ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποκαλύψεις σοκ: Τι κάνουν τα εστιατόρια με τα υπολείμματά τους;

Τα φαγητά που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ έξω

Published by
Συντακτική Ομάδα

Αποκαλύψεις σοκ: Τι κάνουν τα εστιατόρια με τα υπολείμματά τους; Τα φαγητά που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ έξω…

Αποκαλύψεις σοκ: Τι κάνουν τα εστιατόρια με τα υπολείμματά τους; Ο διάσημος σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ, γνωστός για την άμεση και συχνά ωμή ειλικρίνειά του σχετικά με τη μαγειρική, αποκάλυψε πρόσφατα ποιο είδος φαγητού καλό είναι να αποφεύγουμε στα εστιατόρια, καθώς συχνά προετοιμάζεται με υλικά που έχουν απομείνει από προηγούμενες ημέρες. Η αποκάλυψη αυτή έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς φανερώνει μια κρυφή πτυχή της λειτουργίας των επαγγελματικών κουζινών.

Ο διάσημος σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ

Τα φαγητά που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ έξω

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Town & Country, ο σεφ μίλησε ανοιχτά για τα πιάτα που συχνά «ανακυκλώνονται» στα εστιατόρια, προκειμένου να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων και το κόστος. Ένα από τα πιάτα που πρότεινε να αποφεύγουμε είναι η σούπα ημέρας, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιθανό να περιέχει λαχανικά ή άλλα υλικά που έχουν απομείνει από προηγούμενες ημέρες.

Δείτε επίσης – McDonald’s: Το πείραμα με το τεχνητό μπέργκερ και το νέο κρέας

Ο Ράμσεϊ προτείνει, πριν παραγγείλουμε τη σούπα ημέρας, να ρωτήσουμε ποια ήταν η σούπα της προηγούμενης ημέρας… Καθώς ενδέχεται να είναι η ίδια ή απλά μια ελαφρώς τροποποιημένη εκδοχή της.

Ο έμπειρος σεφ εξήγησε επίσης ότι ορισμένα πιάτα, όπως οι σούπες, τα ψητά και οι σάλτσες, συχνά ετοιμάζονται σε μεγάλες ποσότητες εκ των προτέρων και απλά ξαναζεσταίνονται όταν παραγγέλνονται. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το φαγητό είναι κακής ποιότητας, αλλά ενδέχεται να μην είναι τόσο φρέσκο όσο άλλα πιάτα.

Ακόμα και στα καλύτερα εστιατόρια, είναι συνηθισμένο να προετοιμάζονται υλικά εκ των προτέρων για να εξυπηρετηθούν γρήγορα οι πελάτες. Για παράδειγμα, ένα εστιατόριο που σερβίρει πίτσα μπορεί να προετοιμάσει τη ζύμη αρκετές ημέρες νωρίτερα και να την καταψύξει.

Δείτε επίσης – Γιατί μας αρέσει το «βρώμικο» φαγητό; Η λειτουργία του εγκεφάλου που μας οδηγεί στην «αυτοκαταστροφή»

Ωστόσο, ο Ράμσεϊ τονίζει ότι είναι σημαντικό να έχουμε εμπιστοσύνη στο εστιατόριο που επιλέγουμε. Ένας καλός επαγγελματίας μπορεί να εξασφαλίσει την ποιότητα ενός πιάτου, ακόμη και αν δεν είναι φρεσκομαγειρεμένο.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

“Αστερομάτα”: Η Κλαυδία κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ μετά την επιτυχία στη Eurovision

Μετά την επιτυχημένη της παρουσία στη Eurovision, όπου κατέκτησε την 6η θέση, η Κλαυδία κυκλοφόρησε…

10 λεπτά ago

Grand Hotel: Έρχεται ερωτική ανατροπή – Το απρόσμενο ειδύλλιο που θα ταράξει τις ισορροπίες

Η επιτυχημένη σειρά «Grand Hotel» συνεχίζεται στον ΑΝΤ1. Στο σημερινό επεισόδιο, ο Πέτρος ανακαλύπτει ένα…

32 λεπτά ago

Αναδρομικά 2025: Όλες οι λεπτομέρειες για τις πληρωμές στους συνταξιούχους

Το 2025 αναμένονται σημαντικές πληρωμές αναδρομικών σε διάφορες κατηγορίες συνταξιούχων στην Ελλάδα. Περίπου 40.000 συνταξιούχοι…

44 λεπτά ago

Ποιοι γιορτάζουν αύριο 20 Μαΐου 2025

Τρίτη 20 Μαΐου, η Εκκλησία τιμά τους Αγίους Θαλλέλαιο τον Ανάργυρο. Επίσης τη Λυδία τη…

1 ώρα ago

Σάλος στη Χαλκίδα: Μαθητές παγίδεψαν «παιδόφιλο» καθηγητή και τον ξυλοκόπnσαν

Σάλος στη Χαλκίδα με μαθητές που παγίδεψαν «παιδόφιλο» καθηγητή με ψεύτικο λογαριασμό και τον ξυλοκόπnσαν…

1 ώρα ago

Λευκός Οίκος: Δραματική ανακοίνωση για την Ουκρανία

Λευκός Οίκος: Δραματική ανακοίνωση από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, για τις διαπραγματεύσεις…

2 ώρες ago