ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποκαλύψεις σοκ: Τι κάνουν τα εστιατόρια με τα υπολείμματά τους;

Τα φαγητά που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ έξω

Published by
Συντακτική Ομάδα

Αποκαλύψεις σοκ: Τι κάνουν τα εστιατόρια με τα υπολείμματά τους; Τα φαγητά που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ έξω…

Αποκαλύψεις σοκ: Τι κάνουν τα εστιατόρια με τα υπολείμματά τους; Ο διάσημος σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ, γνωστός για την άμεση και συχνά ωμή ειλικρίνειά του σχετικά με τη μαγειρική, αποκάλυψε πρόσφατα ποιο είδος φαγητού καλό είναι να αποφεύγουμε στα εστιατόρια, καθώς συχνά προετοιμάζεται με υλικά που έχουν απομείνει από προηγούμενες ημέρες. Η αποκάλυψη αυτή έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς φανερώνει μια κρυφή πτυχή της λειτουργίας των επαγγελματικών κουζινών.

Ο διάσημος σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ

Τα φαγητά που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ έξω

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Town & Country, ο σεφ μίλησε ανοιχτά για τα πιάτα που συχνά «ανακυκλώνονται» στα εστιατόρια, προκειμένου να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων και το κόστος. Ένα από τα πιάτα που πρότεινε να αποφεύγουμε είναι η σούπα ημέρας, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιθανό να περιέχει λαχανικά ή άλλα υλικά που έχουν απομείνει από προηγούμενες ημέρες.

Δείτε επίσης – McDonald’s: Το πείραμα με το τεχνητό μπέργκερ και το νέο κρέας

Ο Ράμσεϊ προτείνει, πριν παραγγείλουμε τη σούπα ημέρας, να ρωτήσουμε ποια ήταν η σούπα της προηγούμενης ημέρας… Καθώς ενδέχεται να είναι η ίδια ή απλά μια ελαφρώς τροποποιημένη εκδοχή της.

Ο έμπειρος σεφ εξήγησε επίσης ότι ορισμένα πιάτα, όπως οι σούπες, τα ψητά και οι σάλτσες, συχνά ετοιμάζονται σε μεγάλες ποσότητες εκ των προτέρων και απλά ξαναζεσταίνονται όταν παραγγέλνονται. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το φαγητό είναι κακής ποιότητας, αλλά ενδέχεται να μην είναι τόσο φρέσκο όσο άλλα πιάτα.

Ακόμα και στα καλύτερα εστιατόρια, είναι συνηθισμένο να προετοιμάζονται υλικά εκ των προτέρων για να εξυπηρετηθούν γρήγορα οι πελάτες. Για παράδειγμα, ένα εστιατόριο που σερβίρει πίτσα μπορεί να προετοιμάσει τη ζύμη αρκετές ημέρες νωρίτερα και να την καταψύξει.

Δείτε επίσης – Γιατί μας αρέσει το «βρώμικο» φαγητό; Η λειτουργία του εγκεφάλου που μας οδηγεί στην «αυτοκαταστροφή»

Ωστόσο, ο Ράμσεϊ τονίζει ότι είναι σημαντικό να έχουμε εμπιστοσύνη στο εστιατόριο που επιλέγουμε. Ένας καλός επαγγελματίας μπορεί να εξασφαλίσει την ποιότητα ενός πιάτου, ακόμη και αν δεν είναι φρεσκομαγειρεμένο.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Θύμα του Έπσταϊν αποκαλύπτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πέος του

Σοκαριστικές νέες αποκαλύψεις από θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν για τη συμπεριφορά και το πέος του.…

2 λεπτά ago

Σάλος στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί με θανατική ποινή Δημοκρατικούς βουλευτές

Η πολιτική πόλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, έπειτα από το βίντεο έξι…

19 λεπτά ago

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ποιός έτρεχε με 210χλμ στην Αττική Οδό με το αυτοκίνητό του;

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ποιός έτρεχε με 210χλμ στην Αττική Οδό με το πολυτελές αυτοκίνητό του; Τι…

48 λεπτά ago

Υπ. Παιδείας: 1.161 Νέες προσλήψεις αναπληρωτών – Δείτε αναλυτικά όλα τα ονόματα

Σε συνολικά 1.161 προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού/Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ) προχώρησε το…

2 ώρες ago

Νέο κύμα προσλήψεων: 380 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη συνολικά 380 προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών (με σχέση εργασίας Ιδιωτικού…

3 ώρες ago

Μεγάλη Γιορτή: Τα Εισόδια της Θεοτόκου και τα ονόματα που τιμώνται την 21η Νοεμβρίου

Στις 21 Νοεμβρίου, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου, μία από τις…

4 ώρες ago