τον Πόνο

Ο χυμός καρπουζιού, πλούσιος σε L-κιτρουλίνη, βοηθά στη μείωση του μυϊκού πόνου μετά την άσκηση, σύμφωνα με μια μελέτη στο Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Παντζάρια: Τα απίθανα οφέλη που κρύβουν για τον οργανισμό μας αυτοί οι μικροί, κόκκινοι, «θησαυροί»

Προστασία από Ασθένειες

Το λυκοπένιο, που βρίσκεται σε μεγαλύτερη ποσότητα στο καρπούζι παρά στις ντομάτες, προστατεύει από φλεγμονές και κυτταρικές βλάβες, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, ορισμένων καρκίνων, διαβήτη και υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Αύξηση της Ενυδάτωσης

Σύμφωνα με το USDA, ένα φλιτζάνι καρπούζι περιέχει περίπου 140 ml νερό, καθιστώντας το ιδανικό για ενυδάτωση πριν ή μετά την άσκηση.

Αμπελόφυλλα: Τα απίστευτα οφέλη για την υγεία και τον οργανισμό μας

Γιατί να Προσθέσεις Αλάτι στο Καρπούζι

Η προσθήκη αλατιού μπορεί να ακούγεται περίεργη, αλλά δοκιμάζοντάς το θα δεις πόσο ενισχύει τη γεύση. Το αλάτι αναδεικνύει τη γλυκύτητα και κάνει το καρπούζι πιο ζουμερό. Επίσης, ως φυσικός ηλεκτρολύτης, το αλάτι βοηθά στην ενυδάτωση και στη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών στο σώμα, αυξάνοντας έτσι την ενυδατική δύναμη του φρούτου.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο Σεμπαστιάν Λεκορνί

Αιφνιδιαστική εξέλιξη σημειώθηκε στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας. Καθώς ο Πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί υπέβαλε την…

14 λεπτά ago

ΣΟΚ με το νέο κόλπο απάτης: «Είμαι από τον ΕΦΚΑ» – Ηχητικό ντοκουμέντο που «καίει» τους απατεώνες στη Λάρισα

Οι απατεώνες στην Ελλάδα ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη της φαντασίας τους, εφευρίσκοντας νέους τρόπους για…

22 λεπτά ago

Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτείται από βουλευτής

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, έπειτα από 16 χρόνια…

34 λεπτά ago

Ορεστιάδα: Νεκρό 11 μηνών βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο – Το ιστορικό υγείας

Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, όταν ένα βρέφος 11 μηνών μεταφέρθηκε νεκρό με ασθενοφόρο…

1 ώρα ago

Βόμβες Γεωργιάδη: «Η Κωνσταντοπούλου τσιμπάει πελάτες και ξεχνάει τα Τέμπη»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Χαρακτηρίζοντάς την «ένα…

2 ώρες ago

Μένει ή φεύγει ο Κόντης; Τα σενάρια «φούντωσαν» μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού

Η νίκη του Παναθηναϊκού με 1-0 επί του Ατρομήτου έφερε ανακούφιση. Αλλά οι δηλώσεις του…

2 ώρες ago