ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποκαλύψεις σοκ: Τι κάνουν τα εστιατόρια με τα υπολείμματά τους;

Τα φαγητά που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ έξω

Αποκαλύψεις σοκ: Τι κάνουν τα εστιατόρια με τα υπολείμματά τους; Τα φαγητά που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ έξω…

Αποκαλύψεις σοκ: Τι κάνουν τα εστιατόρια με τα υπολείμματά τους; Ο διάσημος σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ, γνωστός για την άμεση και συχνά ωμή ειλικρίνειά του σχετικά με τη μαγειρική, αποκάλυψε πρόσφατα ποιο είδος φαγητού καλό είναι να αποφεύγουμε στα εστιατόρια, καθώς συχνά προετοιμάζεται με υλικά που έχουν απομείνει από προηγούμενες ημέρες. Η αποκάλυψη αυτή έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς φανερώνει μια κρυφή πτυχή της λειτουργίας των επαγγελματικών κουζινών.

Ο διάσημος σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ

Τα φαγητά που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ έξω

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Town & Country, ο σεφ μίλησε ανοιχτά για τα πιάτα που συχνά «ανακυκλώνονται» στα εστιατόρια, προκειμένου να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων και το κόστος. Ένα από τα πιάτα που πρότεινε να αποφεύγουμε είναι η σούπα ημέρας, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιθανό να περιέχει λαχανικά ή άλλα υλικά που έχουν απομείνει από προηγούμενες ημέρες.

Δείτε επίσης – McDonald’s: Το πείραμα με το τεχνητό μπέργκερ και το νέο κρέας

Ο Ράμσεϊ προτείνει, πριν παραγγείλουμε τη σούπα ημέρας, να ρωτήσουμε ποια ήταν η σούπα της προηγούμενης ημέρας… Καθώς ενδέχεται να είναι η ίδια ή απλά μια ελαφρώς τροποποιημένη εκδοχή της.

Ο έμπειρος σεφ εξήγησε επίσης ότι ορισμένα πιάτα, όπως οι σούπες, τα ψητά και οι σάλτσες, συχνά ετοιμάζονται σε μεγάλες ποσότητες εκ των προτέρων και απλά ξαναζεσταίνονται όταν παραγγέλνονται. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το φαγητό είναι κακής ποιότητας, αλλά ενδέχεται να μην είναι τόσο φρέσκο όσο άλλα πιάτα.

Ακόμα και στα καλύτερα εστιατόρια, είναι συνηθισμένο να προετοιμάζονται υλικά εκ των προτέρων για να εξυπηρετηθούν γρήγορα οι πελάτες. Για παράδειγμα, ένα εστιατόριο που σερβίρει πίτσα μπορεί να προετοιμάσει τη ζύμη αρκετές ημέρες νωρίτερα και να την καταψύξει.

Δείτε επίσης – Γιατί μας αρέσει το «βρώμικο» φαγητό; Η λειτουργία του εγκεφάλου που μας οδηγεί στην «αυτοκαταστροφή»

Ωστόσο, ο Ράμσεϊ τονίζει ότι είναι σημαντικό να έχουμε εμπιστοσύνη στο εστιατόριο που επιλέγουμε. Ένας καλός επαγγελματίας μπορεί να εξασφαλίσει την ποιότητα ενός πιάτου, ακόμη και αν δεν είναι φρεσκομαγειρεμένο.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Σεισμός τώρα στην Κω

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής, 22 Νοεμβρίου,…

23 λεπτά ago

28χρονος προσπάθησε να περάσει 320 αράχνες μέσω του αεροδρομίου – Που τις είχε κρυμμένες

Μια από τις πιο ασυνήθιστες και ανησυχητικές υποθέσεις λαθρεμπορίας άγριας ζωής σημειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο…

40 λεπτά ago

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Δέσποινας Μοιραράκη για την περιπέτεια της υγείας της – Τι συνέβη;

Η Δέσποινα Μοιραράκη έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση της μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας…

2 ώρες ago

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την επόμενη εβδομάδα – Τριήμερο για τους μαθητές

Δύο περιοχές της Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ακόμη τριήμερο πριν από…

3 ώρες ago

Άγριο ξύλο μεταξύ μαθητών δημοτικού σχολείου

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στα Τρίκαλα. Εκεί ένας έντονος καβγάς ανάμεσα σε μαθητές…

3 ώρες ago

Γάλα σύκου: Ο ανεκτίμητος χυμός της φύσης

Το γάλα σύκου είναι ο ανεκτίμητος χυμός της φύσης με τα απίστευτα οφέλη για τον…

7 ώρες ago