ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποκαλύψεις σοκ: Τι κάνουν τα εστιατόρια με τα υπολείμματά τους;

Τα φαγητά που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ έξω

Αποκαλύψεις σοκ: Τι κάνουν τα εστιατόρια με τα υπολείμματά τους; Τα φαγητά που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ έξω…

Αποκαλύψεις σοκ: Τι κάνουν τα εστιατόρια με τα υπολείμματά τους; Ο διάσημος σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ, γνωστός για την άμεση και συχνά ωμή ειλικρίνειά του σχετικά με τη μαγειρική, αποκάλυψε πρόσφατα ποιο είδος φαγητού καλό είναι να αποφεύγουμε στα εστιατόρια, καθώς συχνά προετοιμάζεται με υλικά που έχουν απομείνει από προηγούμενες ημέρες. Η αποκάλυψη αυτή έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς φανερώνει μια κρυφή πτυχή της λειτουργίας των επαγγελματικών κουζινών.

Ο διάσημος σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ

Τα φαγητά που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ έξω

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Town & Country, ο σεφ μίλησε ανοιχτά για τα πιάτα που συχνά «ανακυκλώνονται» στα εστιατόρια, προκειμένου να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων και το κόστος. Ένα από τα πιάτα που πρότεινε να αποφεύγουμε είναι η σούπα ημέρας, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιθανό να περιέχει λαχανικά ή άλλα υλικά που έχουν απομείνει από προηγούμενες ημέρες.

Δείτε επίσης – McDonald’s: Το πείραμα με το τεχνητό μπέργκερ και το νέο κρέας

Ο Ράμσεϊ προτείνει, πριν παραγγείλουμε τη σούπα ημέρας, να ρωτήσουμε ποια ήταν η σούπα της προηγούμενης ημέρας… Καθώς ενδέχεται να είναι η ίδια ή απλά μια ελαφρώς τροποποιημένη εκδοχή της.

Ο έμπειρος σεφ εξήγησε επίσης ότι ορισμένα πιάτα, όπως οι σούπες, τα ψητά και οι σάλτσες, συχνά ετοιμάζονται σε μεγάλες ποσότητες εκ των προτέρων και απλά ξαναζεσταίνονται όταν παραγγέλνονται. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το φαγητό είναι κακής ποιότητας, αλλά ενδέχεται να μην είναι τόσο φρέσκο όσο άλλα πιάτα.

Ακόμα και στα καλύτερα εστιατόρια, είναι συνηθισμένο να προετοιμάζονται υλικά εκ των προτέρων για να εξυπηρετηθούν γρήγορα οι πελάτες. Για παράδειγμα, ένα εστιατόριο που σερβίρει πίτσα μπορεί να προετοιμάσει τη ζύμη αρκετές ημέρες νωρίτερα και να την καταψύξει.

Δείτε επίσης – Γιατί μας αρέσει το «βρώμικο» φαγητό; Η λειτουργία του εγκεφάλου που μας οδηγεί στην «αυτοκαταστροφή»

Ωστόσο, ο Ράμσεϊ τονίζει ότι είναι σημαντικό να έχουμε εμπιστοσύνη στο εστιατόριο που επιλέγουμε. Ένας καλός επαγγελματίας μπορεί να εξασφαλίσει την ποιότητα ενός πιάτου, ακόμη και αν δεν είναι φρεσκομαγειρεμένο.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Γιώργος Αυτιάς: Στην λαϊκή αγορά του Βελγίου – Εξωφρενικές οι τιμές

Ο Γιώργος Αυτιάς συμμετείχε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΙ. Όπου παρουσίασε μια σύγκριση των τιμών…

3 λεπτά ago

Κορωπί: Νεκρός 17χρονος σε θανατηφόρο τροχαίο

Μια τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου στο Κορωπί, όταν ένας 17χρονος υπέστη…

16 λεπτά ago

Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Χαρά Κιοσσέ

Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Χαρά Κιοσσέ, δημοσιογράφος και συγγραφέας, που υπήρξε στενή συνεργάτης…

1 ώρα ago

Αυτό είναι το συγκλονιστικό καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι

Αυτό είναι το διάσημο καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι Έτσι, αν έχετε βρεθεί…

2 ώρες ago

Τέλος η καλοκαιρία – Έρχεται τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο

Αλλάζει το κλίμα, με τον βοριά να προκαλεί δυσκολίες στη ζωή μας. Τα ξημερώματα της…

2 ώρες ago

Σοκ: Θύμα ξυλοδαρμού 4χρονος, από συμμαθητές του στο νηπιαγωγείο

Η Ελένη Λάμπρου Παναγιωτοπούλου, μητέρα ενός 4χρονου αγοριού, κατήγγειλε ότι το παιδί της έχει επανειλημμένα…

3 ώρες ago