Αν λατρεύετε τη γεύση των μπισκότων Lotus Biscoff, αυτή η συνταγή για ένα κρεμώδες και απολαυστικό γλυκό με μασκαρπόνε είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε! Εύκολο στην παρασκευή και ιδανικό για κάθε περίσταση.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τη Βάση (Ζύμη):
150 γρ. Μπισκότα Lotus Biscoff (θρυμματισμένα)
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας (PL) Άλειμμα Lotus Biscoff
3 αυγά
Για την Κρέμα Lotus:
500 γρ. Μασκαρπόνε
250 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί (35% λιπαρά)
6 κουταλιές της σούπας (PL) Άλειμμα Lotus Biscoff
Για το Γαρνίρισμα:
200 γρ. Άλειμμα Lotus Biscoff (για επικάλυψη)
Επιπλέον μπισκότα Lotus Biscoff (θρυμματισμένα, για πασπάλισμα)
Οδηγίες Παρασκευής:
1. Ετοιμάστε τη Βάση:
* Ζεστάνετε απαλά τις 3 κουταλιές της σούπας άλειμμα Lotus σε μπεν-μαρί (σε χαμηλή φωτιά) μέχρι να γίνει ρευστό.
* Μετά σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά μαζί με το ρευστό άλειμμα Lotus.
* Επιπλέον προσθέστε τα 150 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα Lotus, το κοσκινισμένο μπέικιν πάουντερ και τέλος το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
* Επίσης απλώστε τη ζύμη σε μια φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αφήστε τη βάση να κρυώσει εντελώς.
2. Φτιάξτε την Κρέμα Lotus:
* Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να σφίγγει, αλλά όχι να γίνει εντελώς σφιχτή σαντιγί.
* Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε το μασκαρπόνε με τις 6 κουταλιές της σούπας άλειμμα Lotus.
* Προσθέστε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα μασκαρπόνε και ανακατέψτε απαλά, ίσα-ίσα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσοχή να μην το παραχτυπήσετε, ώστε να παραμείνει η κρέμα αφράτη. Αν προτιμάτε πιο γλυκό, προσθέστε λίγο ακόμα άλειμμα Lotus.
3. Συναρμολόγηση του Γλυκού:
*Αρχικά κόψτε την κρύα βάση (ζύμη) στη μέση, οριζόντια, δημιουργώντας δύο ίσες στρώσεις.
* Στη συνέχεια απλώστε περίπου το ⅓ της κρέμας στην κάτω στρώση της ζύμης.
* Επίσης πασπαλίστε με θρυμματισμένα μπισκότα Lotus.
* Τοποθετήστε τη δεύτερη στρώση ζύμης από πάνω.
* Έπειτα καλύψτε το γλυκό με την υπόλοιπη κρέμα (ιδανικά, συναρμολογήστε το σε μια φόρμα κέικ λίγο μεγαλύτερη από τη ζύμη, ώστε η κρέμα να φτάνει μέχρι τις άκρες).
* Στη συνέχεια βάλτε το γλυκό στο ψυγείο και αφήστε το να παγώσει όλη τη νύχτα για να σφίξει η κρέμα και να ενωθούν οι γεύσεις.
4. Τελικές Πινελιές (την επόμενη μέρα):
* Πρώτα λιώστε τα 200 γρ. άλειμμα Lotus σε μπεν-μαρί μέχρι να γίνει ρευστό.
* Έπειτα περιχύστε το λιωμένο άλειμμα ομοιόμορφα πάνω από το παγωμένο γλυκό.
* Κατόπιν βάλτε το ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα ώστε να σταθεροποιηθεί το άλειμμα.
* Τέλος πριν το σερβίρετε, διακοσμήστε με επιπλέον θρυμματισμένα μπισκότα Lotus Biscoff.
Χορηγούμενο