ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποκαλύψεις σοκ: Τι κάνουν τα εστιατόρια με τα υπολείμματά τους;

Τα φαγητά που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ έξω

Published by
Συντακτική Ομάδα

Αποκαλύψεις σοκ: Τι κάνουν τα εστιατόρια με τα υπολείμματά τους; Τα φαγητά που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ έξω…

Αποκαλύψεις σοκ: Τι κάνουν τα εστιατόρια με τα υπολείμματά τους; Ο διάσημος σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ, γνωστός για την άμεση και συχνά ωμή ειλικρίνειά του σχετικά με τη μαγειρική, αποκάλυψε πρόσφατα ποιο είδος φαγητού καλό είναι να αποφεύγουμε στα εστιατόρια, καθώς συχνά προετοιμάζεται με υλικά που έχουν απομείνει από προηγούμενες ημέρες. Η αποκάλυψη αυτή έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς φανερώνει μια κρυφή πτυχή της λειτουργίας των επαγγελματικών κουζινών.

Ο διάσημος σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ

Τα φαγητά που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ έξω

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Town & Country, ο σεφ μίλησε ανοιχτά για τα πιάτα που συχνά «ανακυκλώνονται» στα εστιατόρια, προκειμένου να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων και το κόστος. Ένα από τα πιάτα που πρότεινε να αποφεύγουμε είναι η σούπα ημέρας, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιθανό να περιέχει λαχανικά ή άλλα υλικά που έχουν απομείνει από προηγούμενες ημέρες.

Δείτε επίσης – McDonald’s: Το πείραμα με το τεχνητό μπέργκερ και το νέο κρέας

Ο Ράμσεϊ προτείνει, πριν παραγγείλουμε τη σούπα ημέρας, να ρωτήσουμε ποια ήταν η σούπα της προηγούμενης ημέρας… Καθώς ενδέχεται να είναι η ίδια ή απλά μια ελαφρώς τροποποιημένη εκδοχή της.

Ο έμπειρος σεφ εξήγησε επίσης ότι ορισμένα πιάτα, όπως οι σούπες, τα ψητά και οι σάλτσες, συχνά ετοιμάζονται σε μεγάλες ποσότητες εκ των προτέρων και απλά ξαναζεσταίνονται όταν παραγγέλνονται. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το φαγητό είναι κακής ποιότητας, αλλά ενδέχεται να μην είναι τόσο φρέσκο όσο άλλα πιάτα.

Ακόμα και στα καλύτερα εστιατόρια, είναι συνηθισμένο να προετοιμάζονται υλικά εκ των προτέρων για να εξυπηρετηθούν γρήγορα οι πελάτες. Για παράδειγμα, ένα εστιατόριο που σερβίρει πίτσα μπορεί να προετοιμάσει τη ζύμη αρκετές ημέρες νωρίτερα και να την καταψύξει.

Δείτε επίσης – Γιατί μας αρέσει το «βρώμικο» φαγητό; Η λειτουργία του εγκεφάλου που μας οδηγεί στην «αυτοκαταστροφή»

Ωστόσο, ο Ράμσεϊ τονίζει ότι είναι σημαντικό να έχουμε εμπιστοσύνη στο εστιατόριο που επιλέγουμε. Ένας καλός επαγγελματίας μπορεί να εξασφαλίσει την ποιότητα ενός πιάτου, ακόμη και αν δεν είναι φρεσκομαγειρεμένο.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Αδιανόητη απάτη με ψευτο παπά που πουλούσε θαύματα και θησαύριζε

Αδιανόητη απάτη με ψευτο παπά που πουλούσε θαύματα σε πονεμένους και ανάπηρους ανθρώπους και θησαύριζε…

18 λεπτά ago

Ντουμπάι: Και γνωστές Ελληνίδες influencers στα σιχαμερά όργια porta potty

Και γνωστές Ελληνίδες influencers στα σιχαμερά όργια porta potty Ντουμπάι... Η φρίκη πίσω από τη…

43 λεπτά ago

Εντυπωσιακές ηθοποιοί φιλιούνται με πάθος σε δημόσια θέα και προκαλούν «σεισμό» με το λεσβιακό φιλί τους

Εντυπωσιακές ηθοποιοί φιλιούνται με πάθος σε δημόσια θέα και προκαλούν σάλο και αναστάτωση με το…

2 ώρες ago

Η Αναστασία Γιάμαλη πήγε σε γάμο και προκάλεσε χάος με το «φονικό» μπούστο της

Η Αναστασία Γιάμαλη πήγε σε γάμο και προκάλεσε το απόλυτο χάος με το φονικό μπούστο…

2 ώρες ago

Ρόδος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Ανεμοστρόβιλος σαρώνει το νησί (Βίντεο)

Ένας ισχυρός ανεμοστρόβιλος προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στη Ρόδο, προσθέτοντας το νησί στη λίστα των περιοχών…

4 ώρες ago

Μανιταροκεφτέδες: Λαχταριστοί και εύκολοι

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα λαχταριστούς μανιταροκεφτέδες με απλά υλικά που έχετε στο σπίτι! Υλικά: 500…

4 ώρες ago