ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απίθανο γλυκό Lotus Biscoff με μασκαρπόνε – Πανεύκολο και λαχταριστό!

Αν λατρεύετε τη γεύση των μπισκότων Lotus Biscoff, αυτή η συνταγή για ένα κρεμώδες και απολαυστικό γλυκό με μασκαρπόνε είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε! Εύκολο στην παρασκευή και ιδανικό για κάθε περίσταση.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τη Βάση (Ζύμη):

150 γρ. Μπισκότα Lotus Biscoff (θρυμματισμένα)

50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ

3 κουταλιές της σούπας (PL) Άλειμμα Lotus Biscoff

3 αυγά

Για την Κρέμα Lotus:

500 γρ. Μασκαρπόνε

250 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί (35% λιπαρά)

6 κουταλιές της σούπας (PL) Άλειμμα Lotus Biscoff

Για το Γαρνίρισμα:

200 γρ. Άλειμμα Lotus Biscoff (για επικάλυψη)

Επιπλέον μπισκότα Lotus Biscoff (θρυμματισμένα, για πασπάλισμα)

Οδηγίες Παρασκευής:

1. Ετοιμάστε τη Βάση:
* Ζεστάνετε απαλά τις 3 κουταλιές της σούπας άλειμμα Lotus σε μπεν-μαρί (σε χαμηλή φωτιά) μέχρι να γίνει ρευστό.
* Μετά σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά μαζί με το ρευστό άλειμμα Lotus.
* Επιπλέον προσθέστε τα 150 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα Lotus, το κοσκινισμένο μπέικιν πάουντερ και τέλος το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
* Επίσης απλώστε τη ζύμη σε μια φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αφήστε τη βάση να κρυώσει εντελώς.

2. Φτιάξτε την Κρέμα Lotus:

* Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να σφίγγει, αλλά όχι να γίνει εντελώς σφιχτή σαντιγί.
* Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε το μασκαρπόνε με τις 6 κουταλιές της σούπας άλειμμα Lotus.
* Προσθέστε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα μασκαρπόνε και ανακατέψτε απαλά, ίσα-ίσα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσοχή να μην το παραχτυπήσετε, ώστε να παραμείνει η κρέμα αφράτη. Αν προτιμάτε πιο γλυκό, προσθέστε λίγο ακόμα άλειμμα Lotus.

3. Συναρμολόγηση του Γλυκού:

*Αρχικά κόψτε την κρύα βάση (ζύμη) στη μέση, οριζόντια, δημιουργώντας δύο ίσες στρώσεις.
* Στη συνέχεια απλώστε περίπου το ⅓ της κρέμας στην κάτω στρώση της ζύμης.
* Επίσης πασπαλίστε με θρυμματισμένα μπισκότα Lotus.
* Τοποθετήστε τη δεύτερη στρώση ζύμης από πάνω.
* Έπειτα καλύψτε το γλυκό με την υπόλοιπη κρέμα (ιδανικά, συναρμολογήστε το σε μια φόρμα κέικ λίγο μεγαλύτερη από τη ζύμη, ώστε η κρέμα να φτάνει μέχρι τις άκρες).
* Στη συνέχεια βάλτε το γλυκό στο ψυγείο και αφήστε το να παγώσει όλη τη νύχτα για να σφίξει η κρέμα και να ενωθούν οι γεύσεις.

4. Τελικές Πινελιές (την επόμενη μέρα):

* Πρώτα λιώστε τα 200 γρ. άλειμμα Lotus σε μπεν-μαρί μέχρι να γίνει ρευστό.
* Έπειτα περιχύστε το λιωμένο άλειμμα ομοιόμορφα πάνω από το παγωμένο γλυκό.
* Κατόπιν βάλτε το ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα ώστε να σταθεροποιηθεί το άλειμμα.
* Τέλος πριν το σερβίρετε, διακοσμήστε με επιπλέον θρυμματισμένα μπισκότα Lotus Biscoff.


Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Back to top button
Close

Adblock Detected

Αγαπητέ/ή αναγνώστη/τρια,

Καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι κανείς δεν θέλει ενοχλητικές διαφημίσεις. Ωστόσο, το Panictimes.gr βασίζεται αποκλειστικά στις διαφημίσεις για να παραμένει δωρεάν και προσβάσιμο σε όλους.

Με το AdBlock ενεργοποιημένο, μας στερείς τη μοναδική πηγή εσόδων που μας επιτρέπει να δημιουργούμε ποιοτικό περιεχόμενο καθημερινά.

Σε παρακαλούμε: ✅ Απενεργοποίησε το AdBlock για το Panictimes.gr ✅ Ή whitelist μας στις ρυθμίσεις του AdBlock.

Ακόμα και 10 δευτερόλεπτα με ορατές διαφημίσεις βοηθούν πολύ! 🙏

Ευχαριστούμε που μας στηρίζεις!