Αν λατρεύετε τη γεύση των μπισκότων Lotus Biscoff, αυτή η συνταγή για ένα κρεμώδες και απολαυστικό γλυκό με μασκαρπόνε είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε! Εύκολο στην παρασκευή και ιδανικό για κάθε περίσταση.
Για τη Βάση (Ζύμη):
150 γρ. Μπισκότα Lotus Biscoff (θρυμματισμένα)
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας (PL) Άλειμμα Lotus Biscoff
3 αυγά
Για την Κρέμα Lotus:
500 γρ. Μασκαρπόνε
250 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί (35% λιπαρά)
6 κουταλιές της σούπας (PL) Άλειμμα Lotus Biscoff
Για το Γαρνίρισμα:
200 γρ. Άλειμμα Lotus Biscoff (για επικάλυψη)
Επιπλέον μπισκότα Lotus Biscoff (θρυμματισμένα, για πασπάλισμα)
1. Ετοιμάστε τη Βάση:
* Ζεστάνετε απαλά τις 3 κουταλιές της σούπας άλειμμα Lotus σε μπεν-μαρί (σε χαμηλή φωτιά) μέχρι να γίνει ρευστό.
* Μετά σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά μαζί με το ρευστό άλειμμα Lotus.
* Επιπλέον προσθέστε τα 150 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα Lotus, το κοσκινισμένο μπέικιν πάουντερ και τέλος το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
* Επίσης απλώστε τη ζύμη σε μια φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αφήστε τη βάση να κρυώσει εντελώς.
* Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να σφίγγει, αλλά όχι να γίνει εντελώς σφιχτή σαντιγί.
* Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε το μασκαρπόνε με τις 6 κουταλιές της σούπας άλειμμα Lotus.
* Προσθέστε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα μασκαρπόνε και ανακατέψτε απαλά, ίσα-ίσα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσοχή να μην το παραχτυπήσετε, ώστε να παραμείνει η κρέμα αφράτη. Αν προτιμάτε πιο γλυκό, προσθέστε λίγο ακόμα άλειμμα Lotus.
*Αρχικά κόψτε την κρύα βάση (ζύμη) στη μέση, οριζόντια, δημιουργώντας δύο ίσες στρώσεις.
* Στη συνέχεια απλώστε περίπου το ⅓ της κρέμας στην κάτω στρώση της ζύμης.
* Επίσης πασπαλίστε με θρυμματισμένα μπισκότα Lotus.
* Τοποθετήστε τη δεύτερη στρώση ζύμης από πάνω.
* Έπειτα καλύψτε το γλυκό με την υπόλοιπη κρέμα (ιδανικά, συναρμολογήστε το σε μια φόρμα κέικ λίγο μεγαλύτερη από τη ζύμη, ώστε η κρέμα να φτάνει μέχρι τις άκρες).
* Στη συνέχεια βάλτε το γλυκό στο ψυγείο και αφήστε το να παγώσει όλη τη νύχτα για να σφίξει η κρέμα και να ενωθούν οι γεύσεις.
* Πρώτα λιώστε τα 200 γρ. άλειμμα Lotus σε μπεν-μαρί μέχρι να γίνει ρευστό.
* Έπειτα περιχύστε το λιωμένο άλειμμα ομοιόμορφα πάνω από το παγωμένο γλυκό.
* Κατόπιν βάλτε το ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα ώστε να σταθεροποιηθεί το άλειμμα.
* Τέλος πριν το σερβίρετε, διακοσμήστε με επιπλέον θρυμματισμένα μπισκότα Lotus Biscoff.
Σοκ και τρόμος στον Ασπρόπυργο όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ και πυροβόλησαν με καραμπίνα τρία μικρά…
Ο πρόεδρος της EuroLeague, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, έδωσε συνέντευξη όπου αναφέρθηκε σε σημαντικά θέματα. Από συναντήσεις…
Ορισμένοι ποδοσφαιριστές της Μαρσέιγ έχουν τεθεί εκτός των βασικών πλάνων του προπονητή Ντε Τσέρμπι και…
Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα βοήθειας της Αλβανίας για την κατάσβεση της μεγάλης δασικής…
Το εργοτάξιο για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις εργασίες…
Μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς εκατοντάδων αλλοδαπών ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Κρήτη. Μετά από…